Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film ŽIVOT TAM DOLE je sondou do sveta mladých ľudí na okraji spoločnosti, ktorí sa zoči voči tvrdej realite cítia zneužití a nedocenení a všetky svoje neistoty a frustrácie skrývajú za cynický výraz a negativistický postoj voči všetkému. John (Rory Cochrane), Chad (Ron Livingston) a Leonard (Christian J. Meoli) prednedávnom vyštudovali YALE, ale adekvátneho uplatnenia sa im akosi nedostáva. Celý deň strávia v podradnom a málo platenom zamestnaní odtrhávaním a triedením šekov ku kreditným kartám a večer sa stretávajú v bare, kde pracuje ich kamarátka Suzie (Sara Melson). Zbierajú posledné drobné na drink, snažia sa nejako zadarmo najesť a všetci snívajú, že raz budú mať zdravotné poistenie.

Hlavný hrdina John sa túži stať veľkým spisovateľom, v čom ho podporuje len jeho strýko Darr s ktorým si John dopisuje. John sa celé noci snaží písať, ale vtieravý spolubývajúci Andrew (Sean Astin) mu nedá vydýchnuť. Za každú cenu sa snaží s Johnom a jeho priateľmi skamarátiť aj keď ho Chad a Leonard len využívajú a ponižijú. John sa ku všetkému stavia chladne a nazaujato, snaží sa držať si odstup. Po čase zmení zamestnanie a pracuje pre majiteľa domov v chudobnej štvrti, ktorý sa stále zatajuje pred nahnevanými nájomníkmi a všetky ich sťažnosti posiela do terénu riešiť Johna, ktorý o opravovaní nič nevie. Pri oprave pokazeného vodovodu sa John zoznámi s atraktívnou maniodepresívnou Bevan (Kyra Sedgwick) a hoci sa ich vzťah zakrátko skončí v posteli, vyjadriť city k náladovej Bevan je pre uzavretého Johna oveľa ťažšie, čomu nepomáha ani fakt, že Bevan má slabosť aj pre iných mužov. (ČSFD)

(viac)

Recenzie (1)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Film o tom, jak absolventi prestiznej univerzity /Yale ci co to bolo/ sa po promociach slavnostne zapisu na urad prace. Potom sa pre nich najde tolko vysnivana praca - napriklad jeden absolvent by mohol kludne pracovat ako mlady, ambiciozny kontrolor kvality konskeho hnoja - no a co, praca jak praca , dalej ma napadlo olizovanie postovych znamok alebo poniektori by si nasli aj mimoriadne myslienkovo a logicky narocnu pracu - za vyrobnym pasom : 30 % ()

Reklama

Reklama