Reklama

Reklama

Tvrdá rána

  • USA Catch the Fair One
Trailer 1

Obsahy(1)

Americká boxerka Kaylee trénuje na nejdůležitější zápas svého života a každý její úder je rychlejší a přesnější než ten předchozí. Tentokrát se však nebude bojovat v ringu. Kaylee se dozví, že její sestru Weetu, která je už dva roky nezvěstná, unesli obchodníci s lidmi. Nepřítel je neznámý a nebezpečný, a tak mladá žena trénuje ve tmě a opouští svůj dosavadní život, aby se vydala po sestřiných stopách. Ty vedou k záhadným dodávkám a pochybným motelům. Je čas zachránit Weetu. (Cinemax)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (4)

papadoce 

všetky recenzie používateľa

Toto bol hodne tvrdý film. 25 až doživotie každému kto obchoduje s ľudmi na prostitúciu. Síce sa to dalo natočiť ešte tvrdšie, ale rozhodne to nie je pre slabšie povahy. Niektoré detaily podľa mňa neboli pre príbeh podstatné, napríklad indiánsky pôvod hlavnej postavy, keďže v prípade nútenej prostitúcie a obchodu s ľudmi je si myslím jedno o akú rasu sa jedná. Chápem to ale tak, že rejža chcel okrem obchodu s ľudmi poukázať zrejme aj na problémy indiánskej komunity. Možno si mal vybrať iba jednu nosnú tému a rozobrať ju nadoraz. Páčilo sa mi, že aj keď hlavná hrdinka bola bývalou profesionálnou boxerkou, tak sa reálne fyzicky pripravovala na tvrdé súboje s veľkými chlapmi, ku ktorým očakávala, že dôjde pri záchrane svojej sestry, čo sa teda nakoniec aj stalo. Bohužiaľ časom som nadobudol dojem, že pán Wladyka akoby nevedel čo s dejom ďalej a tak sa nekoná ani pomsty chtivá rezačka ani žiadna akčná nálož. Naša boxeristka iba putuje z bodu A do bodu B a potom do bodu C, kde tu niekoho sundá a hľadá. Som na vážkach, či vám mám prezradiť, či našla čo hľadala, ale však ak chcete, pozrite si to sami. Každopádne technicky je posledná scéna s vysporiadaním účtov natočená výborne. 48% je málo, 60% by bolo spravodlivejších. Dávam zaslúžené tri. ()

Jenda 

všetky recenzie používateľa

Lokální boxerská šampionka a bývalá narkomanka v komunitě původního obyvatelstva území USA plánuje najít svoji sestru, kterou kdosi před lety unesl a prodal k prostituci. Film povrchně vysvětluje, že má hlavní hrdinka problémový vztah se svojí indiánskou matkou a nezná svého afro-amerického otce, a hlavně, že je to její vina, že ji sestru unesli, protože jako boxerka musela trénovat a pustila sestru samotnou domu. Vata... Hlavně je to ale docela průměrná vengeance road-movie, která se odehrává v podobné zmrzlé lokalitě jako třeba Windy River (tj. hory, sníh a indiánská periferie) a nebliká jako ty neonově načančané rychlofilmy, co se dnes točí. Za to má tenhle film u mě plus. A i když to není úplně Peckinpah, tak si divák, frustrovaný zprávami o každodenním bezpráví, dokáže užít její průchod po žebříčku místních pasáků a obchodníků s lidmi. [Rakkautta ja Anarkiaa 2022] ()

Reklama

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Na prvý pohľad sa zdá, že pán Wladyka nemal ťažkú hlavu so scenárom (boxerka pátra po svojej mladej sestre, ktorú počas cesty domov uniesli – stopy vedú k „pánom“, ktorí riadia miestnu biznis prostitúcii). Nie je to však úplne pravda – pán režisér sa snaží dotknúť viacerých vecí, ktoré s danou témou nejakou súvisia. Záverečná scéna pripomína, že pán Wladyka taktiež rád sleduje „niektoré filmy“ Tarantina. Lepšie a hlbšie napísané dialógy by spravili svoje. P.S.: Strašne je mi to trápne, ale čo bolo skutočným úmyslom toho držania žiletky v pusách počas spánku? Osobné hodnotenie: 73% (***) ()

Johnny.ARN odpad!

všetky recenzie používateľa

Boha, čakáš krutoprísnu režbu a dostaneš indiánsku zberačku zmätene pobehujúcu a zle hrajúcu, ako kohosi hľadá. Do toho tá depresívna, pochmúrna dramatická hudba a príbeh bez potenciálu. A jej trénerka vyzerala jak ženská verzia Gábora. Masívna strata času. ODPAD! ()

Galéria (9)

Reklama

Reklama