Reklama

Reklama

Spravedlnost Bunny Kingové

(festivalový názov)
  • Nový Zéland The Justice of Bunny King
Trailer

Obsahy(1)

Príbeh Bunny (Essie Davis), ktorá vplyvom nepriaznivých okolností spadla až na úplne dno. Teraz sa snaží však vybojovať cestu späť do spoločnosti a vybudovať pre svoje deti a neter (Thomasin McKenzie) lepší život. (sochoking)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (10)

dezert 

všetky recenzie používateľa

Nejhorší způsob manipulace s divákem - tváří se to jako sociální drama ze života, ale přitom je to jeden velkej (a těžko uvěřitelnej) konstrukt. Během filmu se nedozvíme v podstatě nic o hlavní postavě, ale hraje kýčovitá hudba, která vytváří zdání hloubky. Obsahuje ty nejotřepanější scény, jaký člověka můžou vůbec napadnout (začneme si zpívat v autě na cestě do nikam, jsme svobodní!). Dvě třetiny filmu sledujeme příběh novozélandské umývačky oken, která se snaží udělat party pro svoje děcka, aby se to v poslední třetině změnilo v nějakou variaci na Psí odpoledne, režírovanou Nickem Cassavetesem v jeho nejhorších chvilkách. A když vám film nezachrání ani Thomasin McKenzie, víte, že máte problém. Na druhou stranu, lidi kolem pobrekávali. "Až se mi rozmazal make-up," pravila jedna paní. Takže to asi funguje a jsem jenom moc velkej cynik. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Justice Of Bunny King" je podľa ma skvelý film. A napriek tomu, že má dosť zaujímavé obsadenie, očividne ušiel popod radar viacerým divákom. Ale nevadí. Ako to teda dopadlo? Musím povedať, že vidieť spolu Essie Davis a Thomasin McKenzie ma celkom dostalo. Thomasin sa tento rok už ukázala v jednom vynikajúcom filme, kde som ju musel vysoko pochváliť. Tentokrát by som povedal ale, že najväčším ťahúňom je jednoznačne Essie Davis, ktorú asi najviac poznám ako "slečnu Fisherovú". A otvorene musím povedať, že som mal neskutočný problém ju tam vôbec poznať. A jej herecký výkon a táto emocionálna cesta ma skutočne dostala. Chce to možno trošku času na to, aby sme sa dozvedeli niečo viac o jej živote a pochopili jej dôvody, no keď ten moment príde, tak to stojí za to. Plus musím uznať, že miestami jej konanie ma aj vedelo pobaviť. Film však podľa mňa excelentne zažiari vo svojom závere, ktorý na mňa skutočne poriadne zapôsobil. Od momentu ako príde Bunny s Ton na sociálku, aby našla svoje deti až do absolútneho finále. No nebyť všetkého čo sa udialo predtým, tak by to asi tak nefungovalo. Nemôžem povedať, že by som vo všetkom čo Bunny počas tohto filmu urobí súhlasil, ale dokážem ju pochopiť. Nakoľko všetko čo sa snažila spraviť správne zlyhalo, je čas, aby začala robiť veci trošku iným spôsobom. No ani raz by som o nej nepovedal, že je to zlý človek. Jej dôvody sú pochopiteľné a je možné, že v takej situácii by som už reagoval rovnako. Pretože keď ste neustále obklopení obrovskou byrokraciou, kde riešenie na všetko je sadnúť si a vyplniť formulár, začneme svet vidieť už len s pocitom, že nám neustále hádže polená pod nohy. A je to tu skvele zachytené. Je pravda, že by som si asi viac prial vidieť Thomasin McKenzie a väčšej role sa dočká až v druhej polke filmu, no ide pre mňa o skutočne skvelý dramatický film, ktorý si na konci roka určite pripomeniem. Skvelá práca Gaysorn Thavat. Hodnotenie: A ()

Reklama

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

„Přeju si, abychom mohly odjet do novýho života. A nikdy nezastavit.“ - „Já taky.“ Ale to, co si přejí, je až příliš hezké na to, aby to mohla být pravda…anebo ne? Film začíná až podezřele zlehka. Bunny si svou práci vlastně užívá, je v ní zběhlá a schopná nějaké ty drobné vydělat. Ale od prvního kontaktu s úřady se zdánlivá pohoda rozplyne jako pára nad hrncem, Bunny se střetává s tvrdou realitou a divák spolu s ní. Hlavní hrdinka dře, snaží se přistupovat k věcem pozitivně, neztrácet naději, ale stačí jedno obtížné morální rozhodnutí a vše se začne kazit. Její svérázná povaha tomu také příliš nepomáhá, pod tíhou emocí začne dělat víc chyb. Všechny ty její sliby, drobné lži, přešlapy, a dokonce krádeže ji od jejího cíle vzdalují. Divák jí přesto fandí, navzdory tomu, jak je její přání z dlouhodobého hlediska krátkozraké, chápe ji. Přispívá tomu i herecký výkon Davis v těsném závěsu s představitelkou neteře McKenzie. A najednou je tu konec a vy se zatajeným dechem doufáte, že ten telefonát dokončí…i přes tu občasnou naivitu to vidím na slušné 4*. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Autenticky zobrazeny portret matky v krizich. Reziserova premiera prinasi hloubku a emocni inteligenci v nabidnutych otazkach k premysleni a k tomu je jeste film necekane zabavny. Je to srovnatelne s filmem Psi odpoledne s Al Pacinem Nedosahuje jeho kvality,ale ma podobny konverzacni ton. Film stoji na vybornych vykonech Davise  a McKenzieove. Davis se nesoustredi na emocni stranku Buninina zivota, ale na psychickou. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Ťažký a depresívny film. A nie strhujúci, ale strhaný ako tá matka, mám pocit, že divák môže dopadnúť rovnako, pocitovo zničene zo surovej sociálnej témy. Ak hľadáte film, kde sa nájde aspoň kúsok šťastia, tak sa Bunny a jej deťom treba vynúť veľkým oblúkom. Je to o boji s nepriazňou osudu, ktorý sa nedarí zlomiť. A potom príde zúfalstvo. Podobných osudov je okolo nás habadej, len ich možno nedostatočne vidíme. Ba druhej bezdomovectvo a s ním spojená kriminalita by sa nemala ani vo filmoch ospravedlňovať, nech je už dôvod akýkoľvek. Takže s hlavnou hrdinkou môžete mať súcit, ale na druhej strane ona sa s tými pravidlami tiež nemaznala. ()

Reklama

Reklama