Reklama

Reklama

To som ja, Margaret!

  • Česko To jsem já, Margaret! (viac)
Trailer

Skvelý kanadský feel-good film, ktorý z vás naplní šťastím. V tomto nadčasovom príbehu o dospievaní exceluje Abby Ryder Fortson v úlohe 11-ročnej Margaret, ktorá s láskyplnou podporou svojej matky (Rachel McAdams) a starej mamy (Kathy Bates) premýšľa o živote a dospievaní. Práve sa presťahovali z New Yorku na predmestie; možno práve tu Margaret objaví maminho kresťanského alebo otcovho židovského Boha... (HBO Max)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (30)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Nemôžem si pomôcť, ale takéto filmy o nevinnosti dospievania mám proste rád. A oceňujem, že v tomto filme to skutočne zostalo v rovine dievčenského románu, a pôsobilo to skutočne ako taký denník 11-ročného dievčaťa, s príslušnými každodennými "starosťami". Malo to veľmi príjemnú atmosféru, svojský detinský dôvtip, a aj postavy boli vydarené. Ako bonus tu bola aj otázka viery, ktorá tu bola podchytená skôr v dilematickom rozmere, a už som sa trochu bál, že z toho vznikne nejaká náboženská agitácia - no našťastie sa tak nestalo (práve naopak, bolo to tu vystihnuté fakt liberálne). Trochu škoda, že dejovo sa to neposunulo aj do iných sfér, ale inak veľmi dobré! 4* ()

Hild 

všetky recenzie používateľa

Takový milý neurážející rodinný film. Upřímně, film je určen především pro dospívající dívky, jejich mamky a babičky, a nejlépe pokud se můžou dívat spolu. Film ničím extra nenadchne, není zde žádný výrazně dramatický oblouk, žádná gradace, ale svým příjemným a nenuceným pojetím si tak pozvolna plyne a vlastně to docela příjemně uteče. Film už znovu asi nikdy neuvidím a za pár měsíců si na něho asi ani moc nevzpomenu, ale z nějakého důvodu mám pocit, že tu 4* si to zaslouží, jde poznat, že režisérka i herci do toho dali kus srdíčka. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Po polstoročí dala stará pani Blume konečne práva na sfilmovanie jej knižky a ono sa tá doba už zmenila, ale zároveň pripomína, že možno to dospievanie bolo kedysi o čosi lepšie, detskejšie, slušnejšie. Ale len možno. Tešenie sa na prvé krámy dnes už znie ako keby niekto oslavoval kolonoskopiu, no ale asi to dozrievanie bolo kedysi iné. Veď aj tu ukazovaný problém s prázdnotou podprsenky sa dnes už nerieši. Dnes si už mladá povie: zaplatí mi to ocko k osemnástke, ak dovtedy náhodou nezmením pohlavie... ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Filmov o dospievaní je vonku celkom veľa a z toho aj plynie, že treba prísť s niečím, čo sme ešte nevideli. Tento film je zaujímavý v dvoch aspektoch. V prvom rade sa neodohráva v súčasnosti ale v začiatku sedemdesiatych rokov. Vďaka tomu je zasadenie trochu iné. Čo ho ale robí zaujímavé najviac je skutočnosť, že Margaret vyrastá v rodine, ktorá dokopy existuje vo veľkom množstve náboženských konfliktov. Jej mama Barbara je kresťanka, ktorá si vzala za muža žida. Na základe toho Barbara pre vlastných rodičov prestala existovať. Sama Margaret nevie, ako je na tom s otázkou viery, lebo jej povedia, že sa má právo rozhodnúť, či bude chcieť byť kresťankou alebo židovkou. No postupne sa ukáže, že tieto konflikty, ktoré v rodine vznikali počas jednotlivých období budú mať neskôr silný vplyv na to, čo sa bude odohrávať v jej vnútri. Okrem toho však je to príbeh, kde Margaret aj rieši svoj príchod do puberty, mení sa s malého dievčatka na tínedžerku a všetky problémy, ktoré z toho plynú sa tu objavia. Snaha zapadnúť, otázka menštruácie, ako vyzerať čo najatraktívnejšie atd. Herecké výkony sú tu skvelé a film vie akým spôsobom jednotlivé momentky adresovať. Najmä v závere je cítiť, že to všetko čo sa dialo na Margaret zanechá nepríjemné stopy. A reálne sa dá povedať, že na vine sú všetci. Za pozornosť určite stojí. Hodnotenie: B+ ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Aj napriek tomu, že je to vlastne film o čakaní na prvú menštruáciu ( takže cielovka veľmi nie som) tak nesklamal. Neviem čím to je, ale je to už v poradí druhý film od Kelly Fremon Craig, ktorý je citlivou sondou do duše mladých ľudí. Vôbec nie hlúpe. Emočne vyvážené. Dojímavé, veselé, vtipné a hlavne úprimné. Je tam veľmi veľké množstvo vecí, ktoré prichádzajú so sebauvedomením a som veľmi rád, že skutočná dráma je len v tom, že si niektoré postavy k sebe snažia nájsť cestu. Práve tá úprimnosť z toho robí niečo viac. Bez hluchého miesta, s peknými momentami a uveriteľnou a milou hlavnou hrdinkou. Svieže a naozaj príjemné. Hansa Zimmera som tu vôbec nepostrehol. ()

Galéria (74)

Zaujímavosti (3)

  • Autorka predlohy Judy Blume sa objavuje vo filme - je to pani, ktorá venčí psa. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v Charlotte, Concord, York (Severná Karolína, USA), New York (New York, USA) a New Jersey (USA). Obdobie natáčania trvalo od 7. apríla do 29. júna 2021. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Super Mario zdolal 1 miliardu

Super Mario zdolal 1 miliardu

01.05.2023

Snímek Super Mario Bros. ve filmu od společností Nintendo a Illumination oficiálně po 26 dnech od premiéry překonal hranici 1 miliardy dolarů. Dohromady to je 490 milionů ze Severní Ameriky a 532 ze… (viac)

Reklama

Reklama