Reklama

Reklama

Včelie kráľovné

  • Česko Včelí královny (viac)
Trailer 1

Svieža, samostatná a činorodá seniorka Helen Wilsonová (Ellen Burstynová) sa musí na istý čas presťahovať do seniorského centra v Pine Grove. V novom domove však nezapadá do spoločnosti nepríjemných, zlomyseľných a žiarlivých žien, ktorých správanie jej pripadá hlúpe, pretože pripomína dospievajúce decká na strednej škole. Predháňajú sa, koho z mužského osadenstva zbalia, a pritom sa navzájom smiešne podrážajú. S tým rozdielom, že stredná škola vedie do dospelého sveta a im sa tu ich životná cesta končí. Helen má v úmysle odísť, ale jej dcéra sa postará o to, aby v novom domove napokon našla všetko, čo jej doteraz chýbalo - nové priateľstvá a šancu znova milovať. Zoznámi sa so sympatickým vdovcom Danom Simpsonom (James Caan), ktorý sa do nej zamiluje... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (5)

Dale 

všetky recenzie používateľa

Romantika z domova dôchodcov, ktorá má tempo prispôsobené veku účinkujúcich, no má aj pár myšlienok a dojemných momentov, ktoré stoja za to. Na Caanovi už bolo vidno, že sa blíži jeho odchod, najmä z držania tela, ale aj z tváre, keď pôsobí staršie a sešlejšie ako podstatne staršia Ellen. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Štruktúrou je to klasická teenage komédia, v ktorej nová študentka spoznáva pomery na škole. Len táto zelenáčka je o dosť staršia a spoznáva pomery v luxusnom domove dôchodcov o ktorom našinec môže len snívať. Ale osadenstvo domova sa od študentov nijak nelíši. Sú tam mrchy, ktoré celému domovu vládnu, rôzni exoti a samozrejme dôjde aj na romantickú líniu, ktorá sa možno skončí svadbou, po ktorej bude šťastný pár žiť krátko až do smrti. Hlavným kladom je hviezdne herecké obsadenie, ktoré aj na staré kolená ukazuje, že má čo predviesť. Celkovo taká príjemná komédia s množstvom vykopávok. 6/10. ()

Reklama

Adramelech 

všetky recenzie používateľa

Film ukazuje, že stáří stojí za hovno, a že pokusy lakovat tento fenomén narůžovo vyznívají nepřesvědčivě, ne-li trapně. Existuje jedna metoda, jak nezestárnout, a sice zemřít mladý. Mnozí, zvláště zahraniční zpěváci si to uvědomili a včas se podle toho zařídili, takže opravdu nikdy nezestárli. U nás třeba Jiří Schelinger (1951–1981) a Petr Sepéši (1960–1985). S notně odřenýma ušima i Jiří Šlitr (1924–1969), Petr Muk (1965–2010) a Iveta Bartošová (1966–2014). Je však třeba vzít v potaz, že malá obliba tvrdých drog a celkově mírnější životní styl v naší zemi (v porovnání např. s USA) takové řešení právě dvakrát neusnadňuje. Své pocity jsem svého času vložil do následujících veršů: Po Praze jezdím tramvají / a oči mé se dívají / hodnotí krásu mladých žen / kterou jsem často okouzlen // Někdy děvče vychované / však pod mým pohledem vstane / a své místo mi uvolní / Proč dožil jsem se těchto dní? // Jak nezestárnout přitom vím / leč těžko to už uplatním / Pozdě držet se té rady / že je třeba umřít mladý – Film nemohu doporučit žádné věkové kategorii diváků: mladou generaci asi nebude zajímat, příslušníky střední generace vyděsí a seniory může motivovat k tomu, aby si šli koupit provaz. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Scenárista si povedal, mám v šuflíku scenár z prostredia strenej školy, ale toho je veľa. Jebnem ich len do domova dôchodcov a vybavené, lebo nič iné, ako bežný stredoškolský film to neni. Len za Caana 1 z 5 ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Láska kvitne v každom veku a na to sa snaží poukázať tento film, ktorý je vlastne svojou formou určený skôr dôchodcom a tak sa obávam akú cieľovku môže zasiahnuť na tomto portáli. Sledovať párik, ktorý ma dokopy 170 rokov, to je fakt už skôr historické okienko. Hoci Ellen vyzerá na 88 skvele, ale predsa len, ako to znie, keď 88-ročnej babičke poviete, že vyzerá úžasne mlado, tak na 75. Tento film vás prenesie do sveta seniorov, ale očakával by som väčší nápor na humor. Možno vám však v hlave skrsne myšlienka - to naozaj takto dopadnem? ()

Galéria (66)

Reklama

Reklama