Reklama

Reklama

Gilbert Galvan Jr. (Josh Duhamel), šarmantný zločinec z povolania, utečie z michiganského väzenia a prekročí hranicu do kanadského Ontária, kde zmení identitu a vystupuje ako Robert Whiteman. Po tom, čo sa zamiluje do Andrey (Elisha Cuthbertová), ktorú nedokáže uživiť, začne vykrádať banky a zistí, že je v tom mimoriadne dobrý. Pod rúškom práce bezpečnostného analytika začne Robert lietať po celej krajine a vykrádať banky v niekoľkých mestách za deň, čím nakoniec upúta pozornosť polície aj celoštátnych spravodajských agentúr, ktoré ho pomenujú prezývkou Lietajúci bandita. Jeho povesť sa šíri po celej krajine a v rekordne krátkom čase sa stane celebritou, čo nahnevá neľútostného detektíva Johna Snydesa (Nestor Carbonell), ktorý sa rozhodne dopadnúť drzého lupiča všetkými prostriedkami. A nezastaví sa naozaj pred ničím... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (50)

Rominator 

všetky recenzie používateľa

Gilbert Galvan Jr. (Josh Duhamel) utíká z michiganského nápravného zařízení do Kanady, kde přijme novou identitu a stane se z něho Robert Whiteman. Během tří let se mu zde povede provést 59 loupeží. Toto je pravdivý příběh... Skutečný Gilbert Galvan má prý ve filmu cameo, ale nepodařilo se mi to nikde ověřit. Měl by být vidět v barové scéně na pozadí. Nelze vyloučit, že navštívil plac při natáčení. Mel Gibson si ve vedlejší roli zahrál gangstera. Jeho Tommy Kay je chlápek, kterému by jste zapůjčené peníze dlužit nechtěli. HODNOCENÍ 60% ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Tých filmov o bankových lúpežiach už je celkom dosť, a hoci nemám rád akčné filmy, po tomto námete siahnem pomerne často. Tu ma ihneď zaujalo herecké obsadenie, keďže Josha aj Elishu mám rád (a občas aj Mela). Príbeh "lietajúceho bandita" Gilberta Galvana (alias Roberta Whitemana) ma bavil, Josh to zahral vynikajúco. Aj keď nechápem, prečo mal potrebu parťáčiť s Tommym, keď všetko si dokázal zariadiť aj úplne sám. Asi to bola len nejaká "gangsterská" vsuvka (podľa mňa zbytočná). No a vždy ma samozrejme zaráža tá chamtivosť týchto bankových lupičov, ktorí nakradnú milióny a napriek tomu im je stále málo. V závere mi ho vôbec nebolo ľúto, však si o to koledoval svojim pocitom suverentiy a nedolapiteľnosti. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všetky recenzie používateľa

Vezmu to stručně - příběh o bankovním lupiči mě bavil i zajímal, sledovat Joshe Duhamela bylo pro mě vyloženě potěšení a k tomu ve vedlejší roli sympaťák Mel Gibson.. Snímek je na pěkné tři hvězdy, já dávám čtyři, tu čtvrtou posílám hercům, nenudila jsem se ani minutu a na rtech mám takový ten přiblblý úsměv.. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Tento neplánovane pozretý film predstavuje priam definičné parametre troch hviezdičiek. Vedel som, že žiadne zázraky, žiadne veľké umenie ani nič podobné čakať nemôžem. Ale všetko ostatné som dostal vo veľmi uspokojivej miere. Nie je to film, ktorý by som túžil vidieť opakovane, ale ako nenáročná jednohubka poslúžil výborne. ()

sedm.1 

všetky recenzie používateľa

Film natočený dle skutečných událostí, kdy se ovšem upřímně dost divím, že po tomto náměru neskočilo nějaké velké studio, ale naopak jen tradiční béčkové uskupení, kterému se tedy podařilo zajistit alespoň poměrně výrazné obsazení, nicméně jak scénář, tak režie ale již odpovídají kvalitám tvůrců, které si mohou dovolit právě tyto produkce, čímž bylo dosaženo prakticky jen toho, že celý onen vážně zajímavý, nevšední a v podstatě i ojedinělý životní příběh Gilberta Galvana Jr. byl zpracován silně nevyváženým, častokrát nezáživným, naprosto nedramatickým, emočně prázdným a zcela napětí postrádajícím způsobem, což by se pod talentovanějším a schopnějším tvůrčí dohledem pravděpodobně nestalo, tedy minimálně určitě ne až v takové míře, leč, skutečnost je taková jaká je, a Bandit tak lze označit maximálně za jistě lepší béčkovou podívanou, a to ještě především zásluhou zmiňovaného obsazení, jemuž dominuje ve vedlejší roli Mel Gibson, který si svou postavu evidentně užíval, a stále ještě docela sexy Elisha Cuthbert, která nám ale již tedy též bohužel pěkně postárla, no a co se pak týče Joshe Duhamela, u něj jsem již mnohokrát zdůrazňoval, že sympaťák možná sice je, ale jako hlavní herec film utáhnout rozhodně nedokáže, což se zde jen potvrdilo. Za mě se každopádně jedná o trestuhodně promrhaný filmový materiál, a to hlavně vinou týmu za kamerou, na druhou stranu, najde se zde spousta scén a momentů, které disponují prostředky, jenž dodají publiku potřebnou zábavnost a i snesitelnou a smysluplnou filmovou úroveň, takže do koše bych to určitě neházel. Velmi silné 2*! ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (6)

  • Jedná se o nejsledovanější titul produkční společnosti Redbox za rok 2022. (HellFire)
  • Film sa natáčal v Thomasville, Valdosta, Tifton (Georgia, USA), Los Angeles (Kalifornia, USA) a Ottawe (Kanada) od mája do septembra 2021. (Arsenal83)
  • Nestor Carbonell (Snydes) si při natáčení natrhl achillovu šlachu, ale místo návratu zpět do Los Angeles, kde měl podstoupit operaci, se rozhodl zůstat a natočil všechny své scény. Při chůzi nosil speciálně upravenou obuv. (HellFire)

Reklama

Reklama