Reklama

Reklama

Film sledující život otce Stuarta Longa (Mark Wahlberg), boxera, který se stal knězem, který inspiroval nespočet lidí na své cestě od sebezničení k vykoupení. (honzikk)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (62)

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

příběh Stuarta Longa je sice inspirativní a věřím, že ovlivnil hodně lidí, jeho filmové zpracování to ale nedokáže, jakkoliv jde o velmi slušné řemeslo, které nenudí nejen díky solidnímu Wahlbergovi. Aniž bych chtěl boxerův/knězův příběh znevažovat, podobně laděných filmů už vznikl nespočet a nemžu se zbavit dojmu, že v poslední době je těch vyjímečných, nebo alespoň zapamatovatelných čím dál méně. Spíš ty filmy působí dojmem, že si odškrtneme další "pravdivý příběh" a jedeme dál...60% ()

666Carnage 

všetky recenzie používateľa

Boxer, hrubián a vožungr co už z lékařských důvodu nemůže boxovat a tak se chce stát hercem. To mu vlastně taky nejde, a když kvůli holce začne chodit do kostela začne se všechno měnit. Pak se stane nehoda a náš Stu procitne a chce se stát knězem. I tak mu ale jeho bůh háže klacky pod nohy. Dobře zahráno hlavně od Wahlberga a Gibsona. Film má dobré tempo a i když je zde náboženská tématika, nenudíte se. Není to žádný zázrak ale já se docela bavil. 70% ()

Reklama

borec999 

všetky recenzie používateľa

Ten príbeh je tak neuveriteľný, že keby tam nebolo napísané podľa skutočnej udalosti, tak by tu každý druhý nadával, čo za nereálnu blbosť to scenáristi vymysleli. Zase raz sa ale potvrdzuje, že tie najneuveriteľnejšie príbehy nepíšu páni scenáristi, ale sám život. No ale k samotnému filmu. Som ateista a cirkevné filmy nejako extra nemusím a nevyhľadávam, no a tento aj keď ponúka pár tém na zamyslenie a nie je vyslovená nuda, je podľa mňa vo väčšine ohľadov priemerný. Čo sa vymyká z priemeru sú vzájomné rozhovory otca a syna- Wahlberga a Gibsona, ktoré kvôli charakteru postavy Mela Gibsona a jeho herectvu ponúknu dosť vtipných momentov. Inak obaja hviezdni páni hrajú okej a celkovo je to taký ten typický film, ktorý vyslovene neurazí, ale ani nenadchne. A určite mohol byť o 15-20 minút kratší. 3* a 55% ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavé, ale nebol to môj šálok kávy. Postava Stuarta je určite pozoruhodná, a jeho prerod z boxera s kopou nerestí na "znovuzrodeného" kňaza, to pôsobí priam neuveriteľne. A keby to nebolo podľa skutočnej udalosti, tak by som povedal, že to je fakt nonsens. Každopádne, takéto "osvietenie" je asi skôr niečo výnimočné. Mark Wahlberg to zahral vynikajúco, zato postava otca, ktorú hral Mel Gibson mi išla ohromne na nervy. Čo dodať? Tento film si asi získa skôr srdcia veriacich katolíkov, no pre nás ostatných to bude také... proste neuveriteľné. ()

brumbrum 

všetky recenzie používateľa

Vyborny film a navyse zivotopisny, co samozrejme pochopi a potazne doceni zial len mensia frakcia divakov - a ze tomu tak je, dosvedcuje nizke hodnotenie tohto skvostu, ako boxer a macher najde Boha; nie je prvy a ani posledny a nic s tym nespravia satanovi prisluhovaci, ktori sa z hodnot len nakrivo udrbavaju - prave naopak: vzdy zasnem, kolko nenavisti sa dvihne proti pribehu zo zivota, realneho cloveka, s realnymi bojmi, ktore vyhral aj za cenu zivota; pribeh svedciaci o hlbke ludskej duse, coz animal nikdy neprijme. A tak nedajte si to pokazit chronickymi uchylmi, ktorych chorobne nutkanie ich zvratenej ciernej zumpy v miestach, kde ma bezny clovek srdce, donuti vzdy nanovo vyhladavat filmy s nabozenskou tematikou, len aby bez pozretia mohli cim skor kliknut na "odpad" a krcovito vypustit vykaly svojho nefunkcneho mozgu do recenzie, za co od podobne degenerovanych dusevnych zobrakov ziskavaju body hanby, ktore umoznuju na tychto strankach zobrazovanie ich hnojackych zvratkov na prvych miestach. Mrzi ma vzdy nanovo, preco nemozem tychto sracov oznacit ako takych, rodenych sracov, a som nuteny ocami preskakovat smradlave zbytky, ktore tu po nich zostavaju, aby som do nich prilis neslapol a nepotreboval kotuc hajzlpapieru na ocistenie monitora, kade ich vykaly pretekali. Mala by tu byt funkcia na uplne blokovanie uplnych sracov: preco tu nie je? Za mna 5*, pre vyborne herecke vykony v beckovom filme, ktory nestoji na ukajani nefunkcnej fantazie dusevnych invalidov rozcicanych holivudovymi sragorami, ale na zdielani zivotneho pribehu cloveka, ktory za svoj kratky zivot stihol hromade obcanov vymlatit zuby a potom ich na sklonku zivota privadzal k Bohu. Satan sa moze okotit aj nakazit a nic nespravi s tym, ze tento boj uz davno prehral - moze do svojich bazin len zatiahnut posahanych ignorantov ocarenych velkostou svojich vlastnych guli. Fascinovane si pozeram, ki pacienti sem pisu recenzie: kokos, uz ani priame vypravanie o zivotnom boji chlapa iduceho za hranice svojich sil nevedia nic sprostredkovat, nez unudit!.. - vypravajuc tento pribeh si dakto unudene zivne, dopije teple pivo, skonstatuje 'pruhledna nabozenska agitka' a nez sa celkom vyprdi, film je zmazany. Necudo, jak to dnes vypada v Europe a az mi je zle pri pomysleni, kam tito smejdi stiahnu uroven spolocnosti v nasich zemepisnych sirkach; neviem si predstavit job, kde by dotycny debil mohol fungovat bez toho, aby daco hodne posral. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (5)

  • Film obsahuje potitulkové scény. (koba)

Súvisiace novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (viac)

Reklama

Reklama