Reklama

Reklama

Osem hôr

  • Česko Osm hor (viac)
Trailer 2

Pietro je chlapec z rušného talianskeho mesta, Bruno je chlapec z Bohom zabudnutej alpskej dediny. Jeden sa každé leto vracia do hôr s rodičmi, druhý kopce nikdy neopúšťa. Zdieľajú lásku k majestátnym vrcholom, zložitý vzťah k vlastným otcom a časom si obaja  nechajú narásť husté brady. Tak ako príroda rastie, oschýna a znovu rozkvitá, mení sa aj ich priateľstvo. Strata v Pietrovom živote ho po mnohých rokoch zavedie naspäť na vidiek a opätovné stretnutie s Brunom zmení jeho pohľad na svet. Za adaptáciu rovnomennej knihy Paola Cognettiho o prerode chlapcov na mužov, hodnote priateľstva a hľadaní zmyslu života v tichu spektakulárnych Álp či Himalájí získali Felix van Groeningen a Charlotte Vandermeersch Cenu poroty na festivale v Cannes. (ASFK)

(viac)

Zaujímavosti (3)

  • Film sa natáčal v talianskych Alpách, Turíne a Nepále počas siedmich mesiacov od leta 2021. (Arsenal83)
  • Nasledujúci rok bol ocenený cenou Davida di Donatello udeľovanou talianskou akadémiou ACI (Accademia del Cinema Italiano) za najlepší film. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

MFF Karlovy Vary ocení světová herecká esa

21.06.2022

V úterý dopoledne proběhla další tisková konference k blížícímu se 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, na níž byli mimo jiné oznámeni členové porot jednotlivých soutěžních… (viac)

V Cannes byly uděleny Zlaté palmy

V Cannes byly uděleny Zlaté palmy

28.05.2022

75. ročník prestižního Mezinárodního filmového festivalu v Cannes se uchýlil ke svému konci a dnes večer proběhl zakončovací ceremoniál celé letošní filmové akce, kde byli mimo jiné oznámeni vítězové… (viac)

Reklama

Reklama