Reklama

Reklama

I. časť vojenskej partizánskej trilógie v hlavnej úlohe s Vjačeslavom Tichonovom. Tichonov vo filme vystupuje ako partizánsky veliteľ, ktorý prežíva úspechy i porážky v osobnom živote i vo vojne. My sa vrátime je realistický film ruskej starej školy, ktorý sa na nič nehrá. Jeho pokračovania sú známe pod názvami Front v tyle (1977) a Front v tyle nepriateľa (1981). (bjjoba)

(viac)

Recenzie (5)

Volodimir2 

všetky recenzie používateľa

Uvedomme si že pravda o vojne - je jedna vec, a film na tému vojny - je niečo úplne iné. Vojnové filmy, v Sovietskom zväze v 50. tych a 60. tych rokoch vytvárali ľudia, ktorí cez tieto boje prešli a ktorí celkom dobre poznali cenu svojich obetí a strát. Ale od konca 60. tych rokov tieto filmy nabrali obrovské ideologické rozmery a to je vidieť aj na tomto filme. Miešanie reality s fikciou začína v skutočnosti v juhozápadnom fronte kde u 41. streleckej divízii nebol 315. strelecký pluk a 41. strelecká divízia nepôsobila v regióne Smolensk. Celá 41. strelecká divízia stratila 2/3 svojich vojakov a celé delostrelectvo v kotly u Kyjeva v septembri 1941.Semion Tsvigun bojoval na Ukrajine aj v partizánskych skupinách ale veľká časť jeho spomienok bola skreslená..Aj napriek tomu, ide o vážny film, a to aj napriek množstvu historických nepresnosti. ()

Hombre8 

všetky recenzie používateľa

Nemám rád tyhle filmy. Jsou bezduché a primitivní, stejně jako válka, kterou popisují. Dvě hvězdy pouze jako úcta k utrpení těch, o kterých to bylo. ()

Reklama

laik_60 

všetky recenzie používateľa

film vznikol ako oslava víťazstva sovietskej armády nad fašistickým nemeckom . Blížilo a tridsiate výročie veľkého víťazstva a konca II. sv. vojny. Podobne ako Ozerovova filmová epopeja OSLOBODENIE I. - V.), aj tu bol film patrične zideologizovaný ... na to si jednoducho treba zvyknúť. V tých časoch sa takéto filmy točili. Nechýbali veľké výpravne bojové scény s kopou ohňa horiacich vagónov tankov a zopár drobných ľudských príbehov. V tomtofime bol daj zameraný na vojenskú jednotku operujúcu v tyle za hlavnou líniou frontu. Milovníci filmov obdobia II. sv. vojny si prídu na svoje, napriek spomínanému ideologickému tieňovaniu. ()

dyfur 

všetky recenzie používateľa

........klasika.sovietsky-vojenský nakrútený v 7O-tych rokov  tým je povedané všetko......tri hviezdy.....ok dobré.... ()

Galéria (3)

Reklama

Reklama