Reklama

Reklama

Krava

(festivalový názov)
  • Česko Kráva (festivalový názov) (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Držiteľka Oscara Andrea Arnold, ktorá zvyčajne nakrúca hrané filmy a seriály, teraz prichádza s dokumentom, intímnym obrazom života jednej dojnice. Jej film je snahou zamyslieť sa nad kravami. Priblížiť sa k nim. Vidieť ich krásu aj náročnosť ich života. Nie romanticky, ale reálne. Je to film o realite jednej dojnice a uznanie jej veľkej služby pre nás. (Jeden svet)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (4)

mullerad 

všetky recenzie používateľa

Pomerne otvorene nafilmovaný osud kravy, za mňa bohužiaľ bez komentára. Ako keby ste si pri pozeraní dokumentárneho filmu vypli zvuk, tu ostalo len "BÚÚ" na viacero spôsobov. Celý komentár teda ostáva v hlave diváka a keďže som nikdy kravy nepásol, nič mi to nedalo. Nepovažujem toto dielo za zbytočné, len málovravné. Keby to bolo o zajacoch, sliepkach, zemiakoch alebo bôbe, asi by to vyšlo narovnako. ()

maddy 

všetky recenzie používateľa

Cow je dosť neštastne propagovaný ako mierne kontroverzný dokument zobrazujúci "vysilující cyklus brutálních zásahů do tělesné integrity jen párkrát přeruší lyrické okamžiky zklidnění." čo vyvoláva podstatne odlišné očakávania než to čo reálne ponúka. Vo výsledku je totiž úplne obyčajným zobrazením života jednej kravy na farme, ktorá rodí, dáva mlieko a pasie sa. Nič viac, nič menej. Život, ktorý síce nie je priam závideniahodný a ukazuje ako sme si z kráv urobili iba stroje na mlieko, ktorých sa zbavíme akonáhle doslúžia a ktoré už ani nevnímame ako živé cítiace tvory, no ako zvierací dokument Cow nie je nijako kontroverzným, tobôž vysilujúcim alebo brutálnym príspevkom do vlny týchto animal cruelty documents. A to píšem ako veľký zástanca animal rights. K predmetnej krave sa tu však nikto nechová ani nijako brutálne, ani nemá nijako zlé podmienky na chov, prakticky to je jedna z tých lepších grass-fed free range farms. A tak Cow pôsobí presne tak ako keby ste si vzali ručnú kameru a strávili rok na farme medzi kravami a filmovali momentky z ich života. Ani lyrické ako nedávna Gunda, ani tak priame a ukazujúce krutosť ako sa chováme k zvieratáma ako vynikajúci Dominion, iba pomerne obyčajné zábery zo život kráv. CELKOVO: 6/10 ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama