Reklama

Reklama

Na značky!

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Praha, júl 2018. Pätnásťtisíc žien a mužov všetkých generácií sa stretáva na jednom mieste, aby zacvičili veľkolepé masové choreografie. Všetci sú súčasťou Sokola, hnutia, ktoré pred takmer stošesťdesiatimi rokmi vzniklo s cieľom rozvíjať pomocou telocviku a jeho verejnej prezentácie národnú uvedomelosť, kultúrnosť a demokratické hodnoty. Sokol sa stal – a je ním dodnes – synonymom komunitnej vzájomnosti. Film Na značky! sleduje dvoch protagonistov na ich ceste za vytúženým cieľom. Mladý cvičenec Radek nesie na svojich pleciach nielen svojich sokolských bratov, ale aj neľahké bremeno dospievania. Tréner Mirek má za úlohu dať dohromady hlavnú skladbu Všesokolského zletu. Termín vystúpenia sa blíži a introvertný Radek i rázovitý Mirek sa spolu ostatnými cvičencami a organizátormi ocitajú vo víre organizačných zmätkov, v ktorých sa zrkadlí nielen étos sokolského bratstva, ale i všetky odtiene ľudskej povahy. (Film Expanded)

(viac)

Recenzie (6)

pepo 

všetky recenzie používateľa

Velmi prijemny, zabavny a smrncovny dokument. Velmi ma to bavilo. Hlavne si cenim, ze to k protagonistom pristupuje s laskou a nadhladom namiesto skodoradosti. A finale je samozrejme uplne epic 8/10 ()

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Je to velmi bizarní koncept - sledujeme dva lidi. Kluka, kterého poznáváme na osobní rovině, ale (jak to tak u teenagerů bývá) nemá naprosto žádnou agendu a zdá se, že ani velký zájem o Sokol krom toho, že tam prostě od mala chodí. A pak sledujeme fanaticky zapáleného organizátora, o kterém se nedozvíme naprosto nic. Skoro jako by byl jeden protagonista rozdělen na dvě půlky. Vlastně když to tak píšu, je to dost zajímavý námět, jenže film se místo nějaké zajímavé juxtapozice spíš rozpadá na dvě linie, které nejsou v žádném kontaktu, navzájem se zastavují a nejsem si jistý jestli z nich něco vyplývá. Do toho filmu se dá hodně projektovat je to takový rorschachův test, což nemyslím nutně jako výtku, má to ale svojí hranici. ()

Hamaradža 

všetky recenzie používateľa

Pinčíková je režijný ultratalent, mne tu ale chýbal výraznejší konflikt - za tých 80 min sa tam prakticky nič neudialo. Ako akýsi love letter Sokolu to ale funguje dobre, k svojím postavám je to skutočne veľmi láskavé, citlivé. Na konci ma mrzelo, že sme sa ústrednej postave (chalanovi) nedostali viac pod kožu, resp. keď sme začínali, končil film. ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Slabučký dokument, ktorý síce rozpráva o "novodobej spartakiáde" a o tom, ako sa celé toto veľkolepé podujatie pripravuje. Rozpráva to ale nezáživným a pre mňa nezaujímavým spôsobom, pričom nerozpitváva aspoň podstatu vzniku tejto udalosti a podobné veci. A tie akože vsuvky zo súkromného života niektorých protagonistov sú skôr smiešne. Takže celkovo žiadna sláva, ale niektorých to určite zaujme. 45 % ()

ZHODNOTITEL 

všetky recenzie používateľa

Čekal jsem reklamu na Sokola a ono prd bratři a sestry. Tohle úplně není na rámeček. Prakticky jde o sondu do duše věčně nespokojeného hulváta a jiných chytrolínů, kterých je všude vždycky habaděj. Hrané sekvence to pak celé shazovali o to víc. ()

Súvisiace novinky

Začíná festival Jeden svět

Začíná festival Jeden svět

10.05.2021

Dnešním dnem začíná po celém Česku festival dokumentárních filmů o lidských právech Jeden svět. Poprvé ve své historii proběhne celý online. Festival potrvá až do 6. června a diváci a divačky se… (viac)

Reklama

Reklama