Reklama

Reklama

Série(2) / Epizódy(3)

Obsahy(1)

Docent Stehlík (Ivan Trojan) sa takmer administratívnym omylom dostáva z policajnej akadémie na oddelenie vrážd. Vstúpi do tímu hneď po tom, čo kriminalisti začínajú vyšetrovať brutálnu vraždu mladého dievčaťa v lese pri Prahe. Snaží sa byť užitočný ako špecialista na psychologické profilovanie vrahov, ale na oddelení ho majú všetci za blázna a tak ho neúprosný šéf Šera (Ondřej Vetchý) posadí do kancelárie s extrémne problematickou Fousovou (Tereza Ramba). Verí, že si navzájom znechutia prácu natoľko, že z oddelenia odídu. Netuší, že rovnako ako jeho áčkový tím, prezývaný „Dvojičky“ budú nakoniec tieto dve indivíduá veľmi cenné nielen v kancelárii, ale aj v teréne. A možno nielen pri jednej vražde... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Ukážka z filmu

Recenzie (196)

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Táto miniséria dostala odo mňa tri hviezdičky, rovnako ako Prípady 1. oddelenia. Samozrejme, že sú to neporovnateľné diela, ale 5-hviezdičková stupnica mi neumožňuje jemnejšie hodnotenie, ktoré by sa v 10-hviezdičkovej stupnici rozčlenilo na 5 a 7 hviezdičiek. V Prípadoch mi prekážal iba Sršeň, ktorého povýšili na kapitána polície za lepenie modelov lietadiel a nosenie pošty. V tejto minisérii mi prekážal spomalený docent, vzorne konzumujúci tabletky, popíjajúci čaj z termosky a útočiaci na podozrivého obuvákom. Tiež ramboidná Tereza, ktorá bola tak hyperaktívna, nezávislá a nezodpovedná až si vyslúžila pivničné väzenie. A nakoniec policajt Taclík, ktorý svojim metrákom živej váhy nedokázal bez pomoci prekonať pomerne nenáročný kopček. Dalo by sa pokračovať chaotickým scenárom, množstvom zbytočných odbočiek a hluchých miest, ale nemám chuť. Ide podľa mňa o priemerný, nie príliš vydarený seriál a dočítal som sa, že sa chystá druhá séria. Tak neviem. ()

William_ 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Nic nového seriál nepřinesl, ale že by se jednalo o špatné dílo? To ani náhodou! Po dlouhé době česká krimi série, u které jsem vydržel déle jak 40 minut. Možná by slušelo o pár minut dílům ubrat, ale i tak se jedná o slušně odvyprávěnou kriminálku se skvělým hereckým obsazením, avšak chybělo mi k tomu něco navíc, taková ta přidaná hodnota. Snad se jí autorům podaří najít v nadcházejících sériích. ()

Reklama

PetrPan 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Vývoj mého hodnocení dostatečně okomentován u jednotlivých epizod, nakonec vcelku vratká trojka. Očekávání velká, pachuť z jejich nenaplnění větší. Lehká naděje plynoucí z podařené prostřední části nakonec pohřbena tou poslední, jež mi  opět nepříjemně připomenula karikatury kriminálních seriálů, jaké neustále chrlí další české televize bez velkého "č". ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Když se na Docenta podíváte optikou člověka, který má rád novinky na České televizi, tak se zákonitě musíte těšit. Herci v hlavní roli super, pod scénářem podepsaný Josef Mareš, režie Jirka Strach. Všechno je dobře, tedy až do momentu, než si pustíte první díl a scénáristi na Vás vytasí dvě chyby v systému, jak ostatně uvádí sama postava Ivana Trojana. Těmi chybami je právě postava docenta, kterou tu hraje Ivan Trojan, a který coby profesor přišel o práci na škole a tak ho uvrtali do vražd, a postava Terezy Ramba, která se k vraždám dostala taky hodně omylem a její postava by zasloužila spíš pár facek na srovnání. Nicméně Docent působí jako další příběh z Případů 1. oddělení, třeba Ondra Vetchý je tu na totožném fleku. Jen zde se jeho postava chová jak hovado, což je srovnatelné s rolí Terezy. Jejich postavy tu tak strašně kazí to dění, že mě první dva díly dost otrávily. Terezy hláška „pracky vzhůru“ musí rozesmát snad každého policajta ve službě. Naštěstí třetí díl ubral postavu Terezy, přidal solidní napětí a dotáhl příběh do výsledné tří hvězdičky. ()

Monggol 

všetky recenzie používateľa

Prvý diel bol výborný, interakcie medzi postavami paráda. Druhý už trochu kríval, ale šlo to. Tretí diel to "zazdil", ako keby bol z úplne iného seriálu. Skrátka Strach  nie je Bebjak a tak to aj vyzeralo. A tá urevaná a sprostá postava "kriminalistky", ktorú hrala Ramba, bola až nerealistická a verím, že nie som jediný divák, ktorý si želal, aby tú hlupaňu ten psychopat zaslúžene vykuchal. No a úplne to dorazilo to hľadanie páchateľa v hospode. Kuurrrva, už len z titulu svojej práce si ten policajt (Hádek) musel všimnúť ŠPZ a zistiť kto to je a bol by uňho za minútu a nie to dohľadávať v lekárni a pod. ()

Galéria (146)

Zaujímavosti (22)

  • Natáčelo se i v kavárně Kabinet v pražských Dejvicích. (Winster)
  • Benzínka, kde dvojčata ve večerních hodinách pátrají po oběti, je benzínová pumpa Šafránka na Jeremiášově v Praze – Stodůlkách. (Brain)
  • Pachatelův dům je na adrese Zlíchovská 701/14, Praha–Modřany. (sator)

Súvisiace novinky

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

Cenu filmových fanoušků získal Bod obnovy

15.01.2024

V pondělí 15. ledna 2024 dopoledne byly na tiskové konferenci České filmové a televizní akademie (ČFTA) odhaleny nominace v rámci 31. ročníku předávání cen Český lev. Na začátku tohoto ceremoniálu… (viac)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (viac)

Reklama

Reklama