Reklama

Reklama

Skejťačka

  • USA Skater Girl
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Holka z indického zapadákova se úplně zblázní do ježdění na skejtu. Jenže její cesta na vysněnou soutěž bude ještě pěkně hrbolatá. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (27)

Marze 

všetky recenzie používateľa

Pobavila mě hláška Je kolem něco k viděni? Ano,vesnice.                                                         Jsou zde exotické reálie kastovního systému Indie. Záměr tvůrců napsal příběh jak se dostat z prašné vesnice byl lepší než konečná realizace tohoto "feel good" indického dramatu. Chtělo to zmáčknout ty správné emoční knoflíky. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Finále je typicky presladené. Čo trošku zamrzí, pretože v skutočnosti to takéto jednoduché nie je. V rámci filmu by mi to nemalo vadiť, ale zamrzí to hlavne z toho hľadiska, že mimo koniec, ten film veľmi detailne a realisticky popisuje pomery detí v Indií. Ich povinnosti aj neschopnosť byť deťmi je tu zobrazená presne tak, ako to u nižších kást funguje. V tomto smere je ten film pekný, uveriteľný a asi aj dôležitý, pretože pojednáva o situáciách, aké sa do dnešného dňa ešte stále odohrávajú a keď už nič iné ukazujú, ako sa vlastne my máme dobre. Hlavná hrdinka je roztomilá a držíme jej palce. Len vravím. Ten koniec to trošku podkopáva. V zásade ale príjemný film s posolstvom ( aké síce každý poznáme) ale v prostredí, ktoré ho robí zaujímavým a neokukaným. A emócie tam fungujú. Aj napriek stoporeným anglicky hovoriacim hercom. ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Skôr sociálna ako športová dráma - a musím povedať, že našťastie, keďže tie čisto športové filmy väčšinou idú cez overenú šablónu. Tento film mal síce skejťácku esenciu, ale vo svojej podstate bol o niečom úplne inom. Aj keď vidím, že mnohým sa film nepozdáva a zhodnotili to ako "amerikanistickú" predstavu Indie, podľa mňa to bol jeden z tých lepších Netflix kúskov z indického prostredia. Aj keď uznávam, že niektoré veci pôsobilo fakt prvoplánovo a poukázalo na typické indické stereotypy (kasty, menejcennosť žien, nedostatočný prístup k vzdelaniu a záľubám, a pod). Ale globálne to bol v podstate lepší priemer - hlavne úvodná a prostredná časť filmu, ten záver bol bohužiaľ také zbytočné klišé á la Disney. ()

Kritik. 

všetky recenzie používateľa

Davam tomu takych 60% ale povedzte mi, preco to odrazu sekli a pustili zaverecne titulky? :-O Mala svadbu ci nie? Skoncila s cudzim, alebo so svojou laskou? Otec sa zmenil, alebo ju potrestal aj teraz? Beloška Jessica našla nejaké svoje korene? Aké bolo "kráľovnine" tajomstvo z minulosti? Film bez konca. Nielen s otvorenym koncim, ale bez konca. Divné spracovanie príjemného rodinno-dramatického príbehu. Hm. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Tak u mňa bude Skater Girl už navždy Avril Lavigne, ale ani táto rómska verzia mi nevadila. Viac ako športová dráma to bola malá sociálna sonda do indickej spoločnosti, ktorá poukázala na spráchnivený, skostnatelý, zaostalý systém kást, ktorý v hlavách Indov panuje až doposiaľ a nejde ho z nich vykoreniť. ()

Galéria (20)

Reklama

Reklama