Reklama

Reklama

VOD (1)

Po ničivej celosvetovej udalosti nie je už žiadny človek schopný zaspať. Okrem jedného malého dievčaťa. Matka stojí pred závažným rozhodnutím. Ochrániť dcéru alebo ju obetovať na výskum? A čo vlastne stojí za globálnou katastrofou? (Arsenal83)

Recenzie (100)

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Už jsme si asi všichni zvykli, že štítek "sci-fi z Netfixu" značí ve čtyřech případech z pěti průser. A Probuzení bohužel nepatří k té menšině sci-fi netflixáren, které lze vzít na milost. Ústřední nápad vcelku fajn a určitě by se z něj dalo vytěžit solidní postapokalyptické pokoukání, ale zpracování bohužel totálně generické. Bez postav, na kterých by nám záleželo, bez energie, stylu a zápalu. Nežral jsem to už po pár minutách, celé se to totiž vyhrotí až absurdně rychle. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Tak nějak mám pocit, že Netflix se etabloval k pozici přímého konkurenta americké televizní stanice Sci-FI (dnes už Syfy). Bez nějakých emocí si v klidu točí různé sci-fi záležitosti. Někdy dobré, někdy hrozné. Někdy s dobrými herci, někdy s nounejmery. Tento je hrozný a s nounejmery. Takže ta horší varianta sci-fi z Netflixu. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Awake Quiet Place a Bird Box wanna be, ale bohužel to nestačí ani na průměrný Silence s netopýry. Ze všech žánrových příbuzných je Awake nejhorší a tedy i nejzbytečnější. A kdo dá tomuhle stejnou známku jako Quiet Place je fakt mimo.Vypadá to levně jak hajzl papír za komoušů, čistě televizní produkce, která místo Netflixu se měla okamžitě pouštět na Prima Cool. Už někde ve 20 minutě jsem si říkal, že by to mohlo končit.Awake se nedá upřít zajímavý nápad, kde po globální katastrofě se vyřadí elektřina a lidé ztratí schopnost spát, bohužel tohle se jen načrtne a přišlo mi, že se film dané látce vůbec nevěnuje. Žádný chaotický zrod apokalypsy, žádná léčba nemoci, vlastně vše potenciálně zajímavé, co se zde mohlo řešit/dít se upne na ústřední rodinu a je to nuda k posrání.Vůbec mě to nebavilo, je to odfláklé všude, kde se jen dá, krev tu vypadá jak z hororu z 90. let a za vidění tu nestojí bohužel nic. Při vaření, při žehlení, jako kulisa budiž, jinak nedoporučuji. Příjde mi vtipné, že lidé ve filmu ztratí schopnost spát, ale uspat diváka jim jde zatraceně dobře. Příběh**, Akce**, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost*, Hudba**, Vizuál**, Atmosféra*, Napětí**,Herci**,   3/10. ()

Cappuccino 

všetky recenzie používateľa

Pútavá story, ktorú zabili slabí herci, chabé dialógy a nelogické správanie postáv. Miestami som mal opační problém, ako ľudia v Awake – zaspával som. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Veľmi zaujímavý a originálny námet - ľudia majú 4 dni na to, aby vyriešili hádanku, prečo nemôžu spať. Inak ich insomnia dostane.... Chcelo to však viac si s tým pohrať, nejaké nápady, rozviesť postavy, pár zaujímavejších udalostí, viac akcie.... a vlastne všetkého viac. Aby z toho nebola len taká obyčajná podpriemerná sivá myš. 40/100 ()

mzss1 

všetky recenzie používateľa

[40%] PROBUZENÍ vypadá zpočátku jako takové postapo, které mám rád. Ale opravdu to vypadá nadějně jen v úvodu. Takže když už mám ve zvyku pojmout filmy na určité úseky, tak 1/3 byla ještě ucházející, ta druhá už byla strašně natahovaná divná a ve finále už to bylo takové moc hlučné, zbytečně emocionálně přehnané, ukřičené, ubrečené, tak, že jsem chvílemi sledoval dění na svém telefonu. Posledních pár minut filmu bylo úplně divné a pitomé. Herecké výkony a jejich postavy – též pěkně odfláklé. Stále se tam tedy něco dělo, snaha zde byla i přes malý rozpočet, ale to také není vše. Takže výrazný podprůměr a za mě zbytečná záležitost. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Vymyslieť ďalšiu príčinu apokalypsy na Zemi nie je vôbec jednoduché a treba uznať Rasovi, že vymyslel niečo celkom originálne. Spracovanie je pochmúrne a je jasne vidieť, že chýbal rozpočet. Na atmosfére to ale neuberá. Ide však o látku s tak vysokým potenciálom, že sústredenie sa na jednu rodinku a málo rozvinutý fikčný svet je skrátka málo. Na konci sa dozvieme, ako s novým šialenstvom bojovať, čo je rozhodne fajn a načrtnutá je aj príčina katastrofy, i keď tu mohli byť tvorcovia vynaliezavejší a nič aj tak nie je isté. Potešili niektoré hviezdne mená v zostave, veľa priestoru ale vo filme nedostali. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Ach jaj, tak toto bolo naozaj zlé. Nechcel som tomu moc veriť, nakoľko som mal pocit, že ten nápad má potenciál, no tento film dokopy nemá nič na ponúknutie. "Awake" je ukážka ako to dopadne, keď sa filmy ako "A Quiet Placealebo "Bird Boxstanú populárnymi, no niekto absolútne nepochopí čo ich spravilo populárnymi a kvalitnými. Od určitého bodu mi bolo úplne jasné čo sa vlastne stalo a prečo môže Matilda spať a hoci je pravda, že to vysvetlenie je celkom chytré tak so zvyškom som už akosi ani neveril, že sa k tomu film dopracuje, no dám kredit aspoň tam. Začne to celkom schopne, no filmu okamžite začne dochádzať para a potom už len bude strieľať hrach na stenu a čakať či sa budeme baviť. Tento film okrem toho má príšerný strih, kde som mal pocit, že niekto odtiaľ vyhodil kopec scénok, lebo keby to trvalo 2 hodiny, tak by to bolo už moc nudné. No vezmime si fakt, že nevieme ako sa vlastne naši hrdinovia dostali z toho kostola, sotva počas dňa nasadli do auta tak sa zo dňa stala noc a väzni očividne príchod vozidla úplne odignorovali a dovolili im pohodlne nastúpiť. A je tu ešte niekoľko ďalších podobných menších momentiek, kde sa jasne ukazuje, že to bolo otrasne zostrihané. No realita je ešte horšia. Postavy sú nudné, situácie nezaujímavé a film absolútne nemá žiadnu atmosféru. Ak Leonetti vo svojom "The Silencedokázal vybudovať viac atmosféry, tak sa niekde niečo pokazilo. Tento film síce možno je trošku inteligentnejší a (ako som povedal) vysvetlenie toho prečo Matilda môže spať je celkom dobre vymyslené a dáva zmysel. No vo výsledku je to úmorný film, kde sa počas celého filmu ... a tým myslím úplne celého filmu len dostávame k pointe. Namiesto toho, aby sme to pochopili niekedy v záverečnej tretine a rozhodli sa pomôcť ľudstvu, tak si film necháva čas do absolútne posledných piatich minút. V tomto smere absolútne thrillerové zlyhanie. Hodnotenie: D+ ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Film je síce o tom, ako ľudia po podivnej udalosti nedokážu zaspať, za to sa mu podarilo dokonale uspať diváka. Preto je dokonalým dielom pre človeka trpiaceho spánkovou depriváciou. Reálne prebudenie príde až po spŕške zo samopalov, ale aj to už bolo na mňa príliš. ()

JohnCZ 

všetky recenzie používateľa

Taková netflixácká klasika, která svou celkovou výpravou působí spíše jako standalone epizoda z nějakého seriálu, než jako celovečerní film. Postavy mě bavily a kromě ústřední latino rodinky se tam mihlo i pár poměrně známých herců v menších rolích (Finn Jones překvapil hned 2x). Docela jsem vypozoroval snahu o filmařské vychytávky dříve použité v Cuarónově Children of Men, resp. mluvím o one-shot scénách a především o té v jedoucím autě, kde se kamera ladně a nepřerušovaně točí uvnitř vozidla. Intenzivní moment, žel stejně jako zbytek filmu (včetně scénáře, jehož pointa leckoho napadne hned v zárodku a jen čeká, kdy to konečně docvakne i postavám) je to jen levnější a méně povedená variace na známou scénu a techniku. Ale musím říct, že minimálně ta atmosféra postupného úpadku do spánkové deprivace na mě fakt zapůsobila a to dost skličujícím dojmem. ()

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Po príbehovej stránke sa dá povedat, že je to dosť originálne, ale za to prevedenie by mal niekto dostáť ranu päsťou. Celá táto komédia ma iritovala od nesympatických postav cez ich hlúpe chovania až po totálne odfláknuté dianie vo filme. Mohlo to byt akčne, krvavé i dramatické, zato je to nudné, nezaujímavé a fádne. Je tu niekoľko filmov s podobnou tematikou a tento im chcel šliapať na päty, ale to by sa tvorcovia museli aspoň trocha snažiť, no keď nad tým uvažujem, tak asi ani to by nepomohlo. Celkom strata času. Ja vydržím všeličo, ale ten prestrelený akčný zaver po ktorom nasledoval totálne mimo ZVRAT, to už bolo i na mna veľa. Chvalabohu to zachránili záverečné titulky. Slabé 2*.   . ()

dom156 

všetky recenzie používateľa

Pokud chcete si ušetřit čas, tak si pusťte jen trailer a vše nejlepší v něm uvidíte. Opět další nevyužití potenciál, který je solidní do závěrečné čtvrtiny a poté spadnete na kokos. Jelikož nejenže závěr je moc otevřený, ale také nedokončený. Byl jsem z toho rozčarován a dávám jen průměr. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Netflix nepochybne priniesol oveľa horšie a menej nápadité projekty ale pravdu povediac jedna hviezda navyše by sa možno dala dať asi za pasáž v ktorej vyšli von trestanci z väznice a za tú s Camarom v autodielni. Jeden z prípadov keď by sa celý príbeh dal spracovať oveľa lepšie, ak by dej išiel o čosi pomalšie a sústredil sa na viac ľudí. Po výpadku totiž nepochybne došlo k viacerým nehodám pri ktorých by niekto umrel a niekto by ho oživil a tým pádom záverečná pointa vyznela trochu ako výsmech. ()

dyfur odpad!

všetky recenzie používateľa

.....stálo to za hovno....mažem z filmotéky...viackrát nepozeraj .....námet povedzme,prvých 20 minút ako tak a potom už len kedy to skončí a ako....tak nijako-všetko... ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

nevadí mi netflixovské sci-fi béčka,protože ač nemají ve většině případů žádnou přidanou hodnotu,často mají alespoň určitou dávku zábavnosti.Tohle bohužel není ten případ.Nápad sice není špatný a rozjezd taky ne,ale místo toho aby se pak situace postupně zhoršovala a Awake mělo aspoň trošku postapo atmosféru,situace se vyhrotí z nuly na sto během jednoho dne (což úplně nedává smysl) a pak je to už jen nekoukatelná a hloupá nuda.Přitom potenciál na minimálně ucházející béčko tu byl...20% ()

bourec 

všetky recenzie používateľa

Jo, jo. Netfilcku se to natáčí. Pobere prachy za členství, a natáčí z devadesáti procent tyhle kraviny. Jak si pamatuju, produkční společnost Carolco, která mojí maličkosti poskytla v devadesátejch letech spoustu zábavy, krachla na jediným filmu. A to na Harlinovic Ostrově hrdlořezů.To už by Netfilck byl v pánu asi stokrát. Tohle by v kině Sevastopol navštívilo svý doby pět a půl člověka, a to hned první den. Ten film nemá jedinou dobrou postavu. Příběh je kostrbatej, stejně jako herecký výkony. Hudba debilní. Prostě všechno na hovno. 10%. ()

Reklama

Reklama