Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizódy(7)

Obsahy(1)

Toto je príbeh Evy Perónovej po jej smrti. Zabalzamované telo „Evity“ prešlo rušnou cestou, ktorá trvala 22 rokov a bola rovnako bohatá ako jej 33 rokov života. Evita zomrela v roku 1952, ale jej telo čakalo nepochované tri roky, kým sa vybuduje pamätník, ktorý sa ale nikdy nedokončil. V roku 1955 armáda zvrhla vládu prezidenta Peróna a ukryla jej telo na 19 rokov, aby zabránila, že sa z nej stane symbol proti režimu. Aj keď bola politickou postavou ako manželka generála Peróna len šesť rokov, jej mŕtvola ovplyvnila argentínsku politiku na viac ako dvadsať rokov - a splietla morbídne zvláštny príbeh, ktorý sa preniesol do mytologickej ríše. Pre vojenských dôstojníkov, ktorí sa chopili moci, bola Evita nebezpečnejšou, ako keď bola nažive, keďže všetci sa báli blúdiacej mŕtvoly bez hrobu. (Disney+)

(viac)

Recenzie (3)

petalihi

všetky recenzie používateľa

Filmársky je to asi Ok, aj z hľadiska histórie,  ale príbeh strašne ponurý a obskúrny. Šibovanie hore-dolu s mŕtvolou. Nataliu Oreiro som si pamätala z detstva ako Divokého anjela a tak to asi aj malo ostať.  Čo sa týka svätej Evity - aj pápež je Argentínčan, možno by to za pokus aj stálo. 🙂 Zaujímavosťou je, že aj prvá Perónova manželka zomrela na rakovinu krčka maternice - žeby frajer obe manželky nakazil vírusom HPV? ()

Cvalek 

všetky recenzie používateľa

Užasné zpracovaní i celé provedení a to každé kapitoly, perfektní výběr protagonistu, jednoduše parada. Genialni zpracovaní Evity v podaní famózní Natalie Oreiro která jí zahrála naprosto bravurně, líbilo se mi to. ()

Galéria (2)

Zaujímavosti (4)

  • Natalia Oreiro pôvodne žiadala o blond parochňu, nakoniec si ale musela vlasy na platinovú blond odfarbiť, keďže skutočná Evita nosila vlasy často vyčesané a nájsť realistické parochne na tento typ účesu by bolo mimoriadne komplikované a drahé. Paradoxne tak jediná parochňa, ktorú v seriáli môžeme vidieť, je v scénach s Evitou brunetou. (matthew.17)
  • Rola Evity Perón bola ponúkaná Natalii Oreiro už pred desiatimi rokmi, vtedy ju však odmietla s tým, že sa na danú rolu ešte necíti herecky dostatočne zrelá. (matthew.17)
  • Natalia Oreiro sa do kostýmu Evity už raz obliekla, a to v roku 2017, keď si ju zavolal na súkromnú oslavu ruský oligarcha do Londýna, aby zaspievala pieseň z kultového muzikálu "Evita" ("Don't Cry for Me Argentina"). Natalia k príležitosti tejto akcie pieseň aj nahrala v štúdiu a dodnes je voľne dostupná na internete. (matthew.17)

Reklama

Reklama