Reklama

Reklama

Šampióni zo sirotinca

  • Česko 12 nezdolných sirotků (viac)
Trailer

Strhujúci príbeh tímu amerického futbalu Mighty Mites zo sirotinca vo Fort Worth, ktorý sa počas veľkej hospodárskej krízy prebojoval od skromných začiatkov, keď si hráči nemohli dovoliť ani topánky, až na texaský šampionát. Neduživí chlapci sa počas víťaznej sezóny stali inšpiráciou pre svoje mesto i celý národ, zaujali dokonca aj prezidenta Franklina D. Roosevelta. O ich úspech sa zaslúžil legendárny stredoškolský tréner Rusty Russell (Luke Wilson), ktorý prekvapil svojich kolegov tým, že sa vzdal lukratívneho zamestnania, aby mohol učiť a trénovať siroty z Mighty Mites. Rusty si uvedomoval, že jeho hráči nemajú šancu poraziť ostatné tímy silou. Vyvinul preto inovatívne stratégie a položil tak základy moderného amerického futbalu. Film je založený na skutočných udalostiach. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (33)

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Zbožňujem snímky podľa skutočnosti so športovou tematikou a asi preto na mňa po skončení doľahol pocit sklamania. Snímok ako taký zlý určite nie je. No čakal som určitú dávku emócii, ktoré mi buď podlomia kolená, alebo zahrejú na duši. Námet ako taký tomu totiž nasvedčoval. Bohužiaľ, zostáva len pri skonštatovaní, že film ako taký v čase nudy nijak mimoriadne nesklame .. nuž ale to málo. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Športová dráma z prostredia sitotčinca, ktorá je síce svojím obsahom motivujúca a niektoré scénky lezú do nadpriemeru, ale nič svetoborného sa tu neudeje. Len tak si to pláva vo svete amerického futbalu, ktorý mi nič nehovorí a jediné čo trochu poteší je Martin Sheen. Lepší priemer. 65/100 ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Založené na skutočných udalostiach a založené hlavne na knihe z roku 2008 od Jimyho Denta, autora, ktorý dnes sedí v base. To však nijako príbeh neznehodnocuje, napriek tomu mi prišiel taký priemerný, pomalý, možno miestami až príliš tlačiaci na emócie. Osobne mám rád filmy, ktoré riešia ako sa z nuly stane v športovom svete niekto, ale preferujem zábavnejšiu formu ako napríklad Miracle, Splnený sen alebo kľudne aj Kokosy na snehu. 12 Mighty Orphans má inú formu. Nejde mu len o športový úspech, ale snaží sa dramatickou formou riešiť aj sociálne postavenie daných chlapcov, ktorý v ustavičnom ponižovaní bojujú o rešpekt, možno je to tak trocha odkaz na mentalitu doby. Na úkor toho sú niektoré herecké výkony nepresvedčivé až patetické, k čomu miestami prispievajú neprirodzené dialógy. ()

Jirka_Šč 

všetky recenzie používateľa

Tento retro, sportovní, outsiderský film podle skutečné události má zajímavý vypravěčský styl, u kterého se nemohu rozhodnout, zda se mi líbí nebo nelíbí, ale nicméně je odlišný, takže i za něj 4*. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Kdo by odolal sportovnimu dramatu a jejich trenerovi Rusty Russelovi. Film je vhodny peo celou rodinu jako typ "good feel" film. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

Pokud jste viděli jediný sportovní film na motivy skutečného příběhu, víte co očekávat. Klasicky natočený, nijak inovativní film, který nepřinese absolutně nic nového, na druhou stranu nenudí a herecky neurazí. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Ale hej taký príjemný povzbudivý športový film zo sirotčinca, kam príde nový tréner amerického fotbalu a vďaka tréningu im dodá sebavedomie, sebaúctu a ďalšie potrebné sebavlastnosti. Je to obohratý príbeh akých vzniklo už mnoho a aj lepších, ale ako príjemná jednohubka to aj po miliónty krát funguje. 6/10. ()

M.i.k.e 

všetky recenzie používateľa

klasické "podle skutečné události",které přináší slušný příběh,ale při vší úctě k němu,podobných story už sme viděli tolik,že vlastně nemá moc čím překvapit.Viditelně je to točené extrémně na jistotu,což vlastně není úplně špatně,ale díky tomu to hlavně po stránce emocí nefunguje úplně naplno.Na jedno podívání ok,ale klasika pro opakované shlédnutí bohužel ne...60% ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Typický športový šablónovitý príbeh o outsideroch, ktorí sa vďaka svojmu odhodlaniu a tréningu dostali na úroveň ostatných a dotiahli to až k triumfálnym úspechom. Takže z tohto pohľadu to nebolo nič unikátne originálne, ale zato keď to pojmem ako sociálnu drámu, tak to stálo za to. Svojich charakternom mi to pripomínalo film McFarland, ale toto malo predsa len intenzívnejší dosah. Akurát tie dialógy mohli byť trochu lepšie - tam vidím obrovské rezervy. Ale každopádne, ako motivačný film á la Disney to fungovalo na výbornú. Tesné 4*. ()

Pajky3 

všetky recenzie používateľa

Sportovní filmy založené na skutečné události to u mě mají jednoduché. To by se to muselo hodně kazit, aby se mi to nelíbilo a tohle vcelku fungovalo. Prostě zabaví, nenudí a přinese dojemný příběh s pěkným závěrem a mě to vlastně stačí ke spokojenosti. ()

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Dve hviezdy za môj srdcový "filmový" šport, ktorým je americký futbal. Hviezdu za skvelý kasting, kde napriek minimálnemu rozpočtu a minimálnym ambíciam už len prítomnosť mien ako Martin Sheen či Luke Wilson jednoducho svojou charizmou pozdvihla úroveň vyššie a aj "siroty" to zahrali fajn, najmä "najnezdolnejší" z nich. A hviezda za opäť trochu iné obdobie a hlavne iný pohľad, kde "bežných" outsiderov nahradili v danej dobe "stratené prípady", ale nie kvôli svojim chybám, ale kvôli chybám svojich rodičov, čiže siroty. Jasné, nebolo to doslova srdcervúce, na klenoty typu We Are Marshall či Remember the Titans to nemá, ale veru potešilo to a milo prekvapilo, pretože som čakal omnoho slabší výsledok, ako som dostal, podobne ako kedysi pri Costnerovi a jeho McFarland. P.S. To trestuhodné nevyužitie hviezdy typu Roberta Duvalla, ktorý sa tam doslova len "mihol", za to by som strieľal. ()

Wally 

všetky recenzie používateľa

Taková klasika...hezky natočené podle reálné události, kdy outsideři dosáhnou vrcholu. Až si říkám, že Spojené státy zažívaly podobné události ve své historii rok co rok... Těch filmů už je opravdu hodně... ()

kluk z Na 

všetky recenzie používateľa

Úžasné. Kéž by tu herci jako Martin Sheen a Robert Duvall mohli být napořád. Nejspíš se potkali naposled a to v krásném sportovním příběhu. ()

Rathalos 

všetky recenzie používateľa

Tak tuto zalezitost by som si urcite pozrel aj nabuduce,vynikajuca sportova drama podla skutocnych udalosti z prostredia americkeho futbalu,ktora zachytava osudy niekolkych chlapcov zo sirotinca,kde sa objavuje ucitel i trener zaroven,ktory im dava moznost dokazat,ze aj z nuly,z nicoho sa da vystrelit smerom hore a dokazat aj nemozne,krasne,dojimave,pekne natocene,herecky zvladnute na urovni s bojovnym duchom a vierou vo vitazstvo,pribeh,ktory chyti za srdce...:-) ()

Olík 

všetky recenzie používateľa

Jestli jsem někdy viděl větší „sports cliche based on a true story“, tak ať jsou z mých dětí sirotci. Je tam snad úplně všechno, až si člověk říká, že by neškodilo přidat na syrovosti a nejet tu klasickou Hollywood fairy tale. Úplně mi ani neseděl styl vyprávění a vadila absence výrazného charakteru, který by film táhl. Je tam dvanáct osiřelých chlapců, legendární středoškolský trenér a dalších několik postav, o které by se mělo jít opřít…..bohužel jsou buď špatně napsány, nebo zahrány. Ale stejnak to máme všichni rádi…..ty věčné boje Davidů s Goliáši…..ty emotivní motivační projevy…..ty slzy otírající kapesníčky…..ty velkolepé zápasy, při kterých jde o všechno. Takže ruce na sebe a sirotci na tři. ()

Maximilianus 

všetky recenzie používateľa

Príbeh zaujímavý,  avšak spracovanie bolo celkom nezáživné. Film sa snažil byť moc inšpiratívny a niečím zaujať, no v konečnom dôsledku sa mu to moc nedarilo. Postavy boli slabo vykreslené a aj z tímu mali možno maximálne 4 hráči väčší priestor, takže ani nedalo vytvoriť si k nim nejaký vzťah. V tomto trochu pomohli záverečné titulky, kedy sa divák dozvie, ako pokračovali ich životy. 6,7/10. ()

ER 

všetky recenzie používateľa

Kdyby trochu ubrali na patetických proslovech, tak by šlo o dokonalý film. I tak musím smeknout před tou vůlí, která všechny postavy dovedla někam, kde to nikdo z nich ani netušil. Jedinou výhradu mám k herci Luke Wilsonovi, jehož až letargické hraní mi tady vadilo. ()

CaladanChmur 

všetky recenzie používateľa

Příliš moc prvoplánovité. Příběh sám o sobě je výborný, ale to zpracování je prostě typicky v duchu Hollywoodských příběhů "na základě skutečnosti". ()

Reklama

Reklama