Reklama

Reklama

Nájomný žoldnier

  • Česko V žoldu smrti (viac)
Trailer 1

Základňa americkej armády vo Fort Bragg v Severnej Karolíne. Seržant špeciálnych jednotiek James Harper (Chris Pine) je prepustený z armády na základe pochybných dôvodov. Hrozí mu život plný dlhov a zúfalstva. Aby zabezpečil svoju manželku Brianne (Gillian Jacobsová) a syna Jacka (Sander Thomas), Harper prijme návrh svojho bývalého veliteľa a priateľa Mikea Hawkinsa (Ben Foster), aby pracoval pre súkromnú vojenskú spoločnosť veterána Rustyho Jenningsa (Kiefer Sutherland), ktorý plní tajné úlohy pre vládu. Harper sa dá najať ako žoldnier do Rustyho organizácie a získa od neho zálohu neuveriteľných 50 000 dolárov na zabezpečenie svojej rodiny, zaplatenie účtov a hypotéky. Zároveň získa aj prvú prácu a s Mikeom vyrážajú na prísne tajnú operáciu do Berlína. S pomocou spojky Katie (Nina Hossová) majú v záujme Spojených štátov zlikvidovať podozrivého virológa Salima Mohameda Mohsina (Fares Fares), ktorý je údajne v kontakte s Al-Káidou, a zaistiť výsledky jeho výskumu, ktoré sú v notebooku. Akcia Američanov v Berlíne sa však úplne zvrtne... Na Harpera, Mikea a zvyšných členov tímu zaútočí najskôr polícia a potom neznámi nájomní zabijaci. Je jasné, že Rusty ich oklamal a oni odhalili niečo, čo nemali v pláne. Vražedné sprisahanie však pokračuje a Harper netuší, komu môže dôverovať, ako si dokáže zachrániť život a ako sa bude môcť dostať späť domov do Spojených štátov. V pohybe mu totiž bráni staré zranenie... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (89)

Lukoboss 

všetky recenzie používateľa

Docela zbytečnej film, protože zjistíte, že už jste to všechno někde viděli. Žádnej novej nápad - bývalej voják ze speciálních jednotek už chce klid, ale co čert nechtěl, dostane se do problémů, takže přece jenom vezme ještě jednu, tu poslední, prácičku. No a jak to tak bývá, něco se posere, někdo jeho posere, on je sice nasranej, ale neposere se z toho a naopak chce pořádně nasrat ty padouchy. Tak, a to je všechno, v téhle jedné tupé větě je řečeno vše, co se v tom filmu vlastně stane. Není potřeba se na to dívat a rozhodně není potřeba se na to dívat podruhé. Takových akčních thrillerů jsou tisíce a určitě existuje spousta lepších. ()

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Dávam silnejšie tri hviezdy. Pine je sympaťák a človek mu to všetko verí. Foster už je trilerová klasika a Kiefer s Marsanom aj napriek mini priestoru boli už len čerešnička na minitorte. Presvedčivé, realistické, civilné, možno preto až zbytočne menej pútavé. Možno časom prehodnotím a zdvihnem o hviezdu. Nie je to žiadny zázrak, ale určite neľutujem, že som to videl. ()

Reklama

MrHlad 

všetky recenzie používateľa

Bývalý voják Jim Harper se po odchodu z armády vydává s partou žoldáků do Německa, aby tu zastavil nebezpečného vědce a jeho výzkum. Až příliš pozdě zjistí, že je to celé o dost složitější. A že se nepočítá s jeho návratem domů. The Contractor se sice pokouší tvářit jako akční film, akce je v něm však minimum. Místo toho se tvůrci věnují nudným hrdinům a filozofování o tom, jak je náročné odejít z armády do civilu. Bohužel jako drama to funguje ještě hůř než akčňák. Nudný a mizerný film, který nemá co nabídnout. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Contractor" je v podstate jednoducho stráviteľné akčné béčko, ktoré nejako nenadchne, ale ani nejako neurazí. Je to predvídateľné, je to niečo čo sme videli už veľakrát, ale ako oddychový film na večer to občas stačí. Možno by mi nevadilo keby to malo v sebe viac akcie a prial by som si možno aj nejakú väčšiu dávku napätia, no nedá sa povedať, že by mi to nevadilo. Jediné čo je podľa mňa fakt dobré na tomto filme je konfrontácia dvoch priateľov ku koncu filmu. Nechcem to nejako extra spoilovať, no padnú tam celkom dobré vety a chápem prečo je James tak nešťastný a nahnevaný súčasne. Inak to ale dokopy je vyslovene len film na jedno pozretie. A o nič sa pri ňom človek neobohatí. Ak vám to stačí, do toho. Myslím si, že dostanete presne to, čo čakáte. Hodnotenie: B- ()

sir-dave 

všetky recenzie používateľa

Trošku víc jsem čekal jednoduché svižné akce v duchu Extraction nebo kombinace Bourne/Jacka Ryana. Ve výsledku to bylo spíše drama s jednou a půl akcí a Kiefera Sutherlanda všeho všudy snad 10 min na scéně. Věčně mladý Chris Pine, který ještě v pětatřiceti vypadal na dvacet, tak tady po čtyřicítce vypadá na padesát. Prostřední část kdy se Contractor začíná rozjíždět a postupně rozuzlovat děj stojí za to, ale dvě třetiny jsem se spíše nudil. ()

Galéria (29)

Reklama

Reklama