Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pred stáročiami uzavreli obyvatelia jedného mestečka zmluvu s bosorákom, ktorá im mala priniesť prosperitu. Keď sa dostavil čas splatenia dlhu, dlžníci sa vzopreli, zavraždili ho a mrtvé telo čarodejníka zahrabali do zeme. Teraz prišiel čas odplaty, staré kosti sa dostali na povrch zeme a duša zomrelého ovládla strašiaka postaveného v kukuričnom poli. Potomkovia pôvodných obyvateľov sa stávajú objektom jeho vraždiacej nenávisti. (beso74)

(viac)

Recenzie (27)

misterz 

všetky recenzie používateľa

Príjemný horor a v čase vzniku určite pecka, ale ja to už vidím len na priemer. Motív strašiaka je síce zaujímavý a jednotlivé mordy pomerne brutálne (hneď ten prvý s kosačkou bol zaujímavý), ale snímok postupom času začal upadať do monotónnej nudy a jednotvárnosti. Navyše niektoré momenty sa mi zdali dosť naivné - napr. scénka vzkriesenia strašiaka. Tiež by som privítal čo-to o mytológii pôvodu onoho bubáka. 60/100 ()

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Kukuřice šustí, havran padá k zemi a strašák se vydává na krvavou cestu odplaty. ,,Zaseju do tebe tvé sémě!" Co si budeme povídat, o příběh tu vůbec nejde, jde o strašáka, co likviduje lidi. A jak je likviduje! Rozkošné vraždičky vytvořené poctivými mechanickými efekty - skřípající sekačka, neposedné šlahouny, svištící srp. ,,Kde je má kniha? Buď mi to řekni hned, a nebo mlč napořád!" Jo, s čaroději, co se převlíkají za strašáka, to není jednoduché. Než se nadějete, je z vás balík slámy. Konec už byl klasicky přitažený za vlasy, ale jak říkám, tady šlo o mordy. Krásné mordy..... další z důvodů mít z šustivého pole kukuřice nepříjemný pocit (jakoby nestačil kdysi dávno S.King se svými dětmi...). ()

Reklama

ricci.s 

všetky recenzie používateľa

Par excellence! Je to už asi šiesty alebo siedmy horor o vraždiacom strašiakovi, ktorý som videl, ale určite jeden z najlepších. Tento typ hororov mám jednoducho rád, lebo vždy ma zaujmú či už prostredím alebo atmosférou, len ma mrzí, že ich nie je viac (v súčasnosti to držia nad vodou Messengers 2, Husk alebo Hallowed Ground, lenže to mi zďaleka nestačí). Nedá mi nespomenúť scénku, ktorá ma pobavila najviac: Nadržaný farár si čítal erotický časopis, a potom sa šiel do kostola modliť, vzápätí sa mu tam na kríži objavil vraždiaci strašiak a zašil mu ústa, aby nemohol trepať kázne... a ešte lepšie dopadla jeho kurevnícka dcérenka (to bola druhá najlepšia scéna). Vzhľad strašiaka výborný, nechýba naozaj parádne gore, atmosféra, sexíček pri satanských omšiach, pekná a sympatická hlavná hrdinka, jednoducho TOTO ÁNO, TOTO JE ČISTÝ A JASNÝ HOROR PRE MŇA. P.S.: Väčšiu kokotinu, ako vypotil užívateľ WANDRWALL (ktorý to mimochodom ani nevidel), som tu ešte nečítal. ()

J*A*S*M 

všetky recenzie používateľa

Pár nadšenějších hororových kolegů tu tohodle strašáka dosti vyhypovalo, takže jsem byl před projekcí vyloženě natěšenej. Očekávání zůstala bohužel nenaplněna, na což už jsem si v poslední době bohužel zvyknul. I tak se ale v případě Night of the Scarecrow jedná o solidní béčkové pokoukání, nezlobím se, že jsem jej viděl :) Vraždy poměrně nápadité a působivé. ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Nielen titulný strašiak, ale aj celý samotný tento hororík, je plný slamy. Výraz slama je tu v mojom prípade aj synonymom pre slovo nuda. Vraždy, tohto na pohľad skôr detsky plyšovito než strašidelne pôsobiaceho antikrista, niesu na zahodenie a profíci na špeciálne efekty sa s nimi pohrali šikovne, ale celé to pôsobí len ako nefunkčné bludárium. ()

Galéria (9)

Zaujímavosti (3)

  • Natáčanie trvalo iba 28 dní. (m.a.t.o.)
  • Policajt vystrelil v podkroví bez nabíjania 9 rán a to i napriek faktu, že mal šesťranový revolver. (beso74)
  • Scenár bol napísaný už v roku 1990, no produkcia filmu sa začalo až o tri roky neskôr. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama