Reklama

Reklama

The Sailor

Trailer

Obsahy(1)

Námorník Paul Johnson sa celý svoj život plavil na mori. Žil nespútane, opíjal sa, miloval a nikdy sa neusadil na pevnine. Teraz má osemdesiat a on, ani jeho loď, už nie sú schopní vyplávať. Kým každý deň vypije liter vodky, uvažuje o živote a smrti. Zdá sa, že cieľom jeho cesty je samota. The Sailor je film o vzťahu medzi slobodou a sebeckosťou. Režisérka Lucia Kašová v ňom hľadá odpoveď na univerzálnu otázku: Majú splnené sny vždy na svojom konci tak trpkú príchuť? (Film Expanded)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (10)

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Překrásný a vítaný únik z reality. Naprosto boží reklama na  cestu svobody, která je ovšem lemována pořádnou spoustou nutných obětí. Krásné zamyšlení se nad těžkostmi a nevyhnutelností stáří a následného čekání na smrt. Nesmírně příjemný únik ze současného konzumního moře zoufalství, kde se topíme, do moře volnosti, kde je jediným stres faktorem nepříznivá předpověď počasí. Opravdu krásná práce. Od samotného nápadu zdokumentovat život a čekání na smrt mimořádně zajímavého člověka, který strávil takřka celý život plavením se po moři a oddával se nespoutanému a bohémskému životu. Horko těžko si takový inspirující a poeticky laděný příběh v dnešních podmínkách vůbec ještě představit.  [85 %] ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

The Sailor je dokument o živote človeka, ktorý si pojem sloboda vysvetlil po svojom a žil život námorníka plaviaceho sa v ústrety nástrahám života, o ktorých napokon vo svojej spovedi rozpráva. Kašová sa rozhodla zmapovať pocity a emócie tohto teraz už starca na sklonku života, ktorý bilancuje a zároveň sa pripravuje na svoju poslednú púť. Je to zaujímavo spracované, ale chýba mi tu istá dávka emócie, ktorá by na diváka mala preniknúť. Na mňa žiaľ neprešla, ale pozeralo sa to celkom fajn. 65 % ()

Reklama

hufnagel 

všetky recenzie používateľa

Páčil sa mi celkový prístup režisérky k príbehu tohto človeka.Celým filmom vládne skoro statická kamera so zaujímavými náhľadmi.Cítiť ten smútok a samotu zo záveru  života človeka plaviaceho sa celý život moriami ako slobodná duša a teraz prikovaná k lodi na jednom mieste a umocňovaná alkoholom ako každodenným únikom z reality.Pritom veľa ľudí,hlavne v podobnom veku ako on,by s ním rado menilo ten kľud tropickej oázy,občas narušovaný hurikánmi.Celé spoločenstvo ostrova v jeho okolí,je tiež pomaly ako veľká rodina,takže tá samota je skôr ľútosť za svojou stratenou minulosťou.Hudba je tiež zvláštna,doplňovaná rôznymi exotickými zvukmi a miestami pripomína Philipa Glassa.Pre mňa to bol slušný  a zvláštny dokument o živote.A záverom už i tam sa valí globalizácia v podobe betónového supermarketu,ako nového boha konzumu. ()

Marze 

všetky recenzie používateľa

Sveraz, podivin a samorost ma zabavne historky a nadseni do vyletu. Vlastne plavby. Nektere heho historky jsou az hruzostrasne. Vychlouba se, ze po pevnine musi behat hodne jeho potomku.... ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Dokument o námorníkovi, ktorý nič iné ako more nepotrebuje. Dokonca sa rozhodol žiť pod hranicou chudoby, a tak je šťastný. Vlastne bezdomovec s loďou, a takých ľudí je v prímorskych oblastiach veľa, hlavne kde je teplo. Trochu popíja, a keď nepopíja, tak je v obchode. Mierne nudné, ale tie zábery na more majú niečo do seba aj pre mňa, zarytého suchozemca. –––– Hovorí sa, že námorník, ktorý už nevládze ďalej plávať, sa vydá na svoju poslednú cestu, z ktorej nie je návratu. ()

Galéria (20)

Reklama

Reklama