Reklama

Reklama

Rodičia verzus influenceri

  • Česko Rodiče versus influenceři (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Aké to je, byť osamelým rodičom, vychovávajúcim dospievajúcu dcéru? Vdovec Paolo je profesor filozofie, ktorý mal vždy vynikajúci vzťah so svojou jedinou dcérou Simone. Pätnásťročné dievča sa však otcovi začína odcudzovať a stále viac času trávi na svojom mobilnom telefóne sledovaním rôznych internetových influencerov. Otec sa rozhodne proti ich vplyvu bojovať s použitím ich vlastných zbraní. Sám začne byť aktívny na sociálnych sieťach a zdieľať vlastné príspevky o nebezpečenstve závislosti na virtuálnom svete. Odozva predčí všetky jeho očakávania a postupne sa s pomocou svojej dcéry čoskoro sa sám stane internetovou celebritou. Je to však to, čo naozaj chcel? (RTVS)

(viac)

Recenzie (8)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Priemerný až podpriemerný film, ktorý si nájde svojho oddychového diváka, ale ani tomu neutkvie v hlave. Nemá prečo, rieši súčasné pubertálne témy, ktoré vyznievajú v kontexte celosvetových aktuálnych záležitostí až smiešne. Viac smiešne ako film samotný, lebo ako komédia pobavil len málo. ()

TheEvilTwin 

všetky recenzie používateľa

Nápad je sice vtipně soudobý a trendy, ale je znát, že jde o Itálii a na Francii či Španělsko se zatím vůbec nechytá. Humoru je zde tak málo, že jsem se nepřistihl během filmu zasmát ani jednou, a to je na 100 minutový film prostě špatné. Hlášky 0, zábava 0 a děj předvídatelný. Z tohohle námětu šlo vytřískat víc. ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

No dobre, a čo ako? Dosiahol svoje antiinfluencerstvo? Zlepšil svoj vzťah? Nezapredal sa? Ale je to fajn sonda do súčasnej doby a veľa rodičov a veľa pubertiakov sa v tom nájde. Zasmiať sa tam nedalo veľmi na čom. 3 z 5 ()

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Príjemná rodinná komédia s aktuálnou témou odvekého stretu dvoch svetov rodičov a detí, okorenená moderným problémom sociálnych sietí. Veď koho dieťa by nechcelo byť youtuberom či influencerom. Hlavným hrdinom je profesor a otec Paolo, riešiaci problém s dospievajúcou dcérou, ktorá trávi stále viac času na sociálnej sieti. Kulisu mu robí zmes susedov a priateľov, protivníkom aspoň z počiatku je influencerka Ele-o-nora. Paolo však nakoniec sám prepadne sociálnym sieťam. Všetko samozrejme prepletené vzájomnými vzťahmi, láskami a priateľstvami, v ktorý sú hrdinovia raz hore a raz dole. Problémom týchto talianskych rodinných komédií je, že sa im nedarí preraziť z priemeru. Produkcia je dobrá aj herci sú dobrí aj téma je zaujímavá aj je to celkom zábavné ale všetko len tak na pol. ()

Renciasko 

všetky recenzie používateľa

Desivé na tomto celom svete sociálnych sietí je to, že je prakticky nekontrolovateľný, neregulovaný a pravdu má ten, kto má moc (viac follows). V školstve učiteľ musel získať patričné vzdelanie, vzdeláva sa celý život aby ovplyvňoval budúce generácie čo možno najpozitívnejšie, nie len skrze vedomosti ale aj vzorce správania sa a elementárnej slušnosti. Vo svete influencerov netreba vzdelanie, stačí prijatie verejnosťou, publikom. Keď ho bavíte, kŕmite, tak je spokojné. Akonáhle nie ste virál, trend, zaujímaví, rýchlo sa stanete rovnako bezvýznamní. V podstate verejnosť má moc vo svojich rukách, určuje čo je prijateľné a čo nie a je nekompromisné. Rozdupe nepohodlné, nechcené. ()

Reklama

Reklama