Reklama

Reklama

Schodisko

(seriál)
Trailer 1
USA, 2022, 8 h 16 min (Minutáž: 57–69 min)

Epizódy(8)

Príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami sleduje osudy rodiny Michaela Petersona zo Severnej Karolíny a podozrivé okolnosti okolo úmrtia jeho manželky Kathleen Petersonovej. (HBO Max)

Recenzie používateľa warrenur k tomuto seriálu (9)

Schodisko (2022) 

Obcas prilisne lavirovanie medzi verziami mozneho, zato vsak celkom uchadzajuci sudny pripad a obcas i z pohladu zivota clenov rodiny to malo svoje zaujimave psychologicke momenty. Za mna vsak  prilis utahane a drziace sa v "sedej" zone. Priemer, hoci filmarcina celkom poctiva. Na vlastne riziko. ()

Tísňové volání (2022) (E01) 

Co sa tyka otvaraku, politicky podton na pozadi emotivneho krimi-pripadu nie je zly. "Nepopularita" miestnych autorit voci obvinenemu a "spracovanie" sestier obete zalujucou stranou dava, spolu s "podivnostiami" v spravani manzela, par chrobakov do divakovej hlavy. Mierny nadpriemer. Snad sa z toho vykluje nieco viac. Ocakavania na zaklade tunajsieho hodnotenia som mal vyssie. Potesila Sophie Turner z GoT som rad, ze posobi herecky v inom filme "inak", nie je to samozrejmost. ()

Netopýři (2022) (E02) 

Slusna psychologicka epizoda, kedy su "slabsie ovecky" "oddelene od stada" a spracovane zalobcami, v zavere sestre celkom slusne utrhne dekel. Co je vsak pochopitelne vzhladom na emocie, ktorymi to musi prekypovat. Chudak blondave dievca. Co sa tyka samotneho manzela, nuz tak moju doveryhodnost napriek svojej neohrabanosti a krcovitosti straca stale viac. Som zvedavy, ci to v zavere bude tak proste, ako "rekonstruovali" experti obhajoby pod schodami, alebo tak krute, ako "prikrasluju" fotografie, kazdopadne sa urcite dozvieme, co to je s tou stitnou zlazou. :) Mierny nadpriemer. Inak, bije sa to s prirodzenostou, ked vidite, co vsetko treba robit, aby sa navonok veci "javili" doveryhodne. Odstrihnete clena rodiny, nie moc uspesneho synaka poslete prec, toho najstarsieho menujete "hlavou" rodiny pre media...hnus. 70% ()

Pokrytec s velkým P (2022) (E03) 

Uz som to tusim, pri nejakom seriali zo sudneho prostredia pisal. Totiz, opat nam tvorcovia ukazali, ako dokladne dokaze takyto proces "roztrhat" akekolvek aktualne dobre vztahy v rodinach. Odcudzenie a klamanie telom na efekt. Scena pri vytahovych dverach bol "hajlajt" epizody. Poludstenie hlavneho DA, zalobcu, prerozpravanym grafickym opisom tragedie z minulosti aspon trosku dodalo sivej zony aj druhej strane. Totiz, ze to nie je arci-manipulativny zlosyn...inak nic-moc. Konecne tu je sudny proces. Kedze je vsak pred nami este vela casti, zrejme to nebude odsypat tak rychlo, ako by som si prial. ()

Zdravý rozum (2022) (E04) 

Konecne epizoda, ktora mala nahlad takmer do mysle kazdej postavy. Vzhladom na skutocny priebeh udalosti, dokazovanie sudnych znalcov a nasledne i rozsudok, nie som prekvapeny. "Optimizmus" francuzskej reziserky v zavere, mi pride nerealne, zvlast, kedze jej nahlad na cely pripad je len zo sledovania poslanych videozaznamov. Exhumovane telo prvej zeny urcite neodpoveda v realite tomu, co nam na par sekund ukazali.  Touto epizodou som sa utvrdil, ze ma niektori clenovia rodiny, resp. herectvo niektorych z nich tak irituje, ze mi to kazi divacky zazitok. Preto len trojhviezdie. ()

Bijící srdce (2022) (E05) 

Prva epizoda, pri ktorej som sa ako divak citil "v pohode"...totiz, ze mnou nikto nemanipuluje a ani ma niekto ucelne "nenasiera". :) Tektokrat i "francuzska" linia bavila. Chudaci hudobnici v nahravacom studiu. Som zvedavy, ci prepukne vasniva romanticka vazenska idyla. V tejto epizode to bol zatial iba "prstek". :) ()

Červená v zubech a pařátech (2022) (E06) 

Prva z epizod, ktora sa mi naozaj pacila, bola napinava, drzala pokope a i pribehovo nemam co vytknut. Vyborne. 75% Rekonstrukcia mozneho priebehu udalosti stala za to. ()

Kdo hledá… (2022) (E07) 

Manicka, ale i rozjarena Toni Collette je obcas az k neuvereniu. Ak sa "netopierova" udalost realne stala, co asi nie, kedze okna sa rozbite nenasli, bol by to zaujimavy zvrat. Sophie sa zalaskovala, a tak sa chyta kazdeho stebla a je typicky "popierac". Som strasne zvedavy, ci tatino predsa len na sude neuspeje a dozvieme sa, ze.....:) bola by to klasicka filmarska metoda. Nasa citliva blondava dcerka v Nemecku (podla znaciek na autach skor Warsava, ale tak, mozno to boli len hostia :) ) sa dozveda veci z detstva, ktore si napamata a nas uz ani moc nezaujimaju. Nakoniec sa surodcenci stretnu a blizi sa posledne mozne sudne pojednavania. Slabsi priemer. ()

Zlatíčka pro každého (2022) (E08) 

Medzi moznostami, ktore som ako mozny koniec predpokladal bola sice i "silueta" tej finalnej, avsak o to vacsie je moje sklamanie, ze som investoval do serialu az tolko casu. Filmarcina fajn, scenar nic moc. Vidiac povahy niektorych zucastnenych si clovek praje, aby takych ludi nemal vo svojom skutocnom zivote, resp. na nich az tak nezalezalo. ()

Súvisiace novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (viac)

Reklama

Reklama