Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Policista není spokojený s výsledkem vyšetřování vraždy, ke které došlo ve varšavské komunitě gayů, a rozhodne se odhalit pravdu. Příběh z komunistického Polska 80. let. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (20)

Skeksis 

všetky recenzie používateľa

Všetky modlivky zrejme tento film potešil, aj keď gay sexuálne scény si zrejme užili. Cirkevnícke, homofóbne, xenofóbne, puritánske a pokrytecké Poľsko bolo, aj je. Hlavne, že takmer nikomu nevadí, že kňazi tam sexuálne zneužili všetkých malých chlapcov, a vlastne celú populáciu. A "Hyacinti" úplne všetkých dospelých. Asi im do riti napchali aj všetky hyacinty, ktoré zohnali. Dej bol pomerne strohý, postavy vykreslené dosť povrchne, ale dalo sa to pozerať a aspoň bola vidieť snaha policajta, utláčaného gaya, niečo vyriešiť. V každom prípade, ak sa mi niekto odteraz opováži doniesť hyacint, budem rozmýšľať, či ho strčím do vázy, alebo niekde inde. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Nebyť tých grcanice hodných homo scén, respektíve samotného nádychu príbehu (chápem zámer!), držiaceho sa momentálneho trendu, všetkým všemožnými silami vsugerovať, že byť teploš je vlastne “kúl”, lebo voľakedy dávno im bolo krivdené, tak táto krimi dokáže ako-tak naplniť aspoň priemerné očakávania (inak stojí aj tak za hovno, lebo v rámci žánru ide čisto o “pásovku”). Lenže teraz je obdobie, kedy sa snáď každý kokotko v pruhovano-dúhovom predbieha v tom, ako sa hlbšie pokloní, respektíve si klakne, pričom mi ani z ďaleka nepríde normálne, aby sa momentálne takmer v každom skurvenom filme či seriáli riešil pojebaný rasizmus či homofóbia, nakoľko toto je za mňa väčší “mor” terajšej doby, ako nejaký skurvený “Covid NAJTÝN” a jeho očkovanie. Skrátka, “Bohdalka” to řekla hodne hesky za nás všechny, co ješte užíváme rozum jako nástroj k myšlení, že jo dámy a pánové?: https://youtu.be/4-mfvgassYo ()

Reklama

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

No Poláci umí i líp. Hlavně ten konec teda to nebylo úplně z kategorie "věřím ti" . Retro atmosféra dobrá, prostředí homoušů sice nemusím, ale když se divám na film, kde je jasně daný že je to z tohoto prostředí nemůžu se pak divit, že je to hodně homosexuální. Hlavní hrdina mě extremně připomínal "delonovi policajty", ale mám pocit že větší napěti bylo hratelný. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Choďte s tým už do prdele. Ale určite nie do mojej. Človek si chce pozrieť kvalitnú retro kriminálku a skoro hodinu to tak vyzerá a potom ho nechajú totálne sa vyblvať pri odporných záberoch, ako si to nakladajú dvaja buzeranti do zadku. Namiesto kriminálky tu máme príbeh hlavnej postavy, ktorá má krásnu ženu, no nevie sa vyrovnať s vlastnou deviáciou. A celý svet okolo neho je taký zlý a homofóbny. Čisté slzy veru. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Těšil jsem se na dobovou polskou detektivku, ale nakonec jsem končil film s pocitem, jak kdyby Polákům za poslední léta kvalita utekla někam do Východního Německa. Šedivý filtr na šedivou dobu je fajn, ale nespasí celý film. Téma je hrozně divný a to, že se vlastně jedná o kriminálku, bych z filmu vlastně ani nevyčetl. Moc mě to nebavilo, byť to má lepší chvilky. ()

Galéria (7)

Reklama

Reklama