Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Animovaný
  • Akčný
  • Dráma
  • Dobrodružný

Posledné recenzie (113)

plagát

Dvanásť rozhnevaných mužov (1957) 

“It takes a great deal of courage to stand alone even if you believe in something very strongly.” A tak sa začína tento film. Jeden porotca, ktorý si nie je istý, o chlapcovej vinne a nechce ho ukvapne poslať na trest smrti. Je naozaj veľmi ťažké, nepodľahnúť davu keď stojíte sami. Ako presvedčíte ostatných, nech trochu viac pouvažujú, hlavne keď väčšina tam nechce stráviť celý deň, navyše v najhorúcejší deň v roku? Pomocou logiky, a argumentov. Film mal naozaj skvelé dialógy, a atmosféra by sa dala krájať. Nemohol som absolútne prísť na to, ako a či sa porotcovi č. 8 podarí presvedčiť najtvrdohlavejšie postavy. A práve to ma na tom neskutočne bavilo. Každá minúta dialógu bola skvelo napísaná, takže na nudu zabudnite. 12 Angry Men je názornou ukážkou toho, ako správne má vyzerať krimi dráma.

plagát

Ľadové kráľovstvo (2013) 

„Only an act of tre love can thaw a frozen heart“. Na Frozen som sa neskutočne tešil, pretože som asi jeden z mala ľudí, ktorý majú radšej zimu ako leto. Už na začiatku ma ohromila krása animácie ako to bolo u Tangled. Pestré farby, postavy, ktoré si zamilujete, humorné dialógy a predovšetkým krásne pesničky. Tak jednoducho by sa dal charakterizovať tento film. Áno, príbeh nieje silnou stránkou tohto animáku ale predsa len je to film určený pre menších divákov. Vo mne stále je to malé dieťa, ktoré má rado princezné, princov, hrady, kúzla a šťastné konce :-) . Pieseň „Let it go“ bola asi najlepšia, čo som v animovaných filmoch počul od čias Levieho Kráľa. Snehuliak Olaf bol také milé spestrenie, a skoro „ukradol“ celý film. Neviem ako vy, ale ja som sa celý čas bavil, a som nadmieru spokojný :-)

plagát

Hobit: Neočakávaná cesta (2012) 

„My dear Frodo, you asked me once if I had told you everything there was to know about my adventures. Well, I can honestly say I've told you the truth, I may not have told you all of it. „ Ešte predtým, než bol film vypustený do kín, som si prečítal pôvodného Hobbita, od skvelého spisovateľa J. R. R. Tolkien- a. Musím vám povedať, že je to jedna z najlepších kníh, aké som kedy čítal. Nečudujem sa, že niektorý fanúšikovia preferujú knižné predlohy, ako filmovú trilógiu. Kniha sa ako keby čítala sama. Táto kniha mala byť akýmsi vstupom, do sveta Stredozeme. Veľmi vydarený vstup do tohto sveta. Po prečítaní knihy som sa hneď vrhol na film. A áno, veľmi som ho porovnával z knihou. Na knihe je najlepšie, že si tieto scény predstavujete. Predstavujete si každý detail, ako postavy vyzerajú, čo nosia atď. Presne toto milujem. Niektoré rozhovory postáv sú presne vytrhnuté z knihy, niektoré nie. Neraz som sa pristihol hovoriť si „presne toto som čítal“, alebo „toto v knihe nebolo“. Film sa odohráva pred Spoločenstvom Prsteňa. Vtedy ešte pomerne mladý Bilbo sa (neochotne) vydáva na dobrodružstvo svojho života. Staré postavy sú späť, a ja som mal príjemný pocit nostalgie :). Samozrejme, tento príbeh sa nevyrovná trilógii, ale má svoje kúzlo, a dávku epickosti. Bohužiaľ, v tom najlepšom to skončí, a neostáva nám nič iné, len čakať. Film je rozdelený na tri časti, čož je celkom dosť na to, že kniha má 240 strán. Som zvedavý, čo všetko tam „narvú“. Nemôžem mu dať 100%, pretože je tam pár vecí, ktoré mi nepáčia. Každopádne je to skvelý film, nie len pre fanúšikov LOTRa. Získa Bilbo a trpaslíci späť vytúžený poklad a slávu?! Som rád, že to viem, lebo by som nevydržal, ako to celé dopadne... „I'm looking for someone to share in an adventure.“

Posledné hodnotenia (1 538)

Tenet (2020)

29.08.2020

Hollywood (2020) (seriál)

20.05.2020

Zažiť to znovu (2019)

18.04.2020

Aladin (2019)

18.04.2020

Neutečieš (2014)

15.04.2020

Neviditeľný (2020)

12.04.2020

Vtáky noci a fantastický prerod jednej Harley Quinn (2020)

06.04.2020

Leví kráľ (2019)

04.04.2020

Venom (2018)

02.04.2020

Reklama

Posledný denníček (1)