Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Ethan Hunt je poverený novou úlohou. Novovyvinutý preparát, ktorý môže vážne ohroziť ľudstvo, sa ocitne v nesprávnych rukách jeho bývalého kolegu Seana, ktorý sa dal na cestu zločinu a terorizmu. Aby sa k Seanovi dostal, potrebuje Ethan na svoju stranu získať jeho bývalú milenku Nyah. (RTVS)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (667)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Stále to mám rád, pretože je to Mission Impossible a má to štýl, ktorý. Príbeh nie je zlý, ale ani struhujúci taktiež záporáci, či niektoré postavy sú nevýrazné. Prvá Mission Impossible mala grády, adrenalínové akcie a skvelý dej. No tu do druhého pokračovanie moc toho neostalo. Dokonca mám námietky aj proti hudbe Hansa Zimmera, nie že by bola zlá, kvalitná určite je, však je to predsa Zimmer, ale ta hudba sa mi skôr hodí do Gladiátora. A čo sa týka štýlu režiséra Johna Wooa, tak to je presne jeho štýl, akčná stránka mu ide, ale tých spomalovačiek tam bola hromada aj na mňa a to ich mám rád. Celkovo keď to zhrniem, tak sa jedná o lepší akčný film s dobrými akciami, slabým scenárom a klasickým Cruisom. 70% - 3* ()

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Film, ktorý sa raz bude spolu s Matrixom a Dobrým, zlým a škaredým vyučovať na univerzite akčného filmu na lekciách "ako všetko vygradovať k bombastickej záverečnej nakladačke". John Woo nás zhruba 80 minút kŕmi leoneovsky jednoduchou historkou o troch hlavných a cca troch vedľajších postavách. Vzťahy, romantika, kecy, špionáž pre amatérov. A keď už to vyzerá, že všetko nadobro odíde do priemeru, príde záverečný nástup. Priletí holubica, Tom odhodí masku, chorály plynule prejdú do metalu... a v tom okamihu vypukne jedno z najnadupanejších akčných vyvrcholení filmovej histórie. A potom ešte niečo zamudruje Tony Hopkins a v človeku zostane pocit plnohodnotného žánrového filmu. ()

Reklama

Anthony 

všetky recenzie používateľa

První díl se mi docela líbil. Toto pokračování se ale podle mě vůbec nepovedlo. Je tu pár dobrých akčních scén, zvláště automobilová honička na konci, ale jinak je to nevýrazné a bez nápadu. De Palma byl hračička a jeho vykrádání centrály CIA nebo suita pro vrtulník a TGV byly skvěle propracované scény. Navíc první díl disponoval zajímavými postavami. Woo naproti tomu jen odvyprávěl průměrný příběh průměrným způsobem. Postavy jsou nevýrazné, osud Newtonové mě vůbec nezajímal a mdlý byl i hlavní záporák. Když vidím zas a znovu zpomalené holubice, tak neplesám jako Woovi fanoušci, ale je mi to k smíchu. Navíc se mi vůbec nelíbila hudba (a to mám jinak Hanse Zimmera dost rád) – ad kaka: Zimmer za tohle Oscara stoprocentně nedostal, a je to tak správně. Alespoň, že (patrně jen mně pro radost) se tam na pět minut vyskytuje Anthony Hopkins ()

Niktorius 

všetky recenzie používateľa

Jedno z naprosto zásadních a neskutečně vlivných děl moderní populární kinematografie. Neovlivnilo však Hollywood, v kontextu jehož produkce působí excesivní estetika MI:I-2 jako politováníhodný přešlap, ale indický Bollywood. Nenajdete mnoho moderních bollywoodských akčních filmů, které by z tohoto na Západě odsuzovaného filmu něco neodkoukaly. ()

Le_Chuck 

všetky recenzie používateľa

Pozlátko a pozlátko. Brutálny hype, ktoprý so okolo toho filmu spustil bol skôr na škodu a nedivím sa celkovému hodnoteniu, ktoré tu vidíte. Predsa len by človek od Woo-a čakal niečo trošku iné. Aj keď to v globále nieje zlý film, ale darmo keď sa sľubuje a sľubuje a slutek utek. A tu utek mrte ďaleko. Škoda preškoda, ja som k trojke dosť skeptický. ()

Galéria (69)

Zaujímavosti (45)

  • Při automobilové honičce mezi Ethanem (Tom Cruise) a Nyah (Thandie Newton) si lze v jednom záběru všimnout, jak se Ethan připoutává bezpečnostním pásem. V dalším záběru zase není připoután, pak opět je a pak znovu není. (Beo.wulf)
  • Jedným soundtrackom prispela aj legendárna skupina Metallica, konkrétne skladbou "I Disappear". Bola to prvá pieseň, ktorú tato kapela k nejakému filmu nahrala. (Raccoon.city)
  • Scéna s nožem byla na žádost Toma Cruise (Ethan Hunt) sehrána s opravdovým nožem. Ten byl uvázán na přesně odměřený kabel, aby vzdálenost mezi hrotem a okem byla jen několik centimetrů. Cruise trval na tom, aby Dougray Scott (Sean Ambrose) tlačil na nůž plnou silou. (HellFire)

Súvisiace novinky

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

Woo, Cruise a válečný velkofilm?

28.10.2009

John Woo sice kvůli problémům s rozpočtem nenatočil svůj epos z dob čínské revoluce 1949, zřejmě se ale vrátí do podobného období s válečným velkofilmem Flying Tigers. Ten by měl vyprávět skutečný… (viac)

Hvězdy pro Murphyho

Hvězdy pro Murphyho

20.04.2006

Je to už nějaký ten čas, co se kariéra Eddieho Murphyho svezla směrem k infantilním komediím a nachází se v stavu akutního nedostatku kvalitních rolí pro kdysi veleúspěšného herce. A ani jeho… (viac)

Reklama

Reklama