Reklama

Reklama

Niekto to rád horúce

  • Československo Někdo to rád horké (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hrdinami slávneho filmu sú dvaja muzikanti Joe a Jerry, ktorí sa na úteku pre gangstrami prezlečú za ženy a ukryjú sa v dievčenskom orchestri, ktorý práve odchádza na turné na Floridu. Joe sa zamiluje do speváčky, ale spolu s kamarátom sa obaja, podobne ako ostatné dievčatá, stanú terčom pozornosti mužov. Kým o Joea, alias Josefinu, sa zaujíma mladučký hotelový poslíček, Jerrymu, alias Dafne, dvorí neodbytný obstarožný milionár... (STV)

(viac)

Videá (4)

Trailer 1

Recenzie (739)

sud 

všetky recenzie používateľa

Tuším že první film, kde se chlapi převlékali za ženské. A nejlepší. Film má neskutečné tempo, kde ani na sebemenší chvíli není jakýkoli náznak nudy a skutečně povedený a kvalitní situační humor se nadmíru vkusně kloubí s nádechem romantiky na pozadí gangsterské prohibiční Ameriky dvacátých let dvacátého století. No, řekněte, jak to ten Billy Wilder dělal. Tony Curtis a Jack Lemmon jsou výborní, stejně tak Merylin Monroe. Jedna z těch největších světových klasik a po "Prázdninách v Římě" asi nejlepší americká komedie. ()

Eddard 

všetky recenzie používateľa

He. Jedno z vůbec nejbrilantnějších děl hollywoodské komedie a asi nejznámější z pomyslného náhrdelníku filmových perel, malého mistra Billyho. Marilyn jako Sugar je tady opravdu k nakounustí (i když je dnes ideál ženské krásy trochu jinde), alfou a omegou filmu je ale komický velevýkon Jacka Lemmona. Jsou to právě jeho gagy, hlášky a úšklebky, které mě i po xté rozesmívají a vyvažují daleko škrobenějšího Curtise (jehož slizký přízvuk jižanského aristokrata, který používá pro své milionářské alter ego na mě působí jako skřípání nehtů na tabuli). Ať žije Dafne a Billyho vypointovaný scénář, prošpekovaný hláškama. 90% ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Legendárna komédia Billyho Wildera, kde ako hlavnú hviezdu uvediem, božskú MARILYN MONROE, ktorá je už v dobe nakrúcania veľká hviezda so svojimi manierami + dvojica Tony Curtis a Jack Lemmon, ktorí stelesnili hudobníkov Joa a Jerryho, tí sa zrovna ocitnú v zlom čase na nesprávnom mieste, v podzemí v garáži, si idú po auto, je akurát sviatok, deň sv. Valentína, pričom medzi gangstrami to vrie, je doba prohibície roku 1929, no a práve nastane deň zúčtovania, tam dorazí ďalšia skupina gangstrov na čele s Columbo „Psia dečka” , a tak dôjde ku konfrontácii, a táto skupina ich postrieľajú, no svedkovia spočívajú v Joeovi a Jerrym, ktorí odtiaľ rýchlo zdrhnú, pripoja sa k dámskej kapele s angažmá na Floridu, samozrejme v tejto kapele sú samé ženy na čele so sexy Sugar Kane Kowalczyk ( neodolateľná Marilyn Monroe ), neostáva im nič iné, ako byť inkognito v prestrojení za „dve sympatické dámy” , kde Joe je ako Jozefína a Jerry je ako Dafné. Z Chicaga, kde je to pre nich aktuálne neprijateľné, lebo idú po nich ľudia, čo chcú mať z nich urobené rozstrieľané rešeto, musia vydržať v prestrojení za ženy, cesta sa začína z Bodu A z Chicaga do Bodu B na Floridu v Miami, už počas cesty vo vlaku sa poriadala párty, obidvaja sa zamilovali do Sugar Kane, a to ešte nevedia, čo ich čaká na Floride, jednak po Dafné pôjde milionár s jachtou, istý Osgood Fielding III, ktorý sa dokonca bude chcieť oženiť s Dafné i potom, čo sa dozvie pravdu ! No a Jozefína sa preorientuje späť do svojho mužského teľa a zahrá sa na milionára Shella Oila Jr., a začne chodiť so Sugar, pričom pomáhať bude i Dafné s jej službičkami, napríklad zapožičia Osgoodovu jachtu a cetera... Dlho sa radovať nebudú, lebo Columba nohy zavedú práve sem, majú konferenciu syndikátov gangstrov v hoteli Seminole Ritz, kde sa nachádzajú aj hlavní protagonisti, dôjde k stretu a musia utekať, čo im nohy stačia + sú opäť svedkami „prekvapenia” , keď sú pod stolom v miestnosti s gangstrami, v tom prichádza „veľká TORTA” , v ktorej je gangster, ktorý vystúpi z torty a spustí paľbu a vzniká MASAKER, aj odtiaľ utečú, kde nakoniec dôjdu na čln s Osgoodom + dobehne na poslednú chvíľu i Sugar a Dafné sa prizná Osgoodovi, ako sa veci majú ... Excelentná vec Billyho, ktorý je správne drzý a presne na dávky servíruje úžasnú jazdu, v ktorej Tony Curtis IMITUJE akcentom a hlasom slávneho gentlemana Caryho Granta, Jack Lemmon za ním v ničom nezaostáva, obidvaja sú bravúrni, najviac je radosť sledovať Marilyn, ktorej krivky som si vychutnával plnými dúškami. Komédia, ktorá asi nikdy nezostárne, lebo nemá k tomu žiadne dôvody. Nie je to film, ktorý milujem, ale je to film, ktorý mi vylepší náladu, lebo má tvorcov, ktorí to vedia ! ()

RHK 

všetky recenzie používateľa

Jeden ze 100 filmů, které musíte vidět, než umřete. Jeden ze 100 největších filmů všech dob časopisu Entertainment Weekly. Jeden z 500 největších filmů všech dob časopisu Empire. Jedna ze 140 nejlepších komedií - 140 Greatest Comedy Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Celosvětově divácky úspěšný film. Viděl jsem asi jen 10x - nikdo není dokonalý. Trailer: http://www.csfd.cz/film/9793-nekdo-to-rad-horke-some-like-it-hot/videa/ ()

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Mé třetí filmové setkání s Billym Wilderem se bohužel protlo s mým dalším filmovým setkáním s Marilyn Monroe, kterou nejspíš nikdy nebudu mít doopravdy rád. Kromě toho, že se mi nelíbí, na mě vždycky navíc působila hrozně jednoduše... A tentokrát to díky té roli naivní nanynky bylo snad vůbec nejhorší. Ach, ach, takhle pokazit komedii, která od počáteční razie vypadala tak slibně, to se musí vidět. Jack Lemmon s Tonym Curtisem dobří, ale jakmile se začal druhý jmenovaný sbližovat s "božskou" MM, šly žerty stranou a já se skoro neměl čemu smát. Tři a půl. ()

Galéria (48)

Zaujímavosti (92)

  • Aby sa Junior (Tony Curtis) zapáčil Sugar (Marilyn Monroe) prehlási, že sa chystá zmocniť sa americkej dcérskej spoločnosti Shell Oil Company. V skutočnosti si tento koncern postavil svoje prvé sídlo v USA v decembri 1929, pričom dej filmu sa odohráva o niekoľko mesiacov skôr. (Arsenal83)
  • Scéna, v ktorej sa Sugar Kane (Marilyn Monroe) dostane vo vlaku do postele s Jerrym (Jack Lemmon), bola jediná scéna z filmu, ktorú dokázala Marilyn urobiť na prvý pokus. (WalterIK7)
  • Billy Wilder tvrdil, že s Marilyn Monroe (Sugar Kane Kowalczyk) neudělal první záběr dřív než v 15:00, ovšem její tehdejší manžel Arthur Miller tvrdil, že Monroe na natáčení odcházela ze svého hotelového pokoje již v 7:00. Záhada ztracených hodin se nikdy nevysvětlila. (Pavlínka9)

Súvisiace novinky

Smutný týden v Hollywoodu

Smutný týden v Hollywoodu

01.10.2010

V uplynulých dnech se Smrtka postarala o značnou část smutného sestřihu, který každoročně vídáme na Cenách Akademie. Především odešel legendární Tony Curtis, kterého všichni (kdo ne, ať si doplní… (viac)

Reklama

Reklama