Reklama

Reklama

Šógun

(seriál)
Trailer 3
USA, (2024–2025), 10 h 56 min (Minutáž: 54–71 min)

Predloha:

James Clavell (kniha)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(11)

Seriál Šógun je originálna adaptácia románu Jamesa Clavella od stanice FX a odohráva sa v Japonsku v roku 1600 na počiatku občianskej vojny, ktorá definovala celé storočie. Lord Yoshii Toranaga bojuje o svoj život, lebo jeho nepriatelia, ktorí sú v Rade panovníkov, sa proti nemu spojili. Keď sa nájde záhadná európska loď, ktorá uviazla v neďalekej rybárskej dedine, jej kormidelník John Blackthorne prinesie so sebou tajomstvá, ktoré môžu pomôcť Toranagovi nakloniť ručičky váh moci a zničiť obrovský vplyv Blackthronových nepriateľov - jezuitských mníchov a portugalských obchodníkov. Toranagov a Blackthornov osud sa neoddeliteľne prepojí s ich tlmočníčkou Todou Mariko, záhadnou kresťanskou aristokratkou a poslednou zo zahanbenej rodinnej línie. Kým slúži svoju pánovi uprostred napätej politickej situácie, Mariko musí zladiť svoje nové kamarátstvo s Blackthornom, svoju oddanosť viere, ktorá ju zachránila, a povinnosť voči svojmu nebohému otcovi. (Disney+)

(viac)

Recenzie používateľa geklon k tomuto seriálu (5)

Andžin (2024) (S01E01) 

Do prdele jo. Game of 玉座. Naprostá epika. Feudálně odporné, televizně pompézní, hystoricky nesmlouvavé. Snad to FX udrží co nejdýl. ()

Sluhovia dvoch pánov (2024) (S01E02) 

Už to jede. Intriky, intriky, intriky. Martin je v porovnání s reáliemi vykreslenými v Clavellově eposu, tak trošku Josef Lada a jeho fantasy pupísci koucour Mikeš a jeho zvířecí přátele. Po druhém dílu...okamžitá klasika. Měl bych někde dohnat první verzi, ať si to porovnáme... ()

Zajtra je zajtra (2024) (S01E03) 

Je to adaptace romantizované a dramatický těkající série knih, někde mezi historickým eposem a červenou knihovnou. Takže milovnící Mindhuntera, nebo jiné detailní procedurálky budou pěnit sliny u tlam. Já jsem nad míru nadšen, že i tak pokleslý žánr jako je hystroický román, má svého impozantního zástupce. ()

Skrotený sokol (2024) (S01E05) 

Už tý červený knihovny a netflix dramatizace bývá trošku moc. Chci vidět boj a válku. Intriky a trošku rozvinout záporáky... Což závěr celkem jasně naznačil. Tak hurá do druhé půlky. Už jsem se plně rozkoukal a nebudu tak naivní a s pusou dokořán uhranutý jako doposavaď. ()

Červené nebo (2024) (S01E09) 

Jako jo, je to zpatlané a spousta rozhodnutí je na sílu. Reakce a důsledky některých postav a situací, úplně vyvrací jejich dozatimní status a vývoj. Herectví Cosma Jarvise je ve scéně, kdy Mariko zoufale zápasí především sama se sebou, totální meh. Jak tam stojí opřenej, jak Papa Klepiš z Tymákova o svůj vyzdívanej plot, pozurujíc jak sousedovic děcka dostávaj vyhubováno za zamazaný kalhoty. No, ale z hlediska dramatičnosti a stupňování nevyhnutelné osudovosti královny fatalismu v těch nekrásnějších kimonech, co jsem kdy viděl, se zde zase koupeme v lázni dokonalosti a nenabubřelé opulence. Slovy klasika. "To muselo dát práce a přitom taková blbost." ()

Súvisiace novinky

Minisérie Shōgun našla obsazení

Minisérie Shōgun našla obsazení

09.06.2021

Očekávaná minisérie Shōgun od stanice FX (Takoví normální Američané, Atlanta) konečně našla hlavní představitele. Minisérie, která bude podobně jako předchozí televizní adaptace vycházet ze… (viac)

Reklama

Reklama