Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vlasta Burian jako černý pasažér rozvrátí disciplinovaný chod jednoho nádraží. Pan Ťopka působí dojmem gentlemana trochu chaplinovského typu. Živí se příležitostnou prací, za níž jezdí výhradně jako černý pasažér vlakem. Při jedné jízdě se setká s obávaným generálním inspektorem drah Kokrhelem. Na jedné malé stanici se mu podaří vystoupit a převléknout se do uniformy přednosty stanice. Setkání s inspektorem Kokrhelem se však nevyhne... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (324)

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Spusťte šraňky a hned je zase vytáhněte." Falešný přednosta stanice alias černý pasažér Ťopka se jako tornádo vrhnul do velení železniční stanice a já se přitom vždycky umlátím smíchy o telegraf. Prostě tečka, čárka, čárka, tečka, co na tom je? Jsou na tom hlášky, ksichty, situační komika a já se snad ani nestydím za to, že mi ke spokojenosti někdy stačí tak málo. ()

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Netuším, ktoré miesto na stupni víťazov si tento film zaslúži, rozhodne však na "bednu" patrí. Jednoduchý námet a prítomnosť Burianových spoluhráčov vyvoláva oprávnený pocit, že všetko a všetci tu slúžia ako predskokani k jeho výstupom. Taká je nakoniec schéma takmer všetkých jeho filmov. Rozdiel vidím v tom, že Burianove výstupy v tomto filme nie sú samoúčelnou exhibíciou, ale viac-menej logicky zapadajú do rozohranej situácie. A ak by v niektorých momentoch tak "netlačil na pílu" a nesnažil sa o vyvolanie ďalších záchvatov smiechu za každú cenu, ponechal by som aj pôvodné štyri hviezdičky. ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Vlasta Burian tu vlastně hraje vyčuraného blbečka, ale je to tak roztomilý blbeček, kterému prostě neodoláte. Jaroslav Marvan je mu tady skutečně výtečným nahrávačem a společně prostě jedou. Zita Kabátová je doplňuje svou krásou a padne tam jako ulitá. Některé vtipy jsou opravdu tak skvělé, že se smíchu neubráníte. ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Vlasta Burian bol proste genialny komik. Hoci mam stale problem s ceskoslovenskymi filmami 30. rokov /jo, stale tvrdim, ze filmari sa len rezisersky hladali, herci tiez nemali prakticke skusenosti ...../, v zasade ich neglorifikujem, ale ani nezatracujem. S cs filmami 40. rokov potom uz problem nemam - predsa len nasi ceskoslovenski velikani ako Vavra, Fric, Bielik, Zeman uz nabrali reziserske skusenosti. A tuna ide o vyslovene genialnu komediu z Protektoratu Cechy a Morava. 94 % ()

topi 

všetky recenzie používateľa

" Milý Karlíčku! Posílám Ti šetadvacet prasat divokých, dva kňoury a mezitím je jedno prase domácí. Tvůj Vašíček. " " A teď, opravdu teď v noci? " " To je pořád divení! " Stovky hlášek z úst Krále komiků Vlasty Buriana v této nesmrtelné a nestárnoucí komedii. Velice zdatně mu sekundují Jaroslav Marvan nebo Václav Trégl. Perla československého protektorátního filmu. ()

Galéria (44)

Zaujímavosti (27)

  • Počas natáčania zamestnanci železnice sem tam vylepšovali vzhľad vlaku, v ktorom Ťopka (Vlasta Burian) ako čierny pasažier cestoval, aby vyzeral čo najautentickejšie. (Raccoon.city)
  • Keď Ťopka (Vlasta Burian) vezme spoza okienka fľašu vína, nechá ho otvorené a záves odtiahnutý. Keď Pivoda (Václav Trégl) v nasledujúcej scéne príde z opačnej strany okienka, je zatvorené a záves zatiahnutý. (J.J.1972)
  • Při hodnocení české filmové tvorby se zástupci filmového oboru, kteří se sešli u ministra obchodu protektorátní vlády Jaroslava Kratochvíla, pod něhož resort filmového průmyslu spadal, shodli, že se jedná o nejhorší snímek roku 1941. (raininface)

Reklama

Reklama