Reklama

Reklama

Americký outsider

  • USA American Underdog (viac)
Trailer 2

Film inspirovaný skutečnými událostmi zachycuje jedinečný příběh Kurta Warnera (Zachary Levi) a dlouhá léta překážek a neúspěchů, které mohly ohrozit jeho hvězdnou kariéru v NFL. V té době se jeho sny zdály téměř nedosažitelné. S podporou oddané ženy Brendy (Anna Paquinová) a milující rodiny, trenérů a spoluhráčů však Warner našel sílu ukázat světu svou velikost a talent. Povznášející snímek dokazuje, že je možné dosáhnou všeho, když máte víru, rodinu a odhodlání. (Cinemax)

(viac)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (51)

blackJag 

všetky recenzie používateľa

"NĚKDY MUSÍŠ DĚLAT, CO JE TŘEBA, NEŽ MŮŽEŠ DĚLAT, CO CHCEŠ." Kurt Warner může být nejinspirativnější sportovní osobností dekády, ale film o něm to vůbec nenaplňuje. Úroveň se mi zdála poměrně žalostná, od nápadu nechat hlavního hrdinu hrát 40letým Levim (považte, že hrál vysokoškoláka a působil, jako by každý ročník opakoval minimálně 3x), přes okatě slzopudný scénář (neskutečně otravný způsob, jak vyprávět příběh podle skutečných událostí), až po provinční produkční zázemí (takový ten ošizený Hallmark style). Jediné (opravdu jediné!), co mě na filmu bavilo, byl Dennis Quaid v roli trenéra Dicka Vermeila - má sice málo prostoru, za to ho ale královsky využívá. Je opravdu zajímavé, že toto nebyla jediná 'Cinderella' historka, do které byl známý kouč "zapleten", ostatně i ta byla ztvárněna a dlužno dodat, že mnohem lépe (NEPŘEMOŽITELNÝ s Wahlbergem). 40% ()

zodiak217 

všetky recenzie používateľa

Nebudeme si klamať americký futbal je pre nás Slovákov španielska dedina a filmy na túto tému nám veľa nehovoria. No skúsme si odmyslieť samotný šport a zamerať sa na silu príbehu a boj s osudom, ktorý prináša. Veľký sen z detstva a životné prekážky, ktoré ho stále vzdaluju od jeho naplnenia až stráca ten malý chlapec v ňom nádej, že sa ešte môže naplniť. Zároveň komplikovanú lásku, ktorá nie je pre nádejného športovca taka ako vidíme mnohokrát, kedy športovci rádia so supermodelkami a influencerkami. Tu vidíme rozvedenú mariňáčku s postihnutým chlapcom, ktorá bojuje so životom ešte viac ako hlavný predstaviteľ. Ich neľahké osudy ich však spoja aby dokázali veľké veci a ukázali svetu, že aj keď sú podceňovaní a nikto im neverí aj oni majú svoje sny a silu bojovať s osudom. Gradacia tohto filmu človeka napĺňa stále väčšími a väčšími emóciami až do záverečnej scény, ktorá vyvrcholí podtitulkovou scénou, kedy som už mal zimomriavky. Neskutočný príbeh, ktorý je tak skutočný až tomu nemôžete uveriť. Myslím, že keby som sa aj rozumel do tohto športu a NFL lomcovalo by to mnou ešte viac. Prospelo by tomuto filmu trosku lepšie spracovanie, réžia, no i v takejto podobe je to film, ktorý sa oplatí vidieť a zanechá vo vás silný dojem. ()

Reklama

Pajky3 

všetky recenzie používateľa

Sportovní filmy založené na skutečné události mám rád. Sice jde většinou přesně o tenhle koncept, kdy underdog navzdory všemu a všem dokáže prorazit a zvítězit, ale to mi nevadí. Vlastně naopak, ty pozitivní emoce dokážou zvednout náladu. Takových filmů je dost a příběh Kurta Warnera z nich nijak nevybočuje, i když přidává dojemnou rodinnou linku, ale svůj účel plní přesně. Nevadí mi Zachary Levi, ale je fakt, že jako zhruba dvacetiletej týpek, co končí univezitu, vážně nevypadá. ()

iXtr3m3 

všetky recenzie používateľa

Veľmi silné štyri hviezdy, na počudovanie aj casting vyšiel a Zachary Levi tu podal lepší výkon, ako v komediálnom Shazamovi. Film má svoje srdiečko, šport je tu síce trochu v úzadí, ale ako príbeh v klasickej šablóne "From Zero To Hero", je to fakt veľmi milé prekvapenie, pretože práve kvôli Levimu každý vrátane mňa od toho veľa nečakal, maximálne slušný priemer. Takto to fakt dosť prekvapilo a ak by bola pravda čo i len polovica z tej životnej cesty Kurta Warnera, tak to musel byť naozaj hlavne skvelý človek a až potom fantastický hráč. Nedávam zatiaľ plný počet, lebo ten mám samozrejme vysadený na iné legendy typu Remember Titans alebo The Express prípadne We Are Masrshall, ale musím priznať, že to zostáva tesne za ich pätami len kvôli tomu, že tu je to primárne o jednotlivcovi, zatiaľ čo ostatné menované snímky mali v podstate viacero hlavných postáv od hráčov cez trénerov. Za čo majú tvorcovia moje ďalšie veľké ďakujem, tak za výborný casting na trénerov. Tak ako bol sympaťák Adam Baldwin, tak samozrejme aj Bruce McGill, Chance Kelly bol správny tvrďák a krásne sa "poddal" Leviho snahe no a nakoniec čerešnička na torte, ktorá už v tých najlepších športových drámach začína byť pomaly pravidlom a to účasť Dennisa Quida, ktorý sa pre tieto motivačné snímky v posledných desaťročiach doslova vykresal. Film môžem len a len odporučiť, už aj po prvom zhliadnutí vidím, že mi časom prirastie k srdcu viac, ako by som možno chcel a to pre svoj fakt výborný, silný, ľudský a pritom nie ľahký životný príbeh. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Tak na toto sa veľmi dobre pozeralo. Jediné, čo tomu chýbalo, bolo trocha dynamiky. Inak veľká spokojnosť, hoci o americkom futbale viem veľké prd. Pripadalo mi to, ako keby tí hráči na ihrisku len tak splašene pobehovali a prihrávali si loptu. Tie ich značky a povely... ani ťuk. Možno aj kvôli tomu som si tie športové scény neužil tak, akoby som mal. To je ale môj problém. Nadpriemer. 75/100 ()

Galéria (69)

Zaujímavosti (6)

  • Film obsahuje potitulkovou scénu. (Duoscop)
  • Arena Football League, kterou hrál Kurt Warner (Zachary Levi) tři sezóny před vstupem do NFL, byla profesionální fotbalová liga, která měla trvání od roku 1986 (první zápas se hrál roku 1987) do roku 2019. Šlo o variantu amerického fotbalu hranou v hale na menším (asi čtvrtina plochy NFL) hřišti, což podporovalo rychlejší a útočnější fotbal. (Olík)
  • Necelé dva měsíce po uvedení filmu do kin byl trenér Dick Vermeil (Dennis Quaid) uveden do Síně Slávy NFL. (Kubesz)

Reklama

Reklama