Reklama

Reklama

Unesení

(seriál)
všetky plagáty
Trailer
USA, 2002, 14 h (Minutáž: 84 min)

Tvorcovia:

Leslie Bohem

Scenár:

Leslie Bohem

Hudba:

Laura Karpman

Hrajú:

Dakota Fanning, Matt Frewer, Emily Bergl, Heather Donahue, Joel Gretsch, Adam Kaufman, John Hawkes, Ryan Hurst, Camille Sullivan, Eric Close, James McDaniel (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Obsahy(1)

Sú tajomstvá, ktoré si každý nechávame pre seba. Sú však tajomstvá, ktoré před nami niekto tají. Séria z produkcie Stevena Spielberga, ktorá získala najprestížnejšiu televíznu cenu EMMY. Rozpráva generačný príbeh troch rodín, ktoré zohrali kľúčovú úlohu v histórii únosov mimozemšťanov. Zasadené do kontextu konkrétnych historických udalostí nanovo prepisuje pozemské udalosti a dodáva im mysterióznu príchuť. Šialene silný príbeh o stretnutiach ľudstva s mimozemskými civilizáciami, kde napätie celkom ovládne obývačky a kde budete počuť svoj vlastný dych. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (103)

jondzavid 

všetky recenzie používateľa

Steven Spielberg sa touto mini sériou vracia k svojim Blízkym stretnutiam. Tentokrát je však séria len slabším odvarom (opačne ako pri Ryanovi a Band of Brothers). Po zhliadnutí všetkých 10 dielov som sa rozhodoval medzi 3 až 3 1/2 *. Prikloním sa k nižšiemu hodnoteniu (posledný diel je naozaj veľmi trápny). K plusom mini série radím casting - niektoré postavy sú obsadené dokonale bradpittovský kapitán Joela Gretscha, cronenbergovský doktor či talentovaná Dakota Fanning (prirodzene roztomilá, ale mínusom boli jej nudné monológové komentáre). Niektoré časti sú nadpriemerné (skôr 1/2 série) - vrcholom bola vynikajúca lesná časť ala Akty-x s fantastickou atmosférou. V závere však dochádza dych a najmä po nástupe Dakoty Fanning sa séria topí v nezáživnom klišé. A ešte jeden zápor - kto preboha navrhoval tie ufá (tie farby sú horšie ako v ID). Celkovo je ale séria slušnou sci-fi, ktorá podľa mňa môže výraznejšie osloviť len sci-fi priaznivcov, ale ako pohodová odpočinovka (u mňa na nedelné večery) padla dobre. ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Povedený seriál z produkce strýčka Spielberga nezapře svou košatou rozvětvenost děje, nad kterou strávili géniové scénáristi nejednu probdělou noc. Tato série má navíc své tajemné vizuální kouzlo, málo seriálů vypadá jako Uneseni. Další plus bylo sledovat herecké začátky Dakoty Fanning. Pro fanoušky UFO a mystery jasná volba. ()

Reklama

anli 

všetky recenzie používateľa

Seriálový kousek z produkční dílny Stevena Spielberga,který je opravdovou a klasickou sci-fi podívanou s velmi dramatickým dějem.Skvělý scénář,který začíná na konci druhé světové války a perfektně propojuje časovou osu až do současnosti,je opravdu velmi dobře napsaný a nemá žádná výrazná hluchá místa.Režijní tým se také drží vysoko nasazené laťky a produkční nápady a vedení Spielberga jsou cítit na míle daleko.Vizuálně je film opravdu skvělý(samozřejmě na televizní úrovni) a mimozemské tajemno je opravdu cítit všude.Filmů a seriálů s mimozemskou tématikou je hodně,ale jen několik je jich takhle dobrých a opravdu napínavých až do konce.K tomu si přidejte skvělé herce(Dakota Fanning je opravdu úžasná a ještě o ní uslyšíme),výbornou hudbu a máme tu opravdu skvělou scifárnu.Osobně mám tenhle seriál moc rád,nejen pro tu tématiku a skvělé zpracování,ale také není nijak zbytečně natahovaný a taky je skvěle natočený.Ano,seriál má hodně postav a zabírá poměrně velkou časovou osu,takže pro někoho to může být chaos,ale já se v něm orientoval bez problémů a opravdu jsem si to užil.Dávám jasných 90%. ()

ecceHOMMO 

všetky recenzie používateľa

Neuveriteľne pôsobivý seriál, ponúkajúci nový pohľad na veci, ktoré si nedokážeme vysvetliť.....A to už nehovorím o hlbokých myšlienkach, ktoré zaznievajú v podobe Dakoty Fanning od prvej časti a nútia k zamýšlaniu......................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................A niekto tu spomenul, že seriálové postavy nedokážu citovo zaujať, pretože čas ktorý počas celej serie ubehne je príliš veľký a postavy ( keďže starnú, nedokážu / nestihnú sa s vaším vedomím stotožniť....). A s týmto tvrdením si dovolím vehementne nesúhlasiť.....Postavy ktoré u diváka majú vyvolať emócie, ich vyvolajú....A časový posun? Áno ubehne veľa rokov...ale som presvedčený, že to bolo nevyhnutné. ()

PALINO 

všetky recenzie používateľa

Vydarená televízna miniséria s pomerne vyrovnanými dielmi a stupňom zábavnosti. Keby som ale predsa len musel povedať, ktorá pasáž sa mi páčila viac, povedal by som prvá polka príbehu. A práve príbeh zohráva významú úlohu, začíname v 40. rokoch a končíme až po roku 2000 a počas tohto obdobia sledujeme osudy rôznych postáv a generácií, čím nadobúdajú UNESENÍ epický rozmer. Jediné, čo by som tejto minisérií vytkol, sú slabšie vizuálne efekty, či pomalšie tempo rozprávania, ale vzhľadom na to, že sa jedná o televízny projekt, nie sú moje pripomienky príliš opodstatnené. ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (11)

  • Minisérie Uneseni se kromě diváckého zájmu těšila i přízni odborníků. Získala cenu Emmy v kategorii nejlepší minisérie a byla nominována na Zlatý glóbus v kategorii nejlepší minisérie či TV film. Americká Akademie sci-fi, fantasy a hororů jí udělila svoji výroční cenu Saturn za nejlepší televizní program a v dalších pěti kategoriích ji nominovala. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (sator)
  • Nejdražší seriál, který byl kdy natočen v Richmondu v Briské Kolumbii. Zároveň také přinesl největší zisky do vancouverské ekonomiky. (HappySmile)
  • Seriál se odehrává v období od srpna 1944 do prosince 2002. (sator)

Reklama

Reklama