Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Clear Riversová (Ali Larterová) jediná prežila katastrofu letu č. 180. Všetci ostatní pasažieri, ktorí rovnako ako ona najprv unikli pádu lietadla, sa neskôr jeden po druhom odporúčali do chladnej náruče smrti. Nezvratný osud si postupne vybral ich životy a vyrovnal tak číslo náhodne prežitých takmer na nulu. Clear vie, že ona je teraz na rade. Že smrť sa na ňu už chystá a len náhoda ich môže zachrániť. Bohužiaľ je jediná, ktorá tomu verí. Všetcia ostatní si myslia, že šok zo smrti jej priateľov bol natoľko silný až stratila súdnosť. Preto ju teraz držia pod zámkom na psychiatrickej klinike, kde si ju môže smrť nájsť pri jednej a tisícej príležitosti. No smrť má zatiaľ inde plné ruky práce. Kimberly Cormanová (A.J.Cooková) má zvláštnu víziu - ona a jej priatelia zomreli na ceste č. 23 pri strašnej zrážke áut, kde lietali časti tiel spolu s kovom a plastovými úlomkami. Bol to nejaký psychický záchvat strachu? Alebo snáď varovanie? Kimberly je na najlepšej ceste do ústavu za Clear. Dožije sa toho vôbec? (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (533)

tron 

všetky recenzie používateľa

„Svoj život si riadim sám.“ - „Dám ti to na náhrobný kameň.“ Gore, drsný zmysel pre humor a Candyman Tony Todd sú jedna vec. Druhou vecou je, že je to viac remake, než sequel. Tým sa stráca moment prekvapenia, scenár je (okrem pôvabne zapletených vraždiacich scén) slabý a nezaujímavý, réžia fádna (až na úvodnú masovú dopravnú nehodu, režisér je bývalý kaskadér a fakt sa snaží, ale stále to pripomína Kobru 11) a znepokojivá atmosféra neprišla. Solídny priemer, ale zároveň i rutina a opakovanie sa. Viac v mojej recenzii: http://www.studna.net/reviews/620/ ()

Gemini 

všetky recenzie používateľa

Devadesát minut, které utečou jako voda, byť se svižné peřejky občas změní ve "volej". Sice jsem si většinu filmu nebyl jistý, na co se to vlastně dívám, ale poslední záběr mě utvrdil v tom, že je to hodně černá komedie stavějící na všemožně překombinovaných způsobech smrti (něco jako Incredible Machine pro Smrťáka:)) , drhnoucí "jenom" na něčem, co by mělo být příběh. Herecké výkony celkem ujdou a je to zábava - jakkoliv morbidní. Nutno ale podotknout, že tak dobře (drsně) natočenou řetězovou havárii na dálnici jako je otvírací scéna FD2 jsem ještě neviděl. 70% ()

Reklama

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to dosť dobrý horor, ktorý je pokračovaním vydarenej jednotky. Má výborný príbeh, ktorý je prakticky rovnaký, teenagerka dostane predtuchu nadchádzajúcej nehody na diaľnici a tak zastaví premávku, čím zachráni niekoľko ľudí, ale smrť túto nerovnováhu len tak nenechá. Spracovanie sa mi páči, nemá žiadne slabé miesto, scéna na diaľnici príde rýchlo a potom sa už je na čo pozerať až do konca. Ale oproti jednotke je tu výrazná zmena, v nej ešte nemali postavy žiadne informácie a tak na všetko prichádzali postupne, ale tu už rovno vedia všetko, čo sa dozvedela pôvodná skupina, takže proti smrti bojujú rovnako účinne väčšinu času. A navyše sa tu ešte nájde niekoľko nových prvkov, ktoré rozvinú mytológiu okolo fungovania smrti, takže sa je rozhodne na čo pozerať. Samotných scén úmrtí je dosť a zvládnuté sú veľmi dobre. Mnohé sú slušne nápadité a aj príjemne drsné. Najväčšiu pochvalu si rozhodne zaslúži perfektný úvod na diaľnici a z jednotlivých úmrtí poteší hlavne celá situácia s havarovaným autom alebo útek pred požiarom. Herecké obsadenie je celkom dobré, hlavné duo A.J. Cook a Michael Landes funguje dobre a poteší aj Ali Larter a opäť v malej úlohe Tony Todd. Réžia mohla byť aj lepšia, hlavne sa mohla posnažiť o lepšiu atmosféru, ale sklamaný nie som a technická stránka je výborná. S týmto pokračovaním som rozhodne spokojný, síce zmizla atmosféra, originalita a aj postavy sú o niečo horšie, ale vynahradzuje to kvalitnými úmrtiami, vyrovnaným tempom a doplnením celkovej mytológie. Takže podobne dobrý diel ako jednotka. Objektívna kvalita filmu- 78%, film sa páči mne na 80%. ()

Dudek 

všetky recenzie používateľa

Opravdu veliké překvapení. Po nevýrazné jedničce přichází mnohem nadupanější pokračování, ve kterém si tvůrci smrt hlavních hrdinů ještě více užívají. Narozdíl od prvního dílu jsem se u Final Destination 2 nenudil ani malinkou chvilku a z té hromadné autohavárie by se mohla mnohé naučit i taková Kobra 11. 80% ()

mchnk 

všetky recenzie používateľa

Výměna tváří proběhla v pořádku, v hlavní roly před tim kluk, teď holka v pořádku, téma naprosto ta samá blbost v pořádku, můžeme začít psát scénář takže, tenhle kluk umře takhle, tahle holka takhle no a nějak to dopadne stejně bude trojka. Nho co dodat za úvodní scénu na dálnici dávám hvězdičku navíc. Jinak koukám, že to má víc dílů, ale to už fakt m..ám neé. ()

Galéria (98)

Zaujímavosti (30)

  • Když chce Kimberly (A.J. Cook) naladit na rádiu písničku „Highway to Hell“, naladí tuto písničku na vypnutém rádiu, které ukazuje pouze hodiny. Ve vidině hrála tato skladba na stanici 104,9. (Habansz)
  • Než probodne trubka hlavu jedné z postav, tak jde vidět, že je v úrovni ramen. Když ale vystřelí airbag a žena se na ní nabodne, je o poznání výš. (Duoscop)
  • Když kamera na začátku filmu přejíždí po pokoji, tak v jednu chvíli zabere sešit s nápisem "Road Trip" (výlet), ale písmeno "T" je zakryto, a tak vidíme pouze "Road rip" (rip = odpočívej v pokoji), což předznamenává budoucí události. (mangui)

Súvisiace novinky

Krvavá romance pro Kristen Stewart

Krvavá romance pro Kristen Stewart

22.11.2007

Dnes vám nechceme kazit náladu a tak se nebudeme rozepisovat o Nezvratném osudu 4, který bude pod dohledem režiséra dvojky Davida R. Ellise dál ždímat vstupné z krvelačných dorostenců, jimž nestačil… (viac)

Reklama

Reklama