Reklama

Reklama

Keď mal Scott Carlin (Pete Davidson) sedem rokov, prišiel o otca hasiča, ktorý zahynul v službe pri záchrannej akcii. Dnes, keď má dvadsaťpäť, žije naďalej doma so svojou prepracovanou matkou Margie (Marisa Tomeiová) v newyorskej štvrti Staten Island. Zatiaľ čo jeho sestra Claire (Maude Apatowová) chodí na vysokú školu, on sa poflakuje po večierkoch, berie drogy a sníva o tom, že sa presadí ako tatér. O jeho schopnostiach však nie sú presvedčení ani jeho priatelia, ktorých využíva ako pokusných králikov na tetovanie. Po tom, čo sa jeho matka rozhodne žiť s Rayom Bishopom (Bill Burr), ktorý je okrem iného aj hasič, Scott ho namiesto otvorenej náruče privíta s nevôľou. Spočiatku sa snaží ich vzťah prekaziť, keď ho však vyhodia z domu, kúsok po kúsku prehodnocuje svoj doterajší život a začína pochybovať o minulosti. Z núdze prespáva na hasičskej stanici, kde aj trochu pracuje a spoznáva, ako v skutočnosti funguje kamarátstvo medzi hasičmi. Hoci nedokáže pochopiť, ako hasiči – rodičia, ktorí majú deti, každý deň vykonávajú svoju životu nebezpečnú prácu, hasiči a hasičky mu rozprávajú, čo znamená byť hrdinom a aký senzačný chlap bol jeho otec. Jeho najsilnejšou oporou v živote sa stane hasičský veterán Papa (Steve Buscemi). (TV JOJ)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (89)

Juto 

všetky recenzie používateľa

Pete Davidson je výborný a prináša množstvo zábavného humoru v emocionálne pútavom príbehu o dospievaní. ,,Kráľ Staten Islandu" nie je konštrukčne dokonalý. Je tu dosť vykonštruovaná kríza, ktorej účelom je dať Claire, Scotta a Raya konečne dokopy, no v tejto novej nevlastnej rodine je šarm a jemnosť. 7,5/10 ()

slord 

všetky recenzie používateľa

Tak to bol veľmi fajn filmík, Pete Davidson si to dal super a aj keď zo začiatku jeho postava bola celkom blbec, tak postupom času ako film napredoval, jeho charakter prešiel vývojom a zrazu v mojich očiach stúpal hore. Celkovo mi sadol aj ten humor a aj samotný feeling toho filmu, užil som si to. 8/10 ()

Reklama

StanislachKo 

všetky recenzie používateľa

Apatow či ako scenárista alebo ako režisér doposiaľ nenatočil film, čo by sa mi vyslovene nepáčil. Zväčša sú to "len" jednohubky (Napriek tomu, že zakaždým s duchaplným nápadom a pridanou hodnotou v zmysle nejakej emotívnej katarzie). Tu ale zatínal ako uňho nie som zvyknutý. Zhruba do polovice som to videl na 5ťku a to hlavne kvôli hercom. Mladý Scott je vizuálne skoro kópiou Britskej už hádam aj legendy Tobyho Kebbel a neskutočne som si toho jeho vychrtlého dokérovaného dvojmetrového neurotického huliča užil. Rovnako ako aj Billa Burr, o ktorom som netušil, že hrá a že mu to dokonca ide až tak dobre. Inak to bolo rovněž "Apatowski" trochu dlhšie, ale málokedy mi dĺžky filmu iného razenia ako sú Intenšteláre a pod. dávajú zmyseľ. Tu tie dve a štvrť mi prišla skoro stopercentne využitá stopáž. Aj keď bez debaty čisto subjektívne. Že tam nemôžem dať full je (aj napriek tomu, čo sa dozvieš pred titulkami, čo keď si spätne celý film pretočíš, fuh, možno Ťa až zatrasie) možno ten až príliš heroizovaný a ku koncu nie až tak vyždímaný potenciál inokedy geniálny tvorcu. Update: plná salva po repríze musela nastať. Úplne inak sa na to pozerá s vedomým, že je to celé až tak fkn* true story. Wou! Ja byť hlavná postava sa po dvoch sekundách natáčania rozložím. Rešpekt. RT: 72%/86% ()

Klajnik odpad!

všetky recenzie používateľa

Dějově to jen klouže po povrchu, což svědčí o nepříliš velkém umu autora scénáře. Zvláštní, když by tam měla být znát Davidsonova osobní zkušenost. Holt když člověk není umělec, tak se nedokáže dostat dost hluboko ani když má "výhodu" vlastního zážitku. Bergman umělec je a dokázal svou bouřlivou partnerskou zkušenost zpracovat v díle Scenes from Marriage Life. A třeba takovej Zola dělal zaměstnání své literární postavy, aby více nahlédl do její situace. Dobrej umělec však má tu schopnost nahlížet do toho, co nezná, páč je obdařen vhledem, představivostí a citem pro věc. To sem píšu, abych dokázal, že nejpodmětnější na celym filmu pro mne byla tato myšlenka, na kterou mě přivedla povrchnost filmu. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

„Kráľ ostrova Staten” , je jednak úplne najnovší filmový prírastok komediálneho režiséra Judda Apatowa, ktorý sa zároveň na československej filmovej databáze, ako vôbec prvý, konečne vyšvihol nad 70 %, čiže už hádam i natrvalo bude svietiť načerveno, pričom, úprimne povedané, že ešte nič hlbokomyselné to neznamená, ak sa vám trebárs podarí takto postúpiť do priaznivých výšin, čo by sa dalo pripísať aj nejakému štigru, či súcitu, aby aspoň jeden film bol v červených číslach... ? Zrejme si po päť ročnej dlhšej pauze od posledného režírovania Vykoľajenej, dal naozaj extra záležať na tom, aby nakrútil čo najviac - najvhodnejší námet, ako priamo zo života, ktorý by nevymyslel ani ten najlepší hollywoodsky scenárista... ? Pôvodne to vyzerá iba ako bežne drzý, rutinný snímok, v ktorom postavy neustále hrešia, so slabšie prepracovanou zápletkou, kde sa podstatne dlhú chvíľu ani nič zaujímavé nedeje, ak nepočítam fajčenie trávy, či víziu tetovacej reštiky, áno, samými "kerkami" sa to tu tiež len tak hemží, lebo Scott je ináč i (ne)profesionálnym tatérom, a k tomu vypadá, ako aj nesympatický a nevychovaný spratek, t. j. s ním to asi nebude zrovna najjednoduchšie pretrpieť celkovo viac, než dve hoďky... ? Ďalej postupne zisťujem, že keď mal iba sedem rokov, tak prišiel o otca - požiarnika, ktorý zahynul pri vykonávaní svojho povolania, a tak už býva len so sympatickou mamou, vdovou Margie a so sestrou Claire, ktorá sa čochvíľa chystá na výšku... Skúste sa teraz vcítiť do kože už 24 - ročného, mladého muža, že je na ňom skrátka vidno, ako ho to celého vlastne poznačilo, pretože už ani poriadne nevie, kam sa chce napokon v živote uberať, a to ani nehovoriac o tom, že vďaka obyčajnej náhode, si jeho mamka zase začne vzťah s hasičom, a to mu už naozaj teda chýbalo ku šťastiu ! Síce má frajerku Kelsey, ale sám si to neskôr domrví ! Na zlé chodníčky sa necháva zlákať od nevyspytateľných kamarátov - Oscara, Richieho a Igora, a tak je už iba de facto otázkou času, kedy skončí zavretý v base, alebo mu predsa svitá na lepšie časy, pričom mamina trvá na tom, aby sa vari osamostatnil ? ...I napriek tomu všetko do seba neuveriteľne dobre zapadá, ako ozubené koliesko do hodín, treba byť len trpezlivým, vnímavým divákom a dočkáte sa i záverečnej katarzie so súvislosťami, ktoré na to ani zo začiatku vonkoncom nevypadajú, preto po ničom nikdy nepátrajte, iba pozorne pozerajte, a vstrebávajte scény za scénami, i keď vám môžu byť trochu, povedzme, nepríjemné, vskutku dajte tomu Davidsonovi nakoniec šancu, ale najmä i režisérovi, v ktorom sa skrýva určitý potenciál. Je v tom vidieť taktiež aj klasický, americký pátos v kombinácii s prácou hasičov, vyzdvihovanou snáď do nebies, smrtonosnou a nebezpečnou, naveky udomácnenou v mysliach zachránených, že nie je našťastie servírovaná tak, aby vás nedajbože znechutila, ako som už povedal, má to so sebou daný súvis... Je to realisticky pevne ukotvené, akoby ste boli priamo v epicentre diania. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (7)

  • Na konci filmu hrá pesnička "Pursuit of Happiness" od speváka Kida Cudiho, ktorý je jeho najobľúbenejší interpret a pomohol mu počas jeho puberty svojou hudbou. (maramashi)

Súvisiace novinky

Filmový festival SXSW bude online

Filmový festival SXSW bude online

03.04.2020

Jedna z mnoha událostí, které doplatily na současnou pandemii, byl i filmový festival v americkém Austinu South by Southwest. Na akci se tradičně setkávají filmaři z celého světa, promítají se… (viac)

Reklama

Reklama