Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americký prezident Andrew Shepherd (Michael Douglas) má pred sebou tri dôležité úlohy - správu o stave Únie, nový zákon o energii a návrh zákona o zločine. A ešte ho čaká aj stretnutie so Sydney Ellen Wadeovou (Annette Beningová), ktorá má presadiť prísnejšiu verziu zákona o energii. Výsledok ich stretnutia je však prekvapením pre všetkých - prezident a vdovec, žijúci s 12-ročnou dcérou Lucy, sa totiž do energickej ženy zaľúbi. Jeho dvorenie Sydney značne komplikuje život nielen jemu, ale aj rozpačitému štábu, a jednoznačne nahráva jeho protivníkom. Najmä republikánsky senátor Rumson (Richard Dreyfuss), ktorý chce kandidovať na jeho funkciu, si nedá ujsť jedinú príležitosť, aby nevyberavo nezaútočil. Zatiaľ čo zamilovaný prezident pozýva Sydney na večere, posiela jej kvety a dvorí sa jej, jeho štáb má plné ruky práce s klesajúcim počtom hlasov a udržaním prezidentovej podpory. Navyše FBI zistí, že Sydney pred trinástimi rokmi na demonštrácii pálila americkú zástavu... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (159)

Orlau32 

všetky recenzie používateľa

Příjemný film, oba dva představitelé hlavních roli (M.DOUGLAS a Annette BENINGOVÁ) podali velmi slušný výkon. Režisér mohl vybrat na místo ochrankyně přírody nějakou svůdnou vamp, aby divák snáze pochopil, jak těžké to má prezident ( a ještě k tomu vdovec) se takové ženě ubránit. Místo toho zvolil velmi příjemnou zcela průměrnou tvář A.Beningové, která ovšem svou duší a inteligenci očarovala prezidenta Spojených států. Proto se na to tak dobře koukalo, proto by tomu člověk i uvěřil, že se to může přihodit. Překvapuje mě takové nízké hodnocení, ale zřejmě se u nás už solidní společenské filmy tolik nenosí. Škoda. ()

Tommy987 

všetky recenzie používateľa

Aaron Sorkin vo svojich scenároch často prezentuje svet nie taký, aký v skutočnosti je, ale taký, aký by ho on rád videl. Tento idealizmus je niekedy vhodný a vznikne z neho vynikajúce dielo (seriál Studio 60 on the Sunset Strip) a inokedy vyznie až naivne a celok je nepresvedčivý. To je bohužiaľ prípad tohto filmu. Iste by sme boli všetci veľmi radi, keby skutočný americký prezident bol takýto nenapraviteľný (a zásadový) "klaďas", obzvlášť teraz, keď Oválnu pracovňu okupuje onen idiotský Texasan, a ostatné postavy sú vo filme takisto veľmi sympatické (samozrejme okrem republikánskeho prezidentského kandidáta, ktorý mi inak výzorovo dosť pripomína Johna McCaina, zvláštne) a väčšinou aj dobre a "civilne" zahrané. Napriek tomu som sa nemohol zbaviť pocitu, že pozerám len tuctový romantický film, šmrncnutý propagandou americkej Demokratickej strany. Neurazí to, ale ani príliš neosloví. Dvojicu Reiner-Sorkin si budem ceniť hlavne kvôli Pár správnym chlapom a nie Americkému prezidentovi. 6 / 10 ()

Reklama

hlína 

všetky recenzie používateľa

Celkem záživná komedie a učiněná voda na mlýn všem antiamirikanistům, kteří si jistě nenechají ujít příležitost a napíšou dlouhý článek o tom jak se jim obracel kýbl v žaludku nad všemi těmi vlajícími vlajkami, srdceryvnými scénkami a projevy... Z pohledu realisty to bylo ale celkem koukatelné a průměrné v dobérm slova smyslu... ()

bassator 

všetky recenzie používateľa

Michael Douglas je úžasný herec jen do té doby co dostane kladnou roli. To je pak jeden propadák za druhým, stejně jako tento Americký prezident. Do této role se nehodí snad ze všeho nejvíce, Michael, rozený záporák... - Viděno 2x cca + 2. 11. 2009 - 15% ()

nervoznideda 

všetky recenzie používateľa

toto je můj oblíbený film, viděno mockrát. Jak čtu ty vaše komentáře, tak vy byste mu tam do pelechu dali nějakou sex bombu. Divím se že většina z vás nepracuje ve filmovém průmyslu, to by to vypadalo . Což mu tam dát Halinu nebo Bohdalku ty by to určitě zvládly suveréně :-) Po 4 letech stále prima 10.4.2019 v té košili je úžasná:-) Annette Bening prostě miluji deda:-) i dnes 9.3.2o2o:-) 18.12.2o2o:-) 13.6.2o21:-) 20.3.2022:-) ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (14)

  • Počas zimy, v ktorej sa film odohráva, by bolo nemožné dostať ruže z "Ružovej záhrady". (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v týchto mestách: Washington (District of Columbia, USA), Culver City, Los Angeles a Arcadia (Kalifornia, USA), ako aj na jazerách: Big Bear, Arrowhead a Tahoe (Kalifornia, USA) od 17. januára do 19. apríla 1995. (Arsenal83)

Reklama

Reklama