Reklama

Reklama

Chlapec

  • Česko The Boy (viac)
Trailer 1

Gréta je mladá Američanka, ktorá začne po svojom príchode do Anglicka pracovať ako pestúnka v odľahlej dedine. Po nástupe na nové pracovné miesto zistí, že osemročný chlapec, o ktorého sa má starať, je porcelánová bábika v životnej veľkosti. Jeho rodičia mu venujú rovnakú starostlivosť ako ich predchádzajúcemu živému synovi, ktorý pred dvadsiatimi rokmi zomrel, a s ktorého smrťou sa stále nemôžu vyrovnať. Rodičia pre Grétu pripravia zoznam činností, podľa ktorého sa má o chlapca-bábiku starať. Gréte je list spočiatku na smiech a robí si z prísných pravidiel srandu. Až po rade rušivých a nevysvetliteľných udalostí si s hrôzou uvedomí, že práca pestúnky v tejto rodine bude asi jej najhoršou nočnou morou. Zdá sa totiž, že bábika je živá! (Continental film)

(viac)

Videá (10)

Trailer 1

Recenzie (412)

PetrPan 

všetky recenzie používateľa

Rating PG-13 beze zbytku naplněn a The Boy je "horor" vhodný i na nedělní odpoledne nebo na postrašení ještě neochmýřených adolescentů. Přitom hororové ingredience vynikající: rozlehlé panské sídlo, strašidelná panenka, osamocená dívčina. Bell mohl upéct excelentní a chutný žánrový dortík, místo něj však splácal jen obyčejnou bábovku, která se mu navíc i docela propadla. Velmi záhy je sice odtajněno, kdo že se tu bude starat o pozdvižení, jenže celé to strašení nenabírá žádných grádů. Porculánový hošík, z kterého tu a tam spadne deka nebo sedí trochu jinak, mnoho strachu nenažene. Postupně se sice trochu osměluje a dojde i na nějaké to jemné duchařské bubu, ale většinou jen zírá. Tupě. Vzhledem k přístupnosti pak ani překvapivý závěr nemohl vykročit směrem ke krví zalité tečce, která by tuhle krotkou a ušmudlanou fádnost trochu nablýskala. Dvě hvězdy a jedna navíc za sympatickou Lauren Cohan, ač neukázala nic z toho, na čem by nejen verbalovy zraky rády spočinuly. ()

rollman1 

všetky recenzie používateľa

Chlapec v pruhovaném pyžamu? Ne! Tentokráte jen chlapec. The Boy není zrovna hitem roku, ale jedná se o povedenou žánrovku s celkem kvalitní pointou a hereckým výkonem hlavní protagonistky. Jinak pro mě čistý průměr, kdy eventuélně nebyl problém tohle dokoukat, ale taky bych si to už znova nejspíše Nepustil ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Zmiešané pocity. Úvod a navodenie atmosféry je skoro ukážkové, ľahko som sa dostal do príjemného stavu očakávania niečoho desivého a záhadného. No ale čakal som čakal a... a skoro ničoho som sa nedočkal. Pár situácií s bábikou i bez nej sa síce vydarilo, ale aj tak sa v tomto smere nemôžem ubrániť pocitu premárneného potenciálu, čo do hororových prvkov sa z výborných interiérov a úvodnej atmosféry dalo vyťažiť podstatne viac. Veď už len ten pohľad na tú bábiku bol dosť nepríjemný - polovičná práca. Našťastie na hlavnú hrdinku sa dalo pozerať, keď nič iné aspoň potešila nejedno mužské oko. Potom však prišiel záver a to už išlo ale úplne všetko do čerta, nakoniec sa z toho vykľul len akýsi nepodarený trápny klon Halloweenu, čo bola podľa mňa tá najväčšia chyba. Snímok sa pomerne solídne rozohral v mysterióznej a spirituálnej rovine a autori z toho nakoniec urobia takúto nepodarenú a lacnú "slasherovú" koninu, to vie teda naštvať. 55/100 ()

flanker.27 

všetky recenzie používateľa

Pozor, spoilery (speciálně tučně pro jednoho zvlášť otravného chlapce). Celkem sympatické rozřešení má tento jinak obyčejný horůrek. Nebylo ani trochu nečekané, ale v záplavě všech těch nadpřirození je jedno - no, reálné se úplně říct nedá, ale dejme tomu teoreticky možné řešení celkem osvěžující. Ovšem zase ty klišé. Během úprku o život Malcolm pronásledovatele asi třikrát složí ranou do hlavy a místo toho, aby využil situace a dorazil ho, začnou s Gretou zase utíkat. Protože podle dalšího klišé víme, kdo musí zasadit poslední ránu. Ach jo. ()

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Nemusím mít lekačku co 5 minut, ale chci se poctivě bát. A tady jsem se více než hodinu místy opravdu bál. Samozřejmě se filmu nepodaří udržet napětí donekonečna. Hlavně tedy opadne po tom co se proflákne jak to vlastně s porcelánovým chlapcem ve skutečnosti je. Kvalitní horor je vždy nedostatkové zboží a Chlapec mé očekávání zcela určitě splnil. PS: Hlavní hrdinka je neskutečně sympatická herečka. Prosím všimnout a obsadit do dalších filmů. 70% ()

Galéria (43)

Zaujímavosti (6)

  • Vo filme zaznejú dve skladby od nemeckého skladateľa Johannesa Brahmsa, ktorého meno nesie aj chlapec Brahms.
    Jedna z nich je Brahmsova "Uspávanka", ktorú hlavná hrdinka hrá na čembale. Druhá z nich je "Maďarský tanec č.5", ktorý hrala Košická štátna filharmónia. (syth108)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 85. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama