Reklama

Reklama

Slet čarodějnic

Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

V Baskicku v roce 1609 se několik žen obviněných z čarodějnictví snaží oddálit svoji popravu, a tak nalákají inkvizitora na oslavu sabatu. (Netflix)

Videá (11)

Trailer 1

Recenzie (44)

Astaroth12 

všetky recenzie používateľa

Poslednej dobe sa z čarodejníckymi filmami roztrhlo vrece. Poslednej dobe je toto tretí alebo štvrtý, ktorý som videl. A musím povedat, náramne som sa bavil. Toto je presná ukážka toho, že tento námet sa da spraviť aj inač, neopozerane. A to najskôr vyzerá tak, že film sa na moc nezmôže, ale opak je pravdou. Odkedy jedna z " čarodejníc" pristúpila na hru inkvizítora, v tej chvíli sa film parádne rozbehol a ukončil to bravúrnym stvárnením sabatu. To čo sa tam dialo bolo neskutočné. Za to môže i vynikajúca kamera, ale predovšetkým herečky, ktoré to pojali tak realisticky, že keby žili v 15-17 storočí, na tej hranici by určite skončili. Bravúrne to zahrali. Škoda len toho, že film troska nepritvrdil. Núkalo sa to tam. To je, ale len jedna mala chybička. Inač nemam, iné čo vytknúť. Ani neviem ako mi film ubehol, Silne 4*. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

To je tak, keď neznalci histórie idú točiť historický film. Ale keby tým filmom aspoň pobúrili, zaujali, prekvapili. Nič z toho. Toto je väčšinou blbá konverzačka, ktorú v trápnosti už predbehol len ochkajúci výstup dievčaťa sťaby poslednej štetky. Ak chcem točiť film spred 400 rokov, postavy by sa mali správať ako ľudia spred 400 rokov a nie, že ženy tu medzi sebou konverzujú v modernom štýle, takéto myslenie vtedy vôbec nebolo. A čo je najhoršie tento film je extrémne pomalý, bez štipky akcie a vlastne aj bez konca. ()

Reklama

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Do osamělé baskické vesničky na břehu oceánu přijíždí inkvizitor s oddílem vojáků, aby si tu posvítil na místní bosorky. A hned mu padne do ruky skupina dívek. Vzhledem k tomu, že jsou všichni chlapi na moři, nemá se osočených holek kdo zastat. Jakmile jedna z nich zjistí, že z obvinění z čarodějnictví se nelze vyvléct, začne hrát podle inkvizitorových not a snaží se využít jeho posedlost sabatem proti němu samému. Pokud čekáte nějaké srdceryvné mučení a jekot upalovaných, tak budete zklamaní. Tohle je spíš konverzačka, jejímž zlatým hřebem je přestřelka mezi hlavní představitelkou a inkvizitorem. Podobným způsobem se film věnuje i myšlenkovým pochodům samotných prelátů a dojde i na trochu baskického folkloru. Herecky parádní a z té baskické holky jednou něco bude. Jediné, co mě trochu zklamalo, byl závěr. Představoval jsem si ho drsnější i mysterióznější, ale i tak jsem celkově spokojen. 75% ()

Ephemeris 

všetky recenzie používateľa

Milujem zložité jazyky a baskičtina je údajne najkomplikovanejší jazyk celej Európy. Takže musím náležite oceniť, že vo veľkej časti filmu zaznieva práve táto prastará a prazvláštna reč. Film sám osebe je vizuálne podmanivý a pokojne si ho pozriem aj viackrát. No a k samotnej téme? Ono je síce fajn, že sa Vatikán v 21. storočí oficiálne ospravedlnil za procesy s čarodejnicami aj za krížové výpravy, len táto rehabilitácia ako obvykle prichádza príliš neskoro. ()

Slasher 

všetky recenzie používateľa

Kéž by to bylo hutnější, tvrdší, znepokojivější, temný a všeho všudy trošku dražší, řemeslně/ umělecky vyšší level produkce. Ale ač divadelně mdlejší, i tak ujde jako historický vhled do smradlavý středověký Evropy, věku mlsných páprdů a jejich stupidních honů na "čarodějnice" - zasr*ná katolická církev už by mohla taky hezky shořet. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 19. září 2020 na Mezinárodním filmovém festivalu v San Sebastiánu. (WernerDMZ)
  • Natáčení filmu probíhalo od začátku května do konce června 2019. (WernerDMZ)

Reklama

Reklama