Reklama

Reklama

Vadí nevadí

  • Slovensko Pravda alebo odvaha (viac)
Trailer 1

Vadí nevadí je pomerne nevinná hra, pri ktorej hráči, keď na nich príde rada, volia, či  pravdivo odpovedia na nejakú chúlostivú otázku, alebo splnia náročnú/nepríjemnú/ponižujúcu úlohu. Spojenie „pomerne nevinná“ prestáva platiť vo chvíli, keď v prípade klamstva alebo nesplnenej úlohy zomriete. Študentka Olívia (Lucy Hale) vyrazila s partiou priateľov na pohodovú dovolenku do Nového Mexika. Zoznámenie s neznámym fešákom ju zaviedlo do ľahko strašidelných kulís zrušeného kláštora, kde si zahrali práve Vadí nevadí. Ako to už u tejto hry býva, kvôli tajomstvu, ktoré vyplávalo na povrch začala atmosféra trošku hustnúť. Naozaj husto ale nastalo vo chvíli, keď im onen neznámy fešák prezradil, že keď by ich k hre nenalákal, tak by zomrel. A, že teraz je dosť pravdepodobné, že začnú umierať oni, pretože organizátor tejto verzie Vadí nevadí sa s ničím nekašle. Dalo by sa nad tým mávnuť rukou, kebyže po návrate domov Olívia a jej priatelia nenachádzali pripomienky hry na každom kroku. Sms-ky, telefonáty, nápisy na stenách, otázky náhodných ľudí – všetci títo opakujú otázku „Vadí nevadí?“ A variant, že by odmietli, neprichádza v úvahu. To spoznajú vo chvíli, keď to niektorý z nich vyskúša a zomrie. Ako sa hráči strácajú, hra naberá na obrátkach a stupňuje svoju náročnosť. Ako zastaviť smrtiaci kolotoč, keď žiadne štandardné riešenie neexistuje? (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (262)

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $3,5miliónaTržby USA $41,254,705 Tržby Celosvetovo $95,174,183 Tržby za predaj Blu-ray v USA $640,473Tržby za predaj DVD v USA $1,028,295║ Pravda alebo úloha? Oplatí sa točiť takéto démonické horory? Pravda neoplatí. Rádoby horor ako na páse od Bluma, ktorému občas niečo vyjde a občas toho dosť zbytočne odkvacne do prázdna. Niekedy je menej viac. /40%/ ()

Psychor odpad!

všetky recenzie používateľa

Jakožto zdejší hororový expert mohu s čistým svědomím prohlásit, že nominace na nejhorší horor roku snímku Blumhouse's Truth or Dare v žádném případě neunikne. Vážnost situace názorně dokumentuje i marketingový tah s obohacením jména filmu o název produkční společnosti za účelem odvrácení očekávaného kasovního fiaska. Režie se Wadlowovi rozpadla pod rukama do takové míry, že Truth or Dare místy získává pachuť parodie. Lekačky založené na prudkém nárůstu hlučnosti o desítky decibelů již neodmyslitelně patří do pracovního inventáře neschopných režisérů. Nic nového. Jenže v případě Wadlowa lze hovořit přímo o hororovém zoufalství, které je podtrženo absurdními nápady à la jokerovský úsměv, jenž v divákovi nevyvolává hrůzu, ale naopak ho rozesmívá. Závan příběhové originality také nečekejte, prakticky se jedná o spin-off Final Destination; avšak s nekreativními úmrtími a v košer verzi. Z televize posbíraní (ne)herci pak celou tu bídu dokonali. Odpad! ()

Reklama

Streeper 

všetky recenzie používateľa

Už podle traileru jsem si říkala, že se bude jednat o typický teenagerovský film, který pro mě bude totální hovadina a propadák, nakonec jsem mile překvapená. Horory moc nemusím, většinu hororu mám ruku před očima a čtu si titulky, dokáže mě vylekat i samotná hudba, ale je to součást kinematografie, takže se sem tam na nějaký podívám. Na tenhle film jsem se dokázala dívat s otevřenýma očima po celou dobu. Není to strašidelný skoro vůbec (snad až na dvě lekavé scény), proto to neberu jako horor, ale spíše jako thriller, což funguje daleko lépe. Příběh je zajímavý, napínavý a ani občas i dost naivní. Konec mě hodně překvapil a nakonec jsem si z toho odnesla to, že jsme všichni na světě zbabělý lháři, takže občas neuškodí se zeptat na otázku "Vadí nevadí?". ()

ARI50 

všetky recenzie používateľa

Vadí že vraždy byli slabé a málo brutální což by dodalo filmu větší hloubku,Nevadí, herci dalo se na ně dívat. Vadí že nás hlouběji nevzali k démonovi ale jen okrajově, starší záběry nebo jak to začalo vidět a ne jen slyšet by bylo o dost lepší. Nevadí, místo filmu škola město a kostel byl právě super ale málo využitý.Vadí trošku délka filmu i když se nás snažily dostat lépe k příběhu nedali nám vše.Nevadí finální ukol pro celý svět dobře udělané. Vadí protáhle obličeje měli být mnohém více děsivější lepší. Nevadí, tenhle film příběh super a rád na něho zase kouknu. Vadí mám pocit že se poslední dobou strašidelná hudba moc opakuje, nebo se ji moc podobá. Nevadí jestli vznikne pokračováni. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

Prostá hra + prostý děj = naštvaný divák. Kdyby se hlavní hrdinka raději věnovala charitě a nikdy nevyrazila s přáteli na jarní prázdniny do Mexika, bylo by všem lépe. Partu napadne největší kravina, tudíž vyrazí s neznámým hošanem do polorozpadlého opuštěného kláštera a zahrají si pitomou pubertální hru. Po návratu domů je cosi najde a nechce je z prokleté hry pustit. Kdo odmítne hrát, zemře. Ovšem likvidace postav je tak mdlá, že i Nezvratný osud 13 by to svedl lépe. Zdeformované obličeje postav naznačující přítomnost zla brzy začnou otravovat, tvůrci (hned čtyři scénáristé) prakticky nic kloudného nevymysleli, atmosféra nestrhne, lekačky jsou mizerně natočené. Ve výsledku tak zbývá jen zoufalý pohled na hodinky a lítostivý úšklebek. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (10)

  • Tváře postav se také měly podobat filtrům na Snapchatu, Instagramu či Facebooku, obzvláště jejich „velká pusa“. (griph)
  • Když se Giselle Hammond (Aurora Perrineau) odvážila zapálit náhodného zákazníka, použila láhev lehčí tekutiny. I kdyby se jí podařilo vysypat na ženu celý obsah láhve, místo aby ji postříkala chrličem, jak se předpokládalo, nebylo by toho dost, aby ji namočila a zapálila celé její tělo. (LUKICKK)

Reklama

Reklama