Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Adam Krajňák (T.Maštalír) je otcom rodiny i hlavou kriminálnej skupiny, ktorá pašuje cigarety cez slovensko-ukrajinskú hranicu. V kruhu svojich najbližších zohráva nenahraditeľnú rolu starostlivého dôverníka, ale aj zásadového a nekompromisného vodcu, ktorému ani v rozhodujúcich okamihoch nechýba temperament. Pokojné spolužitie dvoch prelínajúcich sa svetov sa však začne otriasať, keď novovybudovaná hranica Schengenského priestoru spôsobí nárast nervozity z nejasnej budúcnosti. A keď jedna z pašeráckych zásielok stroskotá, spustí sa nezastaviteľná lavína udalostí, počas ktorých bude musieť Krajňák spochybniť svoje vlastné hranice, ktoré doteraz odmietal prekročiť. Réžia Petra Bebjaka vnáša do kriminálneho námetu s prvkami trileru nákazlivú iskru, ktorá ho na míle vzďaľuje od obyčajnej žánrovej zábavy, a odhaľuje univerzálny ľudský príbeh zasadený do prostredia, v ktorom sa prelínajú kultúry, zvyky i životy... (Continental film)

(viac)

Videá (2)

Trailer

Recenzie (317)

Jezinka.Jezinka 

všetky recenzie používateľa

Atmosféru to má hutnou jak mlhu nad rybníčkem Brčálníkem, která je, jak známo, hustá tak, že by se dala krájet. Bohužel ve vydařené atmosféře posloucháme dobrými herci odříkávané hodně podivné dialogy a protože drama, čekáme, že děj začne mít pořádný spád. Celých sto osm minut čekáme. Představitele Adama si umím představit i v dobrém filmu. Rozdělím-li film ostrou čarou na to, co v něm bylo dobré a co průměrné až špatné, zůstane v sekci toho dobrého jen závěrečná píseň, zbytek zůstává za čárou. ()

verbal 

všetky recenzie používateľa

Popiči režisér + jebnutý strihač = 3,4999. Ďalší silný argument pre kultúrnu Európu k tomu, urobiť uprostred Maďarska kolmú čiaru zo severu na juh a všetko od nej na východ pripojiť k okresu Užhorod, nech si tie animálne jebky deratizuje car Vladimír. Videl by som to tak niekde tesne za Popradom, aby nám v Šengene zostali Tatry a v najväčšom uhorskom popovom hite sa nemuselo začať blýskať nad Fatrou. Prišli by sme síce na chvíľu o Červenáka, kým by sa Ďuro konečne z tej cigánskej riti neodjebal do Prahy a neurobil zaslúženú dieru do sveta. A potom hneď hermetický múr ako hovado bez akýchkoľvek prechodov, ostnaté drôty, nášľapne míny a elektrický plot, aby nám skorumpovaní Hrycovia nevpúšťali do civilizácie to skokotené kriminálne svinstvo a ghetové hnedouhry. No, možno by som ešte pred tým odoslal HOMA späť na salaš, Maďarsko-ukrajinská databáza tam citeľne chýba a ani tomu obskúrnemu bačovskému marketingu by sa tam nikto nesmial. Ináč opäť celkom kulantná prácička, Peťko, len si si mal najať neožraté nožnice a nabudúce by som si prosil šťastný koniec, to znamená nechať tých odkundesov dojebať sa medzi sebou kompletne! ()

Reklama

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Slovenské filmy vidím v průměru dva za uherský rok, ale vždy si trhám vlasy a lámu zuby nad totálně odporným herectvím. V tomto případě tomu nebylo jinak. Snímku neskutečným způsobem podkopávají vlastní nohy všechna ta neschopná nemehla, které se k tomu nachomýtla. Bezkonkurenčně nejodpudivějším výkonem se blýskl Tomáš Maštalír - to bylo něco příšerného. V takových těch technických směrech si snímek nevede vyloženě zle, ale s tím obsazením to tvůrci opravdu nevychytali. Nikomu jsem nedokázal uvěřit jediné slovo. Ani děj mi nepřišel kdovíjak zajímavý a úžasný. Takové slovenské "Narcos" o otravném borcovi se začínající plešinou, který zabezpečuje rodinu. Trpěl jsem a zcela mi unikají relativně vysoké ohlasy kolem. Za něco stojí asi jen poslední dvacetiminutovka. Lepší hvězdička. ()

classic 

všetky recenzie používateľa

Keď som prvýkrát počul už hádam aj teraz kultovú pieseň : Hej, sokoly ! , nevedel som, že pochádza zo slovenského filmu - Čiara, ktorá nedávno obdržala 6 cien SLNKO v SIETI, pričom jedna z nich je zaslúžená práve pre Tomáša Maštalíra za postavu Adama Krajňáka, čo sa zrovna neživí poctivou činnosťou, tak isto, ako jeho kriminálna banda, ktorá pašuje CIGARETY cez slovensko-ukrajinskú hranicu... Jedného dňa všetko nevychádza podľa najlepších predstáv, a to je v druhej polovici filmu, režiséra Petra Bebjaka, a to je ten hlavný ZLOM, kedy som sa začal trošku viac zaujímať o dianie, pretože dovtedy mi to bolo akosi už ukradnuté, čo bude s „hrdinami” ? Na Naše domáce pomery - celkom dobre odvedená filmová práca, kde som mal k dispozícii i trojicu generačných herečiek, od najstaršej p. Vášáryovej, cez strednú p. Zuzku Fialovú, až po najmladšiu Kristínu Kanátovú, a áno, dve kočky sa ukázali v plnej kráse, ako ich Pán Boh stvoril. To je pozitívna stránka mince, ako aj kamera Maťa Žiarana, či trebárs zvuk Viktora Krivosudského, a tiež strih Marka Kráľovského, ale ako som už spomínal v rámci tuzemských možností ide o lepší priemer, štandard, na aký si trúfame... Domáca kinematografia mi zrovna dva-krát nechutí, budem sa do budúcna snažiť v nej nájsť také INGREDIENCIE, ktoré by mi mohli viac sadnúť na „chuťové poháriky” . FILM ČIARA obsahuje jeden SONG, ktorý sa dá takpovediac počúvať do úmoru, ale ak by som mal absolvovať film vo svojej celej kráse ZNOVU, tak asi len ťažko by som takto uvažoval, lebo podľa mňa to nie je bohviečo. ()

Malarkey 

všetky recenzie používateľa

Slováci v roce 2017 regulérně předběhli kvality naší kinematografie. Čára je sice dost drsná, cynická, nekompromisní a bez emocí, ale za to je se zajímavým tématem a skvělým ponuře thrillerovým zpracováním, které tady prostě neumíme. Klobouk dolů Slováci. Zde jste opravdu ukázali, co ve Vás je. Peter Bebjak a Tomáš Maštalír je to nejlepší, co Vaše země má! ()

Galéria (67)

Zaujímavosti (23)

  • Režisér Peter Bebjak sa na margo úspechu vyjadril: „Priznám sa, že som nečakal, že z toho bude až taký boom, ale veľmi sa z toho tešíme. Našim prvotným cieľom bolo nakrútiť film, ktorý by bol nielen divácky úspešný, ale mal v sebe aj artovú stránku, aby zaujal diváka, ktorý si film pozrie v kine, ale oslovil aj festivaly.“ (WalterIK7)
  • V Pravoslávnom kostole sa zvyknú veriaci zdraviť "Slava Isusu Christu" a nie "Pochválený buď Ježiš Kristus" ako môžeme počuť vo filme. (Patrik.Szent)
  • Film mal predpremiéru v Michalovciach. (_Jimmy_)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Andrej Hryc

Zemřel herec Andrej Hryc

31.01.2021

V noci ze soboty na neděli zemřel slovenský filmový, televizní a divadelní herec Andrej Hryc. Bylo mu 71 let. Hryc bojoval od loňského roku s akutní leukémií, informace o úmrtí nyní médiím předala… (viac)

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

17.04.2018

Jubilejní dvacátý ročník mezinárodní filmové přehlídky Kino na hranici, která se pravidelně koná v Českém Těšíně a polském Cieszynie, se blíží. Letos se uskuteční od 27. dubna do 3. května 2018.… (viac)

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (viac)

52. MFF Karlovy Vary

52. MFF Karlovy Vary

08.07.2017

52. ročník Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech před chvílí vyhlásil vítěze cen. A tak nezbývá než se ohlédnout za již proběhnutým festivalem, který navštívilo přes 13 a půl tisíce… (viac)

Reklama

Reklama