Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Írsky farmár Joseph Donnelly (Tom Cruise) vezme po otcovej smrti spravodlivosť a svoj život do vlastných rúk a rozhodne sa hľadať šťastie v „novom svete“. Na ceste do Ameriky ho sprevádza svojrázna Shannon Christieová (Nicole Kidman), ktorej sa priečilo žiť ako bohatej anglickej dáme so stovkami príkazov, zákazov a obmedzení. V Amerike sa chcú ako stovky iných ľudí pokúsiť získať kus vlastnej pôdy. Ružové sny o zasľúbenej zemi sa však veľmi rýchlo roztrieštia o drsnú realitu. Musia žiť v krutých podmienkach a tvrdou si prácou si zarábať na živobytie i cestu do Oklahomy, kde ešte možno získať pôdu. Navyše Joseph musí často tolerovať povznesenú a nadutú povahu Shannon. Napriek tomu zažívajú krátke okamihy šťastia i prehier. I keď sa však jeden druhému páčia, stále nemôžu nájsť k sebe cestu... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (202)

prezdivaka 

všetky recenzie používateľa

Od počátku předvídatelná love story, která využívá všechna klišé a romantické nelogičnosti, což (podle zdejšího hodnocení) zřejmě nikomu moc nevadí. Příběh je spíše pohádkou k pousmání - pokus o zabití statkáře Christieho, souboj - nesouboj, kdy se kulhající Cruise zázrakem ocitne v bryčce mířící k přístavu atd. Legrační jsou i Josephovi boxerské souboje, kdy mu stačí se občas sehnout a poráží o hlavu větší váhové kategorie. Dál příběh plyne jak z pera Dickense. Mladá dvojice si mnoho měsíců ani neřekne, že po sobě touží a předstírají, že jsou bratr se sestrou. Vážně to vyznívalo, jako pohádka pro děti. A to s mrtvým koněm a zkroceným divokým ořem, setkání po třičtvrtě roce uprostřed Ameriky a samotné finále...To už chce silné nátury nebo se musí úplně rezignovat a nějakou věrohodnost. Dobře řemeslně odvedeno včetně hudby Johna Williamse. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Ďalší kúsok zo zlatých deväťdesiatok, kde pre mňa je nezabudnuteľná scéna ako Kidmanka obdivuje Cruisovi vtáka pod lavórom. Vynikajúca hudba – to Írsko z toho priam emituje do priestorov obývačky alebo kdekoľvek ten film budete sledovať. Po presune do slobodnej Ameriky je pekne zobrazená realita doby – na jednej strane pôda zadarmo prilákala množstvo nových imigrantov a to je vo svete unikát. Na strane druhej v uliciach vládne mafia, korupcia, ilegálna činnosť. To všetko v romanticko-dobrodružnom šate. Nemám čo vytknúť. ()

Reklama

aLPaC 

všetky recenzie používateľa

Rona Howarda mám rath, ale tohle velkovýpravné epické dobrodružství mě zase tolik nevtáhlo. Největším kladem je bezesporu nádherná hudba mistra Johna Williamse (sakra ten chlap je novodobej Mozart) a sladká Nicole Kidman. Cruise mi sem tak nějak nepasoval. V jeho roli bych si dokázal představit Piťáka. ()

kubin. 

všetky recenzie používateľa

Nebýt dvou momentů filmu, které jsem nedokázal překousnout, mohlo to být klidně i za pět hvězd, protože zbytek filmu se mi líbil a byly tam některé opravdu povedené momenty. Ovšem celkový dojem mi zkazil hlavně konec, přesněji znovu oživnutí Toma a také bitka s Italem, kterou prohrál kvůli Nicole. Prostě scénář typu všechno vychází, než to holka posere už mě vážně nudí a je pěkně ohraný. Jinak hudba od Johna Williamse jak je jeho dobrým zvykem vlice chytlavá a dá se říct, že poměrně dobrý film. Škoda, mohlo to být i mnohem lepší. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Strieľaš ľudí, šliapeš im po krkoch... keď som ťa videla, pomyslela som si, že by si mi mohol byť užitočný.“ Dávam 60%, ale nedávam ich rád, ale už za pokus o epickosť (kostýmy, výprava, záverečná koňská naháňačka) si ich NAVŽDY A ĎALEKO, dúfajme, zaslúži. Jedná sa o prvý z troch (pred BÚRLIVÝMI DŇAMI a EYES WIDE SHUT) spoločných projektov budúcich niekoľkoročných hollywoodskych manželov Nicole Kidmanovej a Toma Cruisea (ak nerátame ešte napr. horor TÍ DRUHÍ, ktorý Cruise Kidmanovej produkoval). Univerzálne zručný režisér Ron Howard vedľa seba, s pomocou kvalitného kameramana, strihača a hudobného skladateľa, ukladá jeden prekvapivo nevýrazný historický romanticko-dramatický obrázok vedľa druhého. Len občas medzi ne zamieša zábavného Íra Colma Meaneyho alebo vtipnú scénku s kastrólom na intímnej partii. Mne skrátka tieto „americky tupé“ epické kvázi veľkolepé (a finančne drahé) romantiky á la LEGENDA O VÁŠNI nesedia. ()

Galéria (31)

Zaujímavosti (8)

  • Boxerské scény boli natočené v čiastočne zrekonštruovanej stanici v Billings. Opustený Price Club v Billings slúžil aj ako továreň na výrobu gumových kurčiat používaných vo filme. Bordel bol postavený vnútri a požiarne čerpadlá poslúžili na vytvorenie dažďa. (misterz)
  • Pro natáčení Velkého oklahomského závodu o půdu bylo použito 800 komparzistů, 400 koní a 200 vozů. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama