Reklama

Reklama

Koleso zázrakov

  • Česko Kolo zázraků (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Režisér Woody Allen sa so svojim novým filmom vracia do 50. rokov minulého storočia na Coney Island. Plavčík Mickey (Justin Timberlake) rozpráva príbeh, ktorý je možno trochu ovplyvnený jeho bujnou fantáziou. Život Ginny (Kate Winslet) nie je príliš šťastný. Živorí na promenáde, kde jej manžel (Jim Belushi) pracuje ako obsluha kolotoča. Tam ich občas navštevuje manželova dcéra (Juno Temple), ktorá sa otcovi už dávno odcudzila. Klasická situácia, prostredníctvom ktorej Allen odkrýva vrstvu za vrstvou ľudského správania sa a vzťahov. (Magic Box SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (185)

Vyhy 

všetky recenzie používateľa

V případě Zázračného kola se žádný zázrak nekoná. Nějak mě prostě nebavilo dívat se skoro hodinu a půl na jednu problémovou rodinku, která to zas až tak dobře nezahrála. Kate Winslet se musela při potopení Titaniku pořádně praštit do hlavy, jelikož zde jí v devadesáti procentech příběhu bolí hlava a dává vám to zřetelně najevo. Vlastně ani příběhová linka, kdy podvádí svého manžela a snaží se být herečkou jako tenkrát není vůbec zajímavá. K tomu se přidejte jejího synka, jenž má zálibu v zapalování věcí – a to je vše, nic dalšího u něj nečekejte, a Justina Timberlakea, který vám neustále při sledování filmu kouká přímo do očí a vypráví vám stejný příběh, na který se díváte (to kdybyste asi netušili, na co se díváte). Nic jsem z toho filmu nedostal, ani žádný zvláštní pocit se nedostavil. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Ústredné kvarteto podáva viac ako solídne výkony. Hlavnú hrdinku tu stvárnila Kate Winslet. Správanie jej postavy nás často až sexuálne dráždi, ale to bol zjavne účel. Winslet za sebou svojím výkonom zanechá veľkú stopu, čo je možné jedine pochváliť. V úlohe jej milenca a rozprávača sa predstavil Justin Timberlake. Ten, hoci je primárne spevák, ukazuje, že vie aj dobre hrať. Realistická je aj doba, v ktorej sa príbeh odohráva, teda 50.roky 20.storočia v USA. Tvorcom sa ho podarilo dobre stvárniť a vystihnúť, hlavne za pomoci kostýmov a výpravy. Na unikátnosti potom dodáva celé prostredie kolotočov, ktoré prepožičiava príbehu zaujímavý nádych. Na netradičnosť nadväzuje aj akýsi divadelný podtón snímky. Aj keď nám je v pozadí neustále vnucovaný zábavný park na Coney Islande, tak väčšina scén sa odohráva v prostredí malého bytu. Woody Allen so svojím zvláštnym rozprávačským štýlom donúti divákov zamyslieť nad zmyslom príbehu. Táto netradičnosť však nezaujme úplne každého, diváci ho buď milujú, alebo neznášajú. Aj Wonder Wheel je rozporuplné a kombinuje dohromady viac prvkov. Od drámy cez romancu, komédiu a thriller až po art. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

V poslednom čase akoby W. Allen postrádal iskru, tak pre neho typickú v mladšom veku. Príbeh sám o sebe ma nebavil - nudné, klišovité a prehnane banálne. Mne teda to postupné odkrývanie vrstiev ľudského správania vôbec nesadlo. Ale bavili ma herci, teda až na Timberlakea, ktorý tu vyzeral a hovoril akoby sa práve nadýchal toluénu. Najviac ma však oslovila vizuálna stránka snímku a kamera, tá bola naozaj nádherná. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Je dobré si každý rok pozrieť nového Woody Allena. V tomto prípade siahol po deprimujúcej manželskej dráme, kde síce všetko funguje na povrchu, ale pod ním číhajú veľké problémy. Obnažené vnútro rodinných príslušníkov, ktorí si každý žije svoj príbeh, je nekompromisný a dokonca sa mi zdalo, že aj pomenej vtipný, ako to býva u tvorcu zvykom. Prím hraje manželka Ginny, neurotická, žiarlivá a nespokojná žena a cez ňu sledujeme bezútešné riešenie problémov. Herecký ansámbl ( Kate Winslet, Jim Belushi a Justin Timberlake ) je famózny, farby sú príjemne retro nastavené a dotvárajú 50-te roky. ()

Britney75 

všetky recenzie používateľa

U Woodyho jsme zvyklí na tento styl filmů, takže jsem věděla, do čeho jdu, ale nějak se nemůžu zbavit pocitu, že Kate role Ginny vůbec neseděla, její herecký výkon mi přišel neosobní a nezáživný, pro velmi dobrou herečku jako je Kate Winslet byla tahle role víc utrpením, než prožitkem. V Jobsovi předvedla tak kvalitní herecký výkon, že jsem jí to věřila, ale tady to pro mě bylo jen zklamáním. Roli Mickeyho mohl zahrát v podstatě kdokoli, nevím, proč zrovna takový všeumělec jako je JT se zúčastnil něčeho tak jednoduchého. Celou dobu jsem čekala, co z toho vyleze a jak jsem předpokládala, nevylezlo z toho nic, vzdávám to a Allenovky vypouštím z mého filmového světa. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (6)

  • Původně měl mít film název „Bělice z Coney Islandu“. Tento název souvisel s nočním sexem pod dřevěnou promenádou na pláži tohoto ostrova, po němž se prezervativy vyhazovaly do moře. Příliv je pak vynášel zpátky na břeh a říkalo se jim bělice z Coney Islandu. Inkriminovaná scéna ale byla z filmu vystřižena, takže došlo i ke změně jeho názvu na Kolo zázraků. (raininface)
  • Natáčelo se na Coney Island, Vinegar Hill a Brighton Beach v Brooklynu, New York. (willy1)

Reklama

Reklama