Reklama

Reklama

Skryté zlo

  • Česko Skryté zlo (viac)
Trailer 1

Keď sa partia vysokoškolákov nasťahuje do starého domu ďaleko od internátov, ani jeden z nich netuší, že sa v ňom skrýva záhadná bytosť, ktorá nepochádza z nášho sveta. Príde si po každého, kto vysloví jeho meno alebo si naňho len spomenie. Traja kamaráti sa musia pokúsiť zachrániť jeden druhého a zároveň nikomu neprezradiť toto strašné tajomstvo, aby ostatných uchránili od smrteľnej hrozby, ktorá prichádza z temnoty. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (12)

Trailer 1

Recenzie (143)

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Z filmov s podobnou tématikou patrí Bye Bye Man k tým o niečo lepším, aj keď dej je sotva priemerný, svoje úlohy zvládajú herci celkom dobre a kedže sa dočkáme aj očakávaného konca tak priaznivcov béčkových hororov Skryté zlo celkom poteší. Na druhej strane ničím neprekvapí, sú však podstatne horšie horory ktoré majú na čsfd vyššie čísla, takže každý musí posúdiť sám. Hranica 50% je primeraným odrazom kvality filmu. Ak sa dočkáme pokračovania, dúfam že pod režisérskou taktovkou niekoho skúsenejšieho. ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Traja kamaráti sa presťahujú z internátu do obyčajného domu, aby sa mohli sústrediť na štúdium. Keď v dome objavujú záhadné znaky a počujú v noci psa, nevenujú tomu pozornosť, ale čím dlhšie v dome zostávajú, tým viac majú pocit, že sa niečo deje. Prídu na to, že sa stali obeťami Bye Bye Mana, ktorý ich zatiahol do drsnej hry plnej halucinácií, utrpenia a smrti. - The Bye Bye Man je ukážkovým príkladom toho, prečo je tento žáner v poslednej dobe tak podceňovaný. To, keď sa minulý týždeň začali kamarátky rozprávať o tom, že do kín ide tento horor a označili Annabelle za perfektný horor, a pritom ani netušia, čo je The Shining, ma úplne dostalo. Nemám slov, ale toto je zrejme Final Destination pre komerčný horor. PG-13 rating, pričom sex medzi tínedžermi zobrazený byť môže, ale krv môže byť v maximálnej miere zobrazená ako škvrna nakreslená temperkami na stene, katastrofálne digitálne efekty a buď falošné lakačky s prehnaným zvukom, alebo radšej žiadne lakačky. Na druhej strane ale musím oceniť talentované herecké obsadenie, hlavne tú slečnu menom Cressida Bonas, ktorá netuším, kde sa zrazu vo filmovej branži objavila, ale bez akýchkolvek predchádzajúcich skúseností to odohrala dobre. Námet bol velmi zaujímavý, ale vďaka už spomínaným zábranám nedosiahol svoj potenciál. Pre tých 7 miliónov z rozpočtu by sa našlo 10 indie projektov, ktoré by si to zaslúžili ovela viac, ale ten, kto do tohto investoval, asi v matematike velmi dobrý nie je. + Doug Jones + herec z Stage Fright a Ouija + herec z Scream Queens + herec z Hush + herečka z Disturbia a Frankenstein ()

Reklama

tron 

všetky recenzie používateľa

Takto. Fascinujú ma hororové urban legend. Táto nie je zrovna dvakrát fenomenálna, ale na jej základe by sa napriek tomu dal nakrútiť pôsobivý, znepokojivý „súčasný“ horor á la Candyman. No... nepodarilo sa. Retrospektívny prológ má niečo do seba, ale potom nás čaká nepochopiteľná hodina a pol, ktorú strávime v nudnom starom dome a v spoločnosti troch nudných tínedžerov. Plno mdlých vízií, nudných snov a tucet halucinogénnych pasáží, vinou ktorých zaspávate, pretože ste už pred hodinou rezignovali na presvedčenie, že vás tento horor zaujme. Hrdinka je sexi a samotný „bye bye man“ nie je úplne blbý nápad (ale prevedený strašne nudne ako chlap v kapucni, wtf???), ale inak je to ozaj hrozná chujovina, ktorá nie je taká blbá, až je vtipná, ale je proste len nudná, o ničom a už po 20. minútach budete unudený na pokraj smrti alebo aspoň psychického kolapsu vášho organizmu (až na Carrie-Anne Moss v úlohe detektívky a to už je čo povedať, ak túto mimoriadne slabú herečku hodnotím ako jeden z minima kladov nejakého filmu). Tento scenár som videl už asi 90krát, len sa postavy inak volali. Preto volím radikálne hodnotenie 20%. Na tomto filme nie je prakticky vôbec nič zaujímavé/pozerateľné. Je mi jasné, že si ho aj tak pozriete, ale potom si poviete „šak tron to hovoril“. ()

hous.enka 

všetky recenzie používateľa

Zpočátku to všechno vypadá skvěle: dobrý nápad, poměrně dobré provedení, kdy všechno vlastně jen tušíte (mince, dvířka, kápě)... Jenže pak se ukáže... a já dala ovládání hlasitosti na minimum a děkovala bohu, že nesedím v kině. A proč tedy tři hvězdy, když jsem se při filmu bála (což podle mě má horor způsobovat)? Protože je to všechno ve stejném rytmu jako Wanovy Conjuring nebo Insidious... Navíc mi chybí vysvětlení, odkud se Bye Bye Man vzal. The Bye Bye Man neurazí, nenadchne a pokud bych ho viděla v kině, hodnotila bych možná o hvězdu výš, protože by mě strhla atmosféra. Takhle s možností stažení hlasitosti je to takové na půl cesty. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Totálne premárnený potenciál inak skvelého nápadu. Bye Bye Man mohol byť perfektný mysteriózny horor so slušným mytologickým základom no nie je to v podstate nič. Úvod a navodenie atmosféry záhady okolo tajomného vraždiaceho besnenia ešte ušiel, no ďalšie postupné odkrývanie legendy o Bye Bye Manovi mi prišlo také až moc teenegerovské a naivné. Hororové prvky radšej nespomínam, CGI psík mi skoro vypálil žltú škvrnu na sietnici. Hlavný bubák bol tiež len na smiech, svojho času napr. Alice Cooper bol strašidelnejší. Celkovo to nestačí ani na ten priemer. 40/100 ()

Galéria (36)

Zaujímavosti (5)

  • Obyčajnými mincami docielili pohľad "Bye Bye Dog-a". (Ltblue)
  • Carrie-Anne Moss (detektívka Shaw) musela scenár čítať s prestávkami, pretože bol pre ňu príliš strašidelný. Navyše herci a štáb odmietli záporáka (Doug Jones) na pľaci oslovovať "Bye Bye Man". (Marceloo)
  • Podle autora Roberta Damona Schnecka byl skutečný Bye Bye Man údajně slepý albino narozený v Louisianě někdy ve 20. letech 20. století. (Pajkenzi)

Reklama

Reklama