Reklama

Reklama

Nate Foster (Daniel Radcliffe) je mladý vzdelaný idealista, ktorý sa rozhodol nastúpiť do FBI ako analytik, aby bojoval proti zahraničným teroristom. Nate čoskoro pochopí, že teroristické útoky, ktoré odhaľuje, sú často falošné a majú dva ciele - upokojiť vystrašenú verejnosť a splniť plán. Keď jedného dňa objaví pašovanú dodávku cézia-137, ktoré je možné využiť pri výrobe špinavej bomby, podelí sa so svojím poznatkom s agentkou Angelou Zamparovou (Toni Colletteová). Šéfka je presvedčená, že ide o akciu domácich neonacistov, a poverí Natea, aby medzi nich prenikol v utajení. Nate infiltruje nebezpečnú teroristickú skupinu, ktorá je odhodlaná vyčistiť krajinu šírením smrti a skazy. Stane sa jedným z tých, proti ktorým bojuje. (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (126)

flyboyeda 

všetky recenzie používateľa

Timto filmem spolecne se Swiss Army Man pro me Daniel Radcliffe oficialne prekrocil stin Harryho Pottera. Dobre jsem se bavil, prima atmosfera, gradace, scenar, hudba i cast. Urcite stoji za to si vyhledat dokumenty o realnych souvisejicich tematech a postavach. Dava to filmu zcela novy rozmer. Film mi pripomnel skvely snimek The Believer. Soude dle komentaru nize zustane film spise nedoceneny... ()

MatejNosal 

všetky recenzie používateľa

Celkom slušný snímok o infiltrovani medzi teroristicku skupinku nacistov. Miestami napínavé no koniec som čakal viacej vygradovaný, moc rýchlo sa to skončilo. Poterova šéfka čo po celú stopaž filmu nechutne žváchala žuvačku!! Ked si niekto vo filme zaslúžil po papuli bola to práve ona. Samotný Poter ma zase vytáčal svojim "spráskaný pes" kukučom. (60%) PS: zrovna tento film je 88 film ktorý komentujem to nemôže byť náhoda. HH ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Celkovo sa v snímke Imperium spojuje niekoľko vecí, ktoré nás zaujmú a prinútia si ho pustiť. Jednak je to samozrejme Daniel Radcliffe v hlavnej úlohe, pretože nás zaujíma, ako sa vysporiada s niečím diametrálne odlišným od Harryho Pottera. Po druhé sú to námet neonacizmu a práca federálnej polície, ktoré sľubujú vzrušujúce predstavenie. Impériu sa podarí vypracovať aj pár chvíľ napätia, podkreslených hudbou, ktorá zaslúži pochvalu. Výborne zahraný komorný thriller s jedným z najkontroverznejších tém aké sme tu ten rok mali. Scenár si síce dovolil nejakú tú slepú uličku, ale skúsenejší divák sa zmiasť nenechá. Ale aj napriek istej šablonovitosti film šlape ako po masle a po celý čas drží tempo a sem tam prichádza aj s napätím. Radcliffe sa už pomaly zbavuje svojho zaškatulkovania a vyberá si čím ďalej tým viacej zaujímavejšie úlohy a pritom zatiaľ ani jednu z nich nepokazil (narážam hlavne na Horns 2013). Ako jeden z mála filmov si ho pamätám aj po pár týždňoch, čo beriem ako určitý faktor kvality a preto ho doporučujem. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Plusy: presvedčivý Daniel Radcliffe, dobré typy hercov stvárňujúcich skinhedov, agentov FBI a rasistov (byť mocným hollywoodskym producentom, obsadzujem Chrisa Sullivana do každého tretieho filmu) a dosť napínavé okamihy, kedy tuhne krv v žilách. Mínusy: viaceré postavy a dejové línie šumia do stratena a nakoľko je scenár dosť podriadený realite, odpyká si to napríklad finále, ktoré je veľmi komorné (ale nakoniec možno, svojím spôsobom, o to napínavejšie). ()

movieband 

všetky recenzie používateľa

V Radcliffově post-potterovské éře se najde víc filmů, které zahrál líp, ale i tak bych Impérium neřadil vyloženě k těm špatným snímkům. Lehce nadprůměrný možná, ale i tak bych se přikláněl k názoru, že pokud si na film kdy vzpomenu, tak to bude právě kvůli Radcliffovi, protože si mimo něj nedokážu s filmem spojit nic, tak pamětihodného. Za svůj čas film ale film stojí. ()

Galéria (20)

Zaujímavosti (3)

  • Na scénaři se podílel i agent FBI, na jehož příběhu je film založen - Michael German. (LilyDeLarge)
  • Produkce k pohybu mezi lokacemi používala kolo. Po skončení natáčení kolo podepsal hlavní hrdina Daniel Radcliff (Nate Foster). Kolo nakonec bylo prodáno v aukci za 2000 dolarů. (LilyDeLarge)
  • Natáčanie filmu začalo 20. septembra 2015 v Hopewell, v štáte Virgínia a pokračovalo na ďalších miestach tohto štátu do 7. októbra 2015. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama