Reklama

Reklama

Disaster Artist

  • Česko The Disaster Artist: Úžasný propadák (viac)
Trailer 3

VOD (1)

Skutočný príbeh o vzniku a nakrúcaní kultovej filmovej klasiky režiséra Tommyho Wiseaua filmu The Room (2003), označovanej ako jeden z najhorších filmov všetkých čias, ako „Občan Kane zlých filmov“. Disaster Artist je príbehom dvoch outsiderov, idúcich za svojim snom. Keď ich svet odmietne, rozhodnú sa nakrútiť svoj vlastný film – ktorý je však kvôli neúmyselne vtipným momentom, príbehovým zvratom či zlým hereckým výkonom – hrozne milou a zároveň príšernou komediálnou drámou. (Continental film)

(viac)

Videá (5)

Trailer 3

Recenzie (297)

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa, ktorý som videl snímok o ktorom toto dielo vypovedá, má toto všetko pridanú hodnotu. Jeden z najväčších majstrštykov v celej filmovej histórii, dostal vlastnú filmovú biografiu. A to biografiu v plnej poľnej, plnú vynikajúcich hereckých výkonov a skvelej remeselnej práce. Ak ste THE ROOM nevideli, bude to pravdepodobne pre vás iba nejaká priblblá komédia o natáčaní nejakej kraviny. Ale ak ste ho videli, budete okúzlení. ()

Tuxedo 

všetky recenzie používateľa

Naprosto sterilně odvyprávěné, vršící jednu povinnou scénu za druhou. Oproti knize, podle které byl The Disaster Artist natočen, zde chybí perspektiva Grega Sestera, jež dodávala potřebný kontext in medias res situacím a především poměrně věrohodně interpretovala zdánlivě nesmyslné Wiseauovo chování. The Disaster Artist trpí podobnými nedostatky jako The Room (zbytečné vedlejší postavy, nenavazování scén), aniž by to režie nějak reflektovala, a je mnohem méně úsměvnějším zážitkem než onen hrůzostrašný originál. Oscarové řeči jsou velkou bublinou. ()

Reklama

classic 

všetky recenzie používateľa

Všestranný James Franco nakrútil obdivuhodnú POCTU jednému z najhorších režisérov všetkých dôb, pričom toto prvenstvo s veľkou pravdepodobnosťou patrí inému kolegovi, v súčastnosti už nebohému Edwardovi D. Woodovi Jr. , o ktorom Tim Burton s Johnny Deppom nakrútili v polovici 90. rokov, 20. storočia - mimoriadne majstrovský film o filme. „Legendárny snímok” THE ROOM z roku 2003, ktorý TOMMY WISEAU režíroval, napísal mu scenár, produkoval ho a hral v ňom hlavnú postavu Johnnyho, patrí medzi kultové, keď mu prilepili známku : „Je tak strašne zlý, až je tým pádom dobrý” , neviem presne, ako sa to popisuje ( nazýva ), ale niečo na tento spôsob. Podotýkam, že som ho zatiaľ ešte nezhliadol. Jim sa podujal priblížiť vznik filmu, t. j. BEHIND THE SCENES o tom, ako sa nakrúcalo... Vôbec si vzal pod čepiec autobiografiu samého seba v prvotnom zdržiavaní sa v San Franciscu, keď v divadle stretáva „potenciálneho” herca Grega Sestera, ktorí túžia byť, ako slávny James Dean, a tak sa vydávajú do srdca filmu do Hollywoodu v Los Angeles, v štáte Kalifornia, kde chcú spraviť dieru do sveta. O pár rokov neskôr sa zhodnú na tom, že si nakrútia vlastný film, ktorý bude financovať Tommy a Greg si v ňom taktiež zahrá... A o tom bude celé nasledujúce dejstvo + filmová premiéra. Vychutnávam si, keď sa pozerám na dva filmovacie štáby v jednom momente, čiže na mysli mám : FILM O FILME. Medzi moje vychýrené patria jednomyseľne : Sunset Boulevard, Spievanie v daždi, či Americká noc, alebo aj spomínaný Ed Wood. I Franco to zvládol bravúrne a jeho herecký výkon by som prirovnal k tomu Oldmanovmu zo zachytenia postavy Winstona Churchilla v snímku Najtemnejšia hodina. S mladším bratom Jima, je to fakt na zamyslenie. To je presne to isté, ako tatko Clint Eastwood a synátor Scott Eastwood. Podoba niekedy nie je všetko ! Viac - menej, prišiel som si na svoje, a cítil som sa pritom, ako ryba vo vode, alebo občas ako kapor na vianočný stôl... ()

emma53 

všetky recenzie používateľa

Rvala bych si vlasy a odvezli by mě do psychiatrické léčebny, kdybych měla točit film s Tommym, ale konec byl nečekaným zúročením a to myslím pro všechny, kterých se to nějak týkalo, včetně hlavní dvojky. Snad dám někdy i The Room, protože James Tommyho dokonale napodoboval, za to tleskám !! Takže jaký musí být originál? ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $10miliónovTržby USA $21,120,616Tržby Celosvetovo $29,820,616▐ James Franco je exot, tak sa nečudujem že sa do takého niečo pustil. Mne ale proste toto nesedí, chyba mi tam ľahkosť, trefnosť, skutočná zábavnosť, správny nadhľad. /25%/ ()

Galéria (18)

Zaujímavosti (14)

  • Film si vyslúžil "standing ovation" po premiére na filmovom festivale SXSW v marci 2017. (belinko)
  • Po záverečných titulkoch nasleduje krátka scénka. (ČSFD)

Súvisiace novinky

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

Na Zlaté glóby vyrazí Spielberg i Nolan

11.12.2017

Jak určitě víte, filmové ceny většinou není zas tak těžké předpovídat. Letošek ale bude jiný, jelikož zatím nemáme žádného velkého favorita, což názorně předvádějí nominace na 75. Zlaté glóby. Kdo se… (viac)

Reklama

Reklama