Reklama

Reklama

Zabudnutá minulosť môže byť niekedy riadne nebezpečná! Na vlastnej koži sa o tom presvedčí i pôvabná učiteľka Samantha Caineová (Geena Davis), ktorú pred ôsmimi rokmi našli postrelenú, tehotnú a v bezvedomí na pláži pri New Jersey - a odvtedy sa na nič zo svojej minulosti nepamätá! Dnes má nový život, temer osemročnú dcérku Caitlin (Yvonne Zima), skvelého snúbenca Hala (Tom Amandes) a je tu ešte niekto... Ach áno, súkromný detektív Mitch Hennessey (Samuel L. Jackson), ktorého si najala, aby pátral po jej minulosti! Krátko nato, ako sa doslova na pár sekúnd objavila v televízii vo vianočnom programe, ju totiž v jej dome prepadol neznámy muž, ktorý ju ale zjavne pozná a má s ňou evidentne nedoriešené účty! A akoby to nestačilo, vo chvíli ohrozenia života ho Samantha na svoje prekvapenie absolútne profesionálne zabije! V rovnakom čase objaví Mitch stopu, ktorá by mohla objasniť jej stratenú minulosť. Po ďalšom pokuse o jej zabitie Samantha zistí, že v skutočnosti sa volá Charlie Baltimoreová a že roky pracovala ako elitná vládna agentka a nájomná vrahyňa!. Doba sa však zmenila a pre svojich bývalých zamestnávateľov sa náhle stala hrozbou... Lenže zabiť ju nie je také jednoduché, ako by sa spočiatku zdalo, a tak vrahovia vyslaní jej bývalými šéfmi unesú jej dcérku! To je však najväčšia chyba, akú kedy vo svojich úbohých životoch urobili: Charlie je totiž odhodlaná Caitlin zachrániť za každú cenu – a spolu s Mitchom rozpúta malú súkromnú vojnu, ktorú nikto z bandy zabijakov nemôže prežiť... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (272)

IQ Tiqe 

všetky recenzie používateľa

Akční filmy z 90. let, tohle je pro mě olsschoolová klasika. Myslím tím styl, jinak tenhle film vidím dnes (2010) prvně. Prim hraje jasné uvedení do děje, jednoduchost, přímočarost a spád. Jo, má i svoje mouchy, pár lidí, co se na ně kulky zrovna dvakrát nelepí a zrovna jednoduchost tu je místy na škodu, ale mě tohle provedení ke štěstí stačí. Bývalé agentce-zabijáku se po osmileté amnézi vrátí paměť a začne ukazovat světu, a hlavně těm, kteří ji chtějí odklidit, na jaké všechny kousky nezapomněla, o tom a o Geeně to je! 74% ()

Melies 

všetky recenzie používateľa

1 / 10 Takže si to zhrňme: Samuel L. Jacson je celkom v pohode, Geene Davis má charizmu asi ako menzes počas svadobnej noci, réžia Rennyho Harlina nemá šťavu, šmrnc a štýl, hudbu som ani raz nezachytil, čo znamená, že nie je ani vyslovene zlá, ale ani dobrá (bola tam vôbec?), a scenár... no, scenár... tu zacitujem bývalého spolužiaka: "Je to tak plytké, že aj miska je oproti tomu džbán." Koniec citátu a komentáru, ďakujem za pozornosť. ()

Reklama

igi B. 

všetky recenzie používateľa

Možná trošku zbytečně dlouhá oddechovka na dobrou noc... ;-) . . . Žel bohu však krom Harlinovy žánrově dobře odvedené rutinně akční práce nic víc... Tak ještě že je ta neděle a blíží se půlnoc. A ani nemusej bejt vánoce... - - - - - (Poprvé viděno před lety na velkém plátně, v repríze oddechnuto 22.3.2009 na tv Prima, komentář zde dobře mnohý - 22.3.2009) ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

TV NOVA svým zařazením filmu na 22:40 a plánovaným skončením v 0:55 s reklamním dvacetimunový časovým posunem skutečným skončením v 1:25, byla fakt stylová. Ten film byl skutečně velmi dlouhý akční polibek na dobrou noc. S vypjetím všech sil jsem se dodíval a rozhodně nelitoval. Zdařilé akční scény mě vždycky odradili od klimbání. Navíc některé hlášky hlavně v podání Samuela L. Jacksona byli osvěžující více než energetický drink co jsem pochlastával. Geena Davis mě tam sice nesedla, ale jsem gentlaman a dělám, že to nevidím. Po dvou hodinách dlouhého líbání jsem usínal s pocitem dobré noci. ()

BoPo 

všetky recenzie používateľa

Prvá polovica filmu dosť podarená. Bohužiaľ k záveru išli dojmy dosť dole. Ale vždy znova rád pozriem na to, ako sa Samantha Caine postupne mení na Charly Baltimore. Pre mňa jedna z najviac nezabudnuteľných/najobľúbenejších ženských postáv. No a Samuel L. Jackson odviedol svoje kvalitné pricmrdávanie. ()

Galéria (75)

Zaujímavosti (29)

  • Při rvačce, která se odehrává okolo 99. minuty, je Charlie (Geena Davis) zraněna na pravém boku. Když si však později ránu prohlíží, má sřám na boku levém. (Terva)
  • Vo videu vidíme, že predvoľba pre Niagarské vodopády je 315. Skutočná predvoľba je 716. O tom, že ide o inú lokalitu svedčí aj fakt, že v skutočnosti neexistujú žiadne kopce vedľa mostov vedúcich k Niagarským vodopádom, ako je to znázornené vo filme. (Arsenal83)

Súvisiace novinky

Smrtonosný skaut Tony Stark?

Smrtonosný skaut Tony Stark?

11.02.2011

Jon Favreau se vykašlal na Iron Mana 3 a raději natočí rodinnou fantasy komedii z Disneylandu Magic Kingdom. On tvrdí, že ho tahle látka naplňuje víc, zlí jazykové mají za to, že se skrblíci z Marvel… (viac)

Jack Black je nový Bourne

Jack Black je nový Bourne

04.10.2008

Popřípadě Samantha Caineová, pokud si vzpomínáte na Harlinův Dlouhý polibek na dobrou noc. Ano, i Jack Black se jednoho rána probudí na pláži (aby to mělo větší říz, je to pláž na pobřeží Kuby) a… (viac)

Delší polibek a návrat Škorpióna

Delší polibek a návrat Škorpióna

18.06.2007

Z kalných vod Hollywoodu se zcela nečekaně vynořila pokračování dvou áčkově se tvářících béček, která má nejeden uživatel ČSFD na svém seznamu provinilých slastí. I když, u toho prvního se to v… (viac)

Reklama

Reklama