Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hriešne bohatá Florence Foster Jenkins (Meryl Streep) je v roku 1944 na výslní vrcholu newyorskej spoločnosti. So svojím manželom a manažérom v jednej osobe, St. Clair Bayfieldem (Hugh Grant), veľkorysým patrónom klasickej hudby, zahŕňajú mestskú smotánku výberom slávnych operných árií v podaní samotnej božskej Florence. Jediným nedostatkom jej vystúpení je skutočnosť, že Florence nielenže nedokáže udržať pri speve melódiu, ale jej hudobné nadanie a hlas sú jednoducho príšerné. Takúto drobnosť však dokáže dobrý milujúci manžel vyriešiť. Bayfield udržuje svoju Florence v presvedčení, že jej spev je priamo nadpozemsky krásny. A tak Florence vždy spieva pre starostlivo vybrané a zaplatené publikum, či veľmi lojálnych priateľov. Povzbudená svojimi úspechmi, Florence sa rozhodne splniť si celoživotný sen: vystupovať v Carnegie Hall. Vo svojej neskrotnej štedrosti rozdá na svoj chystaný koncert tisíce vstupeniek veteránom vracajúcich sa z vojny. Bayfield, ktorý ju láskyplne chráni pred krutou pravdou, musí čeliť najťažšej výzve svojho života... (Magic Box)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (271)

salisbury 

všetky recenzie používateľa

Božská Meryl rozvlnila svůj hlas do operní falše a Florence na plátnech kin povstala jak Valkýra v úžasnou podívanou. Herecké trio v seskupení Streep, Grant a Helberg bylo opravdu výtečné, spoluladilo krom zmíněného zpěvu naplněného děsivým kvílením a já si vychutnával každý hlt tohoto citlivě vtipného dramatu za neustálého tikotu metronomu. Inspirací filmového opusu je skutečná událost, která naučila lid si pevně svírat ušní dutiny, aby náhodou díky Božské Florence nedošlo k jejich destrukci a necitlivému zahlušení. Naštěstí film mi žádnou destrukci nezpůsobil, ba naopak mě příjemně po duši pohladil. ()

Rosaviva 

všetky recenzie používateľa

Po francouzské Marguerite jsem tomuhle skoro ani nechtěla dát šanci, jenže to herecké obsazení bylo až příliš lákavé, takže jsem to zkusila a nelituju. Bylo to všechno, v co jsem doufala, že bude onen francouzský film. Bylo to svižné, vtipně napsané a hlavně skutečně dobře obsazené, všichni tři hlavní hrdinové to zahráli skvěle a pro mě byl největším překvapením Simon Helberg, kterého jsem si snad užila úplně nejvíc. Až jsem si na konci filmu ale říkala, jestli si Meryl nezničila natáčením hlas (a jak se vůbec dá zahrát, že někdo neumí zpívat, když to ve skutečnosti umí, je záhada, klobouk dolů). Zasloužené 4* ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavé, čo všetko je v živote možné, každá absurdita je reálna. Zároveň ma to núti uvedomiť si, že na tomto svete nie nič nič tak hlúpe, aby to nemohlo byť pravdivé - každá minca má dve strany. Florence síce nevedela spievať, no v konečnom dôsledku jej spev môžme aj tak považovať za umenie. Umenie je totiž abstraktný pojem, kde niekto má rád makové a iný zas orechové. Dejová linka síce moc nenadchla, ale potešila ma výprava, kostýmy a už tradične výborná Meryl Streep, pričom emotívny koniec bol dôstojnou bodkou. Lepší priemer. 65/100 ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

Mám tetu. Rada spieva. S Florence by si mohla, čo sa týka hudobného hluchu, podať ruku. Akurát nemá dosť peňazí, aby si zaplatila vydanie platne a vypredala Lucernu. Florence má dedičstvo. Má aj oddaného muža, ktorý pre ňu urobí prvé-posledné. Pretože si za jej peniaze obstará i trvalý pobyt pre milenku. Okrem toho sponzoruje hudobníkov, ktorí mali vždy hlboko do vrecka. Možno im je kadečo smiešne, no za vhodný honorár bez problémov zahrajú divadlo. Manžel aj zariaďuje žene koncerty. Každý sa na nich nadchýna nad, v skutočnosti príšerným škriekaním božskej speváčky - jeho manželky. Len aby niekto nevyriekol nevhodnú poznámku. Ktorou by v skutočnosti odkryl trpké poznanie o muzikálnom dreve v tele ženy. Niečo je vždy za niečo. Bezproblémové nažívanie s frajerkou za sústavné vytváranie falošného pozlátka pre tú, ktorá takýto spôsob života svojimi peniazmi umožňuje. A predlžuje si ním aj prežívanie pri súčasnom nakazení nebezpečnou chorobou. Za peniaze si človek skutočne môže dovoliť takmer čokoľvek. Aj v umení. Poznámka: Stačí si pozrieť stovky hodín koncertov prudko netalentovaných muzikantov/spevákov a speváčiek v najsledovanejších časoch obľúbených televíznych kanálov. ()

Lyli 

všetky recenzie používateľa

Nezáživné. Ano, když Florence zpívá, žasnete. Je celkem smutné, když někdo žije svůj život v bludu a okolí vše předstírá. Je mi jasné, že ona jemná květinka by neustála cokoliv jiného, ale točit o tom film.... Inspirativní pro mě dáma bez hudebního sluchu není, i když nejspíš tvůrci doufali právě v tohle. ()

Galéria (90)

Zaujímavosti (25)

  • Film je inspirován skutečným příběhem Florence Foster Jenkins, nejhorší zpěvačkou všech dob. (Zdroj: Bioscop)
  • Alma mater Florence Foster Jenkins (Meryl Streep) byla Moravian College, soukromá vysoká škola svobodných umění v Pennyslvánii. Byla založena roku 1742 potomky českých reformátorů – Moravany, je šestou nejstarší vysokou školou v USA a první, která vzdělávala ženy. (kenny.h)

Súvisiace novinky

Startuje Best Film Fest

Startuje Best Film Fest

14.12.2016

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (viac)

Reklama

Reklama