Reklama

Reklama

Koza

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Cesta bývalého olympijského boxera za jeho poslednou prehrou. Bývalý olympionik, boxer Peter Baláž, prezývaný Koza, býva so svojou družkou Mišou v gete pre sociálne prípady. Žijú zo dňa na deň a stále sú bez peňazí. Miša nečakane otehotnie a je rozhodnutá nechať si dieťa vziať. Núti Kozu, aby zohnal peniaze na potrat. Koza, ktorý už dlhšie netrénuje, sa rozhodne opäť vstúpiť do ringu, aby zarobil a zmenil Mišine rozhodnutie. So svojim manažérom Zvonkom sa vydávajú na "turné", v ktorom nejde o víťazstvá, ale o to, koľko úderov dokáže Koza zvládnuť.
Vo filme vystupuje Peter Baláž, účastník OH v Atlante, a v úlohe trénera Ján Franek, účastník OH v Moskve. (ASFK)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (75)

stuntmanMIKE odpad!

všetky recenzie používateľa

No... co povedat o Koze. Pribeh cigana, ktory si kedysi zaboxoval v Atlante bez velkeho uspechu a skoncil tam, kde sa na pologramotneho primitiva patri... Za par susnou si nechava rozbit hubu, kde ho do toho vsetkeho ojebava nejaka lopata z kovosrotu. Ja by som aspon jednu hviezdu dal... ale vo filme su 3 postavy, ktore daco hovoria... Cigan, pre ktoreho je zosmolit rozvitu vetu rovnaky boj ako pre Mariku Gombitovu chodit po schodoch. Lopata z kovosrotu "Zvonko" rozpravat pre istotu nevie...len mrmle nieco po rusnacko-vychodniarsky a rozumiet bolo len slova kokot a pica... inak ani hovno. A posledna postava, ktora to mala zachranit bol boxersky trener. Jediny problem bol, ze kedysi boxoval aj on...ma uplne mrtvu hornu peru...nema zuby a je imrvere najebany. Takze vlastne... film je o troch socialoch v jednej starej dodavke, ktorym nie je rozumiet...Pozdravujem Madsebendera, ktory nesklamal a dal tejto "pecke" s oscarovym scenarom a dialogmi plny pocet... pointu filmu ani spominat nebudem... nebola... ()

Davies182 

všetky recenzie používateľa

Jestli jste někdy nadávali, že koukáte na film, kterej má přehršel uměle(cky) natahovaných záběrů, pusťte si Kozu - to jeden hned vystřízliví a najednou je každej film zběsile sestříhanej. Koza rve plus pět vteřin navíc do každýho filmovýho okýnka! Parádní drama na odbíhání k ujídání zásob z lednice. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Bol som zvedavý ako je na tom slovenský film. I. Ostrochovský má talent, film natočil v pokľudnom tempe s dlhými zábermi s minimom strihu. To bolo fajn, až na to, že niektoré zábery mohli byť o niečo kratšie. Dej filmu je príliš jednoduchý bez nejakých vedľajších liniek a stopáž 75 minút je až -až. Dialógov je málo a už to býva klasika v nízkorozpočtových filmoch, ale dialógy boli hrozne nezrozumiteľné, fakt hrozne. Paradoxne tento film dostal cenu Slnko v sieti za zvuk. Ano, zvuky ako také boli dobré, myslím mimo dialógov, ale rozhovory boli nezrozumiteľné. Je to aj postavami, ktoré si mumlú popod nos, neartikulujú, šušlú a už pri tejto vysokej nezrozumiteľnosti si ešte k...t strčí do papule cigaretu...To už potrebuje titulky i Slovák...Toto sa jednoducho nesmie stávať, aby film v rodnej reči bol nezrozumiteľný. To je potom samé "čo povedal?" , "Nič som mu nerozumel..." Som zvedavý ako to dajú na ČT2. Výkony v norme, Zvonko Lakčevič bol typovo dobre obsadený a ak popracuje na artikulácii, mohol by v iných filmoch slušne zapadnúť medzi slovenskú hereckú "elitu". Záver trochu predčasný, film celkovo umelecky ladený, ale ako tragikomédia to celkom ušlo. Scéna s nakupovaním chrániču do zubov v bare ma pobavila. 60%. ()

lena60 

všetky recenzie používateľa

Po skončení projekce jsem měla pocit jako kdybych dočetla dvě nové sportovní povídky od Oty Pavla. Dva bývalí olympionici. Dva boxeři. Peter Baláž reprezentoval Slovensko na OH v Atlantě 1996. Ján Franek získal bronzovou medaili na OH v Moskvě 1980. První z nich živoří v cikánském ghettu v Žilině. Z druhého se načas stal bezdomovec. Smutné příběhy. ()

HarryBlock 

všetky recenzie používateľa

Po druhom pozretí uznávam, že je to ďalší slovenský pseudohumanizmus. Na rozdiel od takej Epizody zo zivota zberača železa je tu hlavná motivácia hrdinu vymyslená tak, že prvoplánovo apeluje na naše city. S hrdinom musíme súcitiť až sa z toho stáva také gýčové dojímanie sa nad vlastným dojatím. Predvídatelnosť príbehu a nelogickosť niektorých situácií tomu tiež nepomáhajú. Koza síce pôsobí v niečom konzistentnejšie ako väčšina slovenských sociálnych drám, ale nedokáže sa zbaviť typyckých neduhov, ktoré sú zakorené hlboko v slovenskom mužsko-režisérskom rožmýšľani o filme. ()

Galéria (7)

Zaujímavosti (16)

  • Pôvodný zámer tvorcov bol o Balážovi nakrútiť iba dokumentárny film. (Zdroj: SME) (hippyman)

Reklama

Reklama