Reklama

Reklama

VOD (1)

Uprostred svadby unesie drak princeznú Miroslavu na svoj zámok na ostrove. Princezná stratila všetkých svojich blízkych aj ženícha a teraz sa nachádza v spoločnosti krásneho Armana. Ale kto to je a čo robí na ostrove? Miroslava to zistí, ale bude neskoro. Zamilovala sa totiž do človeka-draka a pochopí, ako veľmi láska môže bolieť. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (207)

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Na ruské pomery ide o nevídanú megapecku. Teda neviem ako je na tom Ruská kinematografia ale keď o nej hovorím živo sa mi vybavuje Mrázik a to bol teda mega bulshit. Toto je film z úplne iného súdka ma celkom sympatických hereckých protagonistov a čuduj sa svete aj celkom pekný a pútavý príbeh o láske zrade a hľadaní vnútornej pravdy, keď k tomuto všetkému pridáme ešte špeciálne efekty, ktoré vyšli na nosiče v BD aj v 3D ide o vážny skok vpred a pre mňa osobne ide o ponaučenie, že nemám súdiť knihu podľa obalu. Zo všetkého čo bolo vo filme možné zhliadnuť sa mi najviac páčil drak, pre filmárov nie je jednoduché vytvorenie draka presvedčili sme sa o tom už mnohokrát spomeniem iba pár chabých pokusov ako napríklad Dračie srdce či film podľa rovnomennej knižnej predlohy Eragon, kde draci pôsobili ako kone s krídlami a nie ako majestátne zvieratá z ktorých má vyžarovať rešpekt. Dračiemu princovi sa to podarilo a patrí mu teda odo mňa veľká vďaka a snáď si s toho generácie vezmú príklad. 74% ()

ti88na 

všetky recenzie používateľa

Teda, takú krásnu fantasy romantiku som už veľmi dávno nevidela a moje srdce plesalo od samého začiatku až do konca. Krásne vizuálne zvládnutá fantasy o drakom unesenej princeznej ženíchovi rovno z povrazu. Naozaj sa tomu dá vyčítať len to, že film neponúka žiadne dejové prekvapenia, podobné zápletky sme už videli veľmi veľa krát, záleží skutočne len na kvalite spracovania, a tu sa to ruským filmárom veľmi podarilo. Dvaja hlavný hrdinovia boli mimoriadne sympatickí, a tak som im držala všetkých 10 prstov, hoci som aj vedela, že im to vyjde. Vyzdvihnúť musím hudbu, ktorá bola nádherná a film dvíhala o level vyššie. Dračia nevesta je vydarená rozprávka, ktorej sa rozhodne oplatí dať šancu. ()

Reklama

mahler 

všetky recenzie používateľa

Velký červený (tady teda černý a ohnivý) drak a žena oděná Sluncem - z jedné poloviny krásná ruská pohádka která má řadu parádních scén, nápaditou výpravu (vesnice, obrovská kostra), fajnového CGI draka i jeho prťavého nerudného kámoše - z té druhé sice sympatické ale trochu dřevěné herce z modelingové agentury které párkrát prožene řadou pořádně kýčovitých scének. Ale co ... ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Od Ruskej fantasy o unesenej dievčine som síce čakal niečo trochu iné, výpravnejšie a vlastne aj drsnejšie, ale aj toto prevedenie mi až prekvapivo výborne sadlo. Väčšinu času si film vystačí s dvomi postavami na pomerne malej ploche, kde síce dej neprinesie nič nové, pričom celé mi to prišlo tak veľkolepé a zároveň komorné, ale aj tak sa mi táto romantika ozvláštnená fantasy štýlom veľmi páčila. Obe hlavné postavy sú nadmieru sympatické a hlavne očarujúca mladá princezná, takže pri tom ich postupne vznikajúcom vzťahu som im fandil, nájde sa tu plno skutočne pekných scén a nesie sa to v perfektnej rozprávkovej atmosfére, na čom má ale veľký podiel aj krásna hudba a pesničky. Efektov je tu nespočet, vlastne celý film je jedno veľké digitálne divadlo, ale tu mi to vôbec neprekážalo. Aj tak sa tu efekty nevyužívajú na akčné sekvencie, ak si odmyslím tých pár krátkych scén s drakom, tak tu vlastne žiadne nie sú, ale hlavne na zaujímavé lokácie a samé príjemné momenty. A tak ani režijne tu nič vytknúť nemôžem, v rámci žánru sa to už snáď ani lepšie zvládnuť nedalo. Takže síce by ma nenapadlo, že si ma v súčasnej takto získa film o dievčati unesenom drakom, ale na On-Drakon si skutočne nemôžem sťažovať, veľmi pekná rozprávka s prekrásnou hudbou, ktorú si s radosťou pozriem znovu. 78% ()

Jeoffrey 

všetky recenzie používateľa

Jak už tu napsali ostatní, nazývejme věci pravým jménem takže - Jak vycvičit draka při Stmívání v Modré laguně? Moc málo fantasy, skoro žádné drama a až příliš romantika. Co jsem si odnesl? Třeba to, že kdyby ho hrdinka vzala tím šutrem, tak neuvidí vítr... Moc poetický! Každopádně digitální drak se docela povedl a nadchla i ta krásná kostra, co byla ostrovem... Celkově zvláštní podívaná, ale jestli bych to dal znova? Spíš asi ne... Proč? Protože všechna ta romantika na mě moc nezabírala a jako nejlepší postavu bych za sebe označil to milé zvířátko, co žilo na ostrově s naším drakem a které chtěla naše hrdinka hned napoprvé taky vzít šutrem... 5/10 ()

Galéria (79)

Zaujímavosti (3)

  • Červené bobule používané během dračím rituálu jsou sušené Rowan bobule. Podle starých folklórních tradic mají Rowan bobule chránit před zlem. (BMW12)
  • Jeskyně, do které drak hodí Miru, se jmenuje Prohodna a nachází se v severozápadní části Bulharska. Je známá klenbou a horními symetrickými otvory. Další lokací bylo pobřeží Černého moře, ve kterém bylo v čase natáčení množství hnědých řas, takže se modrá barva musela tvořit v počítači. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama