Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odvrátená strana Hollywoodu – žiadne celebrity, nablýskané limuzíny, žiadne filmové pozlátko. Namiesto toho zbierka pozostávajúca z pochybných existencií, sexuálnych pracovníčok, ich zúfalých zákazníkov a arménskeho taxikára. Medzi stály inventár patria aj hlavné postavy filmu, afektované transrodové prostitútky Sin-Dee a Alexandra. Prvá menovaná sa po mesiaci dostane z väzenia na slobodu a v šoku zistí, že jej pasák a priateľ v jednej osobe Chester ju podviedol, a to dokonca so skutočnou ženou, čo v jej očiach pôsobí ako tá najväčšia možná zrada. Naštvaná križuje ulice LA, aby toho podliaka našla a pomstila sa mu. Pripravte sa na skvelú hudbu, unikátny čierny humor, vynikajúce herecké výkony, ostrú paľbu vulgárnych dialógov a v neposlednom rade na veľkú dávku dekadencie. A keďže sa príbeh odohráva počas Štedrého dňa, snáď si napokon aj všetci vzájomne odpustia. Film bol kompletne nakrútený na Apple iPhone 5S. (Art Film Fest)

(viac)

Videá (6)

Trailer 4

Recenzie (39)

Slarque 

všetky recenzie používateľa

Nasnímání iPhonem ničemu nevadí a k tomuto filmu vlastně dobře sedí. Přestože se tento film odehrává v Los Angeles na štědrý den, vánoční atmosféru tady rozhodně nehledejte. Většina postav mluví jako kanál, ale cokoliv jiného by vypadalo vzhledem k jejich sociálnímu statutu nemístně. Sice nechápu, proč do toho autor zatáhl zrovna Armény, ale nakonec proč ne. Celkově dobře udělaný nezávislý film, ale nijak zvlášť mě nezaujal. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Tak toto je pravý Hollywood. Kto má rád brodenie sa v odpade spoločnosti, tak si film užije. Našťastie sa to nesnaží príliš hrať na city a ani to nie je žiadna depka, ale všetkých tých exotov nám ukazje s obrovským nadhľadom a je to riadna zábava. Viackrát som sa neskutočne zasmial. Až sa mi nechce veriť, že to natočil režisér meganudného filmu Florida Project. Ten sa bral až príliš vážne. Tentoraz má film aj dejový oblúk, ktorý nejak zmysluplne vyústi. Páčil sa mi prístup manželky k nevere svojho muža, ktorý rád fajčí transkám vtákov. Stará sa o rodinu, tak čo? :-) No a tie dve transky to asi ani nemuseli hrať. Tie hlody, čo vypúšťali z úst som ešte nepočul. Kľudne by mohli mať stand up show. Napriek krátkej stopáži to ale miestami už bolo príliš vyhrotené a niektoré scény ma už nebavili. Je to ale rozhodne nevšedný film, ktorý sa oplatí vidieť ak radi nahliadnete do zákutí, kde by ste sa nechceli ocitnúť ani na chvíľu. 6/10. ()

Reklama

honajz2 

všetky recenzie používateľa

Takže se mi bohužel potvrdily mé obavy - Sean Baker zas tak dobrý režisér není a The Florida Project se mu povedlo hlavně kvůli Zabého kameře. Transdarinka je celá natočená iPhonem a díky tomu ten film vypadá jako nějaké home video. Na jednu stranu chápu účel, na tu druhou ty záběry byly většinou hrozné. A to proti točení filmu iPhonem nic nemám, protože takový Scott Barley s tím dokáže fakt neskutečné věci. Celkově mi ten film byl ale strašně protivný - postavy jsou všechny na zabití, kvůli kameře to i strašně nudí, soundtrack většinou je taky otravný (a navíc uřvaný) a nenašel jsem tam nic víc zajímavého. Vypadalo to, jak kdyby to točil Dupieux (a jeho filmy mě kromě jednoho neoslovily, spíš nudily) a bylo to i asi podobně "vtipné". Nakonec ani pořádně nevím, co mi Transdarinka chtěla říct. Že transky drží vždycky při spolu? Tak ok, no... Nebavilo mě to, nic mi to neřeklo a kromě celkem obstojného vedení děje a prvotního nápadu ani nemám co hodnotit pozitivně. Lezlo mi to spíš na nervy. 2* ()

Rozjimatel 

všetky recenzie používateľa

"Chester is f*cking cheating on me with real fish?" "Yeah, bitch. Like a real fish girl, like vagina and everything."     Film nakrútený na iPhone? S dvoma prostitútkami s vtákmi v hlavných rolách? Film plný šľapiek, feťákov a úchylov, v ktorom sa v kuse f*ckuje, droguje a grcia? Jeden z 1001 filmov, ktoré musíte vidieť, než umriete? To si zo mňa strieľate? Nakoniec ale ten film nie je až takou katastrofou, akou sa javí tak tri štvrtiny svojej dĺžky. Zachraňuje ho krásne šialená scéna v Donut Time, kde sa sa zídu všetky dôležité postavy filmu a prichádza k celkom zaujímavému rozuzleniu. A je pravda, že sa som sa mimo tejto scény ešte pár krát zasmial, najviac na tom šokujúcom odhalení, čo to mala tá prostitútka v nohavičkách.     "What the f*ck is this?" "It's a pussy." "Get the f*ck out of my car!" ()

ink flo 

všetky recenzie používateľa

Pamatujete si na tu pětiminutovou "fuckbitchstupidbrokeassniga" scénu, která byla na začátku "Windowlicker" od Aphex Twina?.....tak tady je to roztažený na 90 minut v tom nejlepším stylu Harmony Korineho a Pink Flamingos. Non-stop jízda pár rozjetých tranďáků pičujících, uhánějících tam a zpátky po ulicích LA a hulících perník, a do toho detektivní tchýně arménskýho taxikáře, kterej má zálibu v kouření pér. Jeden z nejhezčích vánočních příběhů, který jsem kdy viděl...jo a celý se to točilo iPhonem, a dělal to režisér The Florida Project. ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (5)

  • V rozhovoru režisér Sean Baker řekl, že název filmu neměl být hrubě doslovný, jako to může někdy u jiných filmů vypadat. Snažil se evokovat spíše kvality spojované s mandarinkou (mimo jiné i oranžovou, která je ve filmu dominantní barvou), které mu přišly, že dobře reprezentují film a jeho postavy, proto se může český název zdát jako jdoucí naprosto proti původní režisérově ideji. (pencho)
  • Film bol kompletne natočený na smartphone Apple iPhone 5S s anamorphickým adaptérom Moondog Labs. (ash99)
  • Názov filmu bol vybraný ako referencia na farbu neba v Los Angeles počas západu slnka. (dwdb)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené