Reklama

Reklama

Pod zemou

  • Slovensko Smrtiace katakomby (viac)
Trailer 1

Túžbe nájsť legendárny Kameň mudrcov a pokračovať tak v odkaze svojho nebohého otca neváha archeologička Scarlett (Perdita Weeks) podriadiť úplne všetko. Aj preto sa spolu s kolegom a expriateľom Georgeom (Ben Feldman), dokumentaristom Benjim (Edwin Hodge), sprievodcom Papillonom (François Civil), jeho priateľkou Souxie (Marion Lambert) a ich kamarátom Zedom (Ali Marhyar) bez najmenšieho zaváhania vydá po jedinej naozaj sľubne vyzerajúcej stope vedúcej hlboko do parížskych katakomb – netušiac, aké nepredstaviteľné šialenstvo ich tam dole, v dosiaľ neprebádanom labyrinte z kostí, všetkých čaká. Mesto mŕtvych totiž ukrýva temné tajomstvo – a jediná cesta z neho von... Vedie nadol! (TV Markíza)

(viac)

Videá (6)

Trailer 1

Recenzie (603)

Hrabka 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle byla velmi zajímavá a netradiční hororová podívaná. Když by autoři trochu ubrali na těch bizardnostech a malinko vylepšili děj, mohla to být pecka nejvyššího kalibru. Chvílemi mi to přišlo až moc přeplácaný, nicméně musím uznat, že atmosféru to mělo velmi dobrou. Už není moc hororů, které by mě dokázaly skutečně vyděsit, ale tomuto se to místy dařilo velmi dobře. 70% ()

Radko 

všetky recenzie používateľa

K filmu mám istým spôsobom osobný vzťah. Ako bývalý aktívny člen Slovenskej speleologickej spoločnosti som prešiel množstvo podzemných priestorov a zažil x situácií na hrane života a smrti. Ale nikdy ani len náznak takej, aká sa ukázala vo filme; teda s výnimkou závalu, či náhleho pádu časti stropu - to sa stáva dosť často. A to bez ohľadu na to, či ide o priestory prírodné jaskynné, novoobjavené, do ktorých ešte nik nevstúpil, alebo urbánne (staré mestské podzemné pivnice, chodby, banícke štôlne, studne, tunely, šachty). Preto film (okrem náhlych závalov, či pádu uvoľneného kameňa zo stropu) posudzujem len z hľadiska číro-čírej fantázie tvorcov, ako akýsi strašidelný zámok zábavného parku. V pomerne premakanej podobe. Až tak prepracovanej, že nie každý z neho musí vyjsť živý. Na tejto úrovni film celkom funguje. Zopár ľakačiek potešilo. 70%. ()

Reklama

D.Moore 

všetky recenzie používateľa

Podle mě je škoda, že si tvůrci Pod zemí vybrali formu falešného dokumentu, která je až příliš omezovala. Všechny postavy tak například musely vidět halucinace/přeludy/duchy ostatních, které navíc zaznamenávaly i jejich kamery, a to mě víc rozčilovalo než oslovilo. Atraktivní nápad filmu se v tom postupně tak nějak utopil a finále, které mělo být rozhodně větší, mě s výjimkou skvělé poslední scény "hlavou dolů" docela nudilo. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $21,321,100 Tržby Celosvetovo $40,235,114Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ v štýle podobných dokumentárne ladených horrorovm neprichádza žiadna výnimka a zas sa len bezhlavo uteká chodbami, cestami necestami, tunelmi, kosťovými zásypmi,... nuž dnešná rutina, účel horroru je už asi načisto stratení /40%/ ()

Bloody13 

všetky recenzie používateľa

Nevim, jak v kině, ale v domácím prostředí, ač dobře připraveným na hororovou projekci, to na mě vážně nezafungovalo. Paradoxně mě to bavilo jen tehdy, když hrdinové sestupovali do pařížských katakomb, postupně se nechávali zasypávat a v těch nepříjemně úzkých chodbách občas uvízli. Když však přišly na řadu jejich bludy a zjevující se přízraky, celé napětí se smrsklo na otázku, co ještě horšího přijde po vyzvánějícím telefonu a špatně naladěném piánku. A ač se tvůrci očividně snaží, adrenalin v tomhle zbrklém bordelu ne a ne zvednout. Australský Tunnel tudíž opět nepřekonán, ale to snad nikdo nečekal. ()

Galéria (13)

Zaujímavosti (9)

  • Herec Ben Feldman v skutočnom živote trpí klaustrofóbiou, preto musel častejšie využívať prestávky pri natáčaní. (BoredKid)
  • V závěrečné scéně, kdy je "vytlačován" kanál, je vidět padající prach, což popírá gravitační zákon "nad zemí". (sQelle)

Reklama

Reklama