Reklama

Reklama

Tilly Dunnageová, krásna a talentovaná žena, sa po mnohých rokoch práce krajčírky v najlepších parížskych salónoch vracia domov do Dungataru, malého mestečka uprostred austrálskej pustatiny, aby napravila krivdy z minulosti. Nielenže sa zmieri so svojou výstrednou chorou matkou a neočakávane sa zamiluje do dobrosrdečného Teddyho, ale vďaka svojmu šijaciemu stroju a zmyslu pre módu sa jej navyše podarí premeniť zovňajšok a myslenie miestnych žien. A pomstiť sa tým, čo jej kedysi ublížili. (TV JOJ)

(viac)

Videá (6)

Trailer 2

Recenzie (258)

Rakosnicek77 

všetky recenzie používateľa

Naprostý žánrový mišmaš. Děj se tak neuvěřitelně rychle měnil, že jsem to ani nestačil sledovat a to byla velká slabina filmu. Každopádně jsem se alespoň docela pobavil, nad tím ujetým buranovem v čele s fetišistickým zástupcem zákona :-) Kate byla dokonalá a v tamním prostředí působila jako zjevení a to byl zase nesporný klad tohoto snímku. Ať ale chci sebevíc, tak výše než na průměr průměrovatý, to u mne nebude. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Moja milovaná Kate Winslet. Vraciame sa do 50.rokov minulého storočia. Tá druhá polovica snímky speje už niekoľkokrát k záverečnému koncu, ale dvojhodinová stopáž nám pripraví ešte pár prekvapivých momentov, ktoré už sú obyčajným sledom okolností. Nudiť nás však príbeh nenechá, herci nás nechávajú v strehu hlavne vo chvíľach, kedy parodujú afektovane dialógy starých filmov o lepšej spoločnosti. Nehovoriac o záverečnej pointe. Kate Winslet je v úlohe svojráznej módnej milovníčky veľmi prirodzená a pôvabná, vystupuje sebavedome a vie, čo robí. Krajčírka sa snaží skombinovať mnoho žánrov - drámu, komédiu, psychothriller aj romancu. Aj napriek tomu, že môže podobná zmes pôsobiť tragikomicky, tvorcom sa podarilo všetko zladiť tak, aby výsledok nepôsobil ako gýčovité puzzle. ()

Reklama

Vančura 

všetky recenzie používateľa

Film, který mi vůbec nesednul. Podle traileru to vypadalo strašně zajímavě, ale samotný film mi byl v podstatě od samého začátku krajně protivný a otravoval mě mírou těměř nesnesitelnou. Neuvěřitelně mi vadilo obsazení - s výjimkou úchvatné Kate Winslet je ten film plný samých hnusných neschopných herců (z pohledu na takového Huga Weavinga se mi skoro chtělo zvracet - nechápu, že se někdo tak ohavný mohl kdy uchytit u filmu; jeho vizuální protipól - hezounek Liam Hemsworth - je potom podle mého soudu herecky stejně tragický jako jeho bratr Chris - zřejmě na čase si ty dva zapsat na pomyslný seznam jmen, která dopředu indikují varování, aby se člověk vyhnul filmu, ve kterém se objevují). Námět o silné ženské postavě, která dorazí na ospalý zapadákov a obrátí ho vzhůru nohama, mi přišel velmi slibný a připomněl mi například filmy jako Čokoláda, Návštěva staré dámy či Dogville, ale v tomto konkrétním zpracování mě jednoduše neoslovil, a za sebe se ztotožňuji s výtkami, které na adresu filmu už směřovaly předchozí komentáře (prapodivné žánrové balancování, velký věkový rozdíl Winslet a Hemswortha, celkově nesoudržný dojem z filmu). Nebavilo mě to a kdybych mohl vrátit čas, obloukem bych se tomu filmu vyhnul. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Vraví sa, že šaty robia človeka... naozaj? Po dlhej, predlhej dobe prichádza Jocelyn Moorhouse s novým filmom, ktorý ma skoro priklincoval na stoličku. Nebyť pár drobností a slabších momentov (hlavne zo začiatku - nudnejší zdĺhavý rozjazd) tak idem do plna. Neskutočne šialená, absurdná jazda za poznaním, že sú na svete ľudia (a tí sú bohužiaľ v absolútnej väčšine), ktorým na zmenu charakteru k lepšiemu nepomôžu ani tie najlepšie šaty na svete. Opäť jeden zo snímkov, ktorý oplýva bohatosťou a rozmanitosťou charakterov (najmä v negatívnom zmysle), pričom niektoré z nich mi dopriali skutočne silnú dávku antipatie a nechuti, hlavne tá pani učiteľka. Skutočne je len veľmi malo filmov kde by sa vyskytla takáto extrémne nepríjemná osoba, ktorú by divák najradšej hneď z kraja vlastnými rukami uškrtil keby mohol. Páčilo sa mi aj to, ako samotná absurdita niektorých situácií a strelený čierny humor tieto jednotlivé povahy postáv zvýrazňovali, niekedy kvôli tomu nadobúdali až karikatúrny charakter, ale o to viac to zas bolo jasnejšie a priamočiarejšie. Zároveň to pekne dotváralo hlavnú pointu. Záver aj vďaka tomuto bol absolútne famózna čerešnička na torte, plná všakovakých rozmanitých pocitov. 85/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Dekolty budou viset proklatě nízko. Tulák z širých plání ozbrojený pedálovým Singerem si přichází pro pomstu.. Viditelně pod ženskou taktovkou a s necitlivým dávkováním dramatu se péřové boa komedie obtáčí kolem westernového motivu očisty zkaženého městečka. Nechybí návrat psance, nejistota místních živená pocitem viny, neškodný šerif i závěrečné zúčtování. Bláhoví. Mohli vědět, že Macbeth je prokletá hra. Klopotem se kouzlo zdař, ohni hoř a kotli vař, bahnitého hada žlázu, svařte zpečte v nehorázu.. ()

Galéria (165)

Zaujímavosti (23)

  • Postavy vo filme spomínajú, ako sa v mladosti (v roku 1926) hrali na Supermana. Prvý komiks so Supermanom vyšiel v roku 1938. (megajalec)
  • Keď je Tilly so seržantom Farratom pred čerpacím stojanom, je vidno nápis: galón za cent. Centami a dolármi sa platilo v Austrálii od roku 1966. (megajalec)
  • Film bol taký populárny v Austrálii, že v kinách sa premietal ešte štyri mesiace po premiére. (megajalec)

Reklama

Reklama