Reklama

Reklama

Kráľovstvo

(seriál)
Trailer 3
USA, (2013–2017), 57 h 12 min (Minutáž: 44 min)

Hudba:

Trevor Morris

Hrajú:

Adelaide Kane, Megan Follows, Torrance Coombs, Toby Regbo, Celina Sinden, Caitlin Stasey, Anna Popplewell, Alan Van Sprang, Rossif Sutherland, Jenessa Grant (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(78)

V učebnicích dějepisu je mezi řádky skryt pravdivý příběh Marie Stuartovny. Svět ji poznal jako skotskou královnu Marii. V Království sledujeme osud dospívající Marie, mladé ale už tvrdohlavé budoucí královny, ale také krásné a vášnivé dívky, která se ocitá na samém počátku svého bouřlivého vzestupu k moci. (AXN)

Videá (136)

Trailer 3

Recenzie (74)

Fanita 

všetky recenzie používateľa

Keby sa takto dievčatá chovali na dvore, tak im zotnú hlavy skôr než si stihnú vyzuť črievice... Mám z toho taký pocit, že američania si zase zobrazili do úst príliš veľké sústo a zadusili sa hneď na začiatku...Neverím ani jednému hereckému výkonu, herci sú škaredí a nesympatickí. Soundtrack je divne zvolený. Veľké sklamanie... ()

Rosaviva 

všetky recenzie používateľa

Když jsem v první sérii odhlédla od těch historických nepřesností a toho, jak byli všichni krásní, voňavý a čisťouncí, a když jsem odhlédla od toho, že se děj odehrával na Francouzském dvoře, kde nikdo nemluvil francouzsky, či alespoň s francouzským přízvukem, všechno to byli briti/amíci jak polena. Ovšem jak seriál postupoval, tak děj mi přišel pořád víc stupidní a zdálo se mi, že nedokáží vymyslet žádnou pořádnou zápletku, která by zaujala. Obzvlášť v druhé sérii se mi stávalo, že jsem obracela oči v sloup tak 5x během jednoho dílu. Třetí série to maličko vylepšila, ale i tak, spousta nesmyslů, nelogičností a strašně debilní chování valné většiny postav. Snad nejvíc mě z celého seriálu iritovalo, že když si někdo někoho vzal, tak pak remcali, že je to na furt a že spolu budou až do smrti a když je to pak přestalo bavit, tak se rozešli a najednou nebylo anulování vůbec žádný problém. No, nakonec 3*, ale možná ještě změním názor a snížím. ()

Reklama

Azhila odpad!

všetky recenzie používateľa

To je ten najtrápnejší seriál aký som kedy videla. Jediný dôvod prečo nedávam odpad je asi ten, že nemám rada kritizovať niečo až tak brutálne, no je to pre mňa veľmi náročné nedať ho. Bože mám sto chutí napísať tým nafúkaným američanom, že čo si vlastne o sebe myslia. Ja osobne milujem históriu a historické seriály patria k mojim naj, ale toto. Veď jediné, čo sa zhodovalo s históriu bol iba fakt, že Mária Stuartová sa naozaj volala Mária Stuartová. Ešte to, že hlavná hrdinka je síce škótka, ale prízvuk ma totálne odveci anglický (škóti by to radšej ani pozerať nemali), a že všetci sú tam "zmachlení" jak keby niekde v škótskej dedine bola veľká drogéria, by som zvládla. Ale to, že tam pobehujú s rozpustenými vlasmi namachlené puberťáčky a smejú sa na tom jaký "sexy" je francúzsky princ a vyzujú (!!!) sa uprostred tancu a spoločne (uvrieskané tínedžerky!!) tancujú na súčasnú modernú hudbu a zo stropu im tam vylietava dajaké perie už je na mňa priveľa. Odkedy nosili v 16-stom storočí také šaty? Odkedy mali rozpustené vlasy? Odkedy? Pilot som dopozerala s takým sebazaprením, že to by mi za to mohli dať rovno nejakú prestížnu cenu. Ak niekto chce pozerať tento seriál s cieľom získania nových historických vedomosti tak "je vedľa jak ta jedľa". Ako tínedžerská telenovela je to fajn (strašne sa namáham napísať vôbec slovo "fajn"), ale ak toto má byť nejaký seriál na pozadí historických faktov, tak s prepáčením: WTF?! Som smutná, že to dokonca vyhralo People´s choice awards (ale aspoň môžeme vidieť na akej úrovni tento seriál asi je....) a potom sa všetci divíme, že mládež (najmä tá americká ) vie o histórii veľké Ň... ()

Fancipal 

všetky recenzie používateľa

Pokud jste alergičtí na znásilňování historie, tak můžete přeskočit o seriál dál. Tvůrcům jsou historické milníky i postavy vcelku ukradené, ale to nutně neznamená, že se jedná o špatný seriál, i když uznávám, že toto je jeden z těch kousků, o kterém se před přáteli nezmiňuji, a není to asi nic, co bych doporučil dále …. Zkrátka jeden z těch, o kterých se nemluví, ale o nichž se ví, že je všichni sledujeme … Guily Pleasure … 1. Série: 80%, 2. Série: 85%. Oblíbené postavy: Mary Queen of Scotland, Francis a Catherina Medici. ()

fiLLthe3DD

všetky recenzie používateľa

Mix Twilightu, Upířích deníků a jednoho odstavce na téma Marie Stuarovny z učebnice dějepisu... Akorát bez upírů... Postavy jsou mdlé a nezajímavé, milostné mnohoúhelníky k zblítí a to rádoby politické intrikaření nanejvýš k smíchu. Herci jsou sice sexy, kostýmy krásné a prostředí dokáže skvěle navodit atmosféru 16. století, ale celé to padá na tupém scénáři a přehršli postav. Po pád dílech dávám ignor, škoda už jen kvůli Adelaide Kane, která mi v roli sedla :( Z námětu se dalo vytěžit víc. Pokud historickou telenovelu, tak radši Velkolepé století :D ()

Galéria (661)

Zaujímavosti (38)

  • Michel de Nostredame, nazývaný Nostradamus, prišiel na francúzsky dvor až po smrti Henricha II. v roku 1559, kedy sa stáva radcom Kataríny Medicejskej, ale seriál sa odohráva v roku 1557. (vavrinec)
  • Ačkoli hraje Anna Walton matku Torrance Commbse, ve skutečnosti je jen o 3 roky starší než on. (Thery)
  • Vek hercov a postáv mnohokrát nekorešponduje s realitou. Adelaide Kane mala 22 rokov, keď začala hrať 15-ročnú škótsku kráľovnú Mary. Toby Regbo začal hrať ako 24-ročný Františka, ktorý sa dožil 16 rokov a bol v čase zobrazovaných udalostí v puberte. Rose Williams mala na začiatku natáčania 19 rokov, ale princezná Claude mala len 11. (Arsenal83)

Reklama

Reklama