Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Štyridsaťročný Francois je, podobne ako milióny ľudí na celom svete, veľkým fanúšikom Tour de France a väčšinu svojho voľného času trávi na bicykli. V práci ani doma však pre jeho nadšenie nemajú pochopenie a keď manželka deň pred plánovanou dovolenkou zistí, že Francois sa namiesto toho dobrovoľne prihlásil na prácu na Tour de France, začína hroziť rozvod. Francois sa však nevzdáva a rozhodne sa splniť si svoj detský sen a prejsť trasu Tour de France. Vyrazí o deň skôr, aby bol v parížskom cieli ešte skôr ako profesionálni pretekári, na ceste však musí prekonať mnoho prekážok... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (68)

HareS odpad!

všetky recenzie používateľa

Podliezavá utopická lobotómia na divákoch, v ktorej stačí byť pasívnym fanúšikom cyklistiky, aby ste do týždňa boli uctievanou športovou modlou, bez toho, že by ste si tento status systematickým spôsobom zaslúžili. Karikatúrami nabité Francúzsko, v ktorom nenájdeme jedinú plnokrvnú postavu. Vylúhované žánrové klišé mentálne zakliesnené vo svete detí prvého stupňa základnej školy. Úrovňou humoru nepresahujúce hrané filmy o Asterixovi a Obelixovi či posledné diely série Taxi. Čisté ako máločo za poslednú dobu. ()

lena60 

všetky recenzie používateľa

Hodnoceno takto pozitivně a snad až přehnaně vysoko z jednoho prostého důvodu. Tento film mě dokázal odtrhnout od šedivé reality, zapomněla jsem během té hodinky a půl na všechny starosti, kterých jsem měla před vstupem do kina plnou hlavu. Velmi pozitivní, trošku bláznivý příběh, jehož mottem je zjištění, že nic na světě není nemožné. ()

Reklama

ajuska 

všetky recenzie používateľa

Klasický příběh o obyčejném člověku, který si plní sen, ale skvěle zpracovaný. I když předem naprosto jasně víte, jak bude vypadat poslední scéna, stejně to funguje. Svěží, vtipné, zábavné... Jen možná ze záporáka nemuseli dělat od začátku takovou vyumělkovanou karikaturu, ostatní postavy jsou totiž naopak napsané dobře a uvěřitelně. Objektivní hodnocení by bylo někde mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami, ale dávám plnou palbu, protože jsem se velou dobu bavila a o to tohoto typu filmů jde především. ()

emma53 

všetky recenzie používateľa

Zase jeden film, kde mně srdce zaplesalo. Ne není to vysloveně na vyskakování ze židle nad Tour de France, ale o jeden splněný sen jednoho staršího kluka, vlastně už táty velkého kluka. Já mu záviděla to nadšení, elán, výbornou kondičku a bylo by toho víc. Ne, neměl to jednoduché, setkal snad se všemi možnými situacemi, které ho buď nadchly a nebo naopak silně srážely k zemi. Já bych se v těch kopcích už dávno vykašlala na vítězný oblouk, ale on? Moc milý a příjemný film bez vulgarit s krásnými scenériemi jako bonusem. Konečně po dlouhé době pozitivní film, hladící duši. Bravo Laurente! ()

Dale 

všetky recenzie používateľa

Úplne triviálny príbeh o človiečikovi, ktorý si splní sen a ešte aj stihne dať do poriadku vzťahy v rodine. Hrozne predvídateľné a nie až také zábavné. To, čím ma tento film lákal, však bola cyklistika a TdF. Sám som si vyskúšal, aké to je prejsť časť trate TdF pár hodín pred pelotónom, aj preto mám z tohto filmu rozporuplné pocity. Až príliš tu všetko zjednodušili a zľahčili, ako by si tú trať mohol prejsť kde kto v pohodovom tempe, stačí si poradiť s jedným kopcom. Len z lásky k cyklistike a vzhľadom na to, že o nej nie je až toľko filmov, dávam hviezdičku navyše, pretože keby som mal rozoberať cyklistické nezmysly v tomto filme, tak je to na román, ale beriem to ako poctu Francúzov najvýznamnejším pretekom sveta, aj keď si s tým mohli dať viac práce. ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (3)

  • Vo filme sa objavili aj legendy svetovej cestnej cyklistiky ako Laurent Jalabert a Bernard Hinault. Všimnúť si však možno aj slovenského jazdca Petra Sagana, ktorý v tom období jazdil v drese tímu Liquigas - Cannondale, ktorý bol, mimochodom, aj oficiálnym sponzorom filmu. Na tomto ročníku prvýkrát vyhral zelený dres. (Johnny.ARN)
  • Natáčanie filmu trvalo 4 mesiace 8 hodín denne, počas ktorých bol Clovis Cornillac (François Nouel) prakticky stále v sedle. Na samotnej Tour de France 2012 smeli filmári nakrúcať iba 10 dní, pričom scéna na legendárnom vrchu Tourmalete sa točila tri dni pred prejazdom pelotónu. (Johnny.ARN)

Súvisiace novinky

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

Nová přehlídka francouzského filmu v Praze

17.05.2014

Francouzská kinematografie oslovuje tradičně široké masy diváků, a tak se distribuční společnost Film Europe Media Company rozhodla zrealizovat festival Crème de la crème, kde slovenským divákům… (viac)

Reklama

Reklama